Периодизиране

DM

29.09.04
22:53

Видях супер много неща в тоя форум , обаче никъде не видях нещо за периодизирането в трайнинга ,
Това всъщност е един от най важните елементи в прескачането на застой
Например, разделяне на годишния тренировъчен план, на блокове, в които се тренира за издуряливост или както му викате кардио за засилване на пътя на полезните вещества към мускулите за капиларизиране,и подобряване на качествата на кръвта, след това един период за максимална сила, които ще помогне за по добри резултати в следващия период трениране за мускулна маса, и така всеки период застъпва другия, и носи добри резултати при застой
по принцип е малко по сложна темата, но нямам време да пиша
интересуваше ме запознати ли сте с това
Стан

FL

29.09.04
23:16

покажи примерна периодизация,поне на мен е интересно :wink:

DM

30.09.04
13:12

Та ето един пример за периодизиране, това е дин пример и го пиша не много подробно , но стига човек да добие представа за какво си говорим, примера е за средно напреднали , които са стигнали до застой.
Сериите и Повторенията,не мога да ви ги пиша вие сами триоабва да си определите, понеже не ви познавам че да ви казвам колко и как
ок

Период 1 -( 3 Седмици )Капиляризиране

3-4 пъти седмично издуряливост и гъвкавост става въпрос повечко повторения
1-2 пъти седмично за хипертрофия

Период 2- (9-10 седмици )Хипертрофия

2-3 пъти седмично за хипертрофия
1-2 пъти седмично за издуряливост и гъвкавост

Период 3- (4 седмици )Максимална сила

2-3 пъти седмично максимална сила
1-2 пъти седмично хипертрофия

И така пак отначало цялата година, знам че за много от вас ще има един психологически проблем , как така ще почна сега след толкова много време трениране за маса , със трениране за издаряливост, повярвайте ми заслужава се да се опита, а и експериментирането със собственото тяло е неотлъчно до бодъбуилдинга,през целия тренировъчен живот,
по принцип това се прави три такива цикъла в година, като гледайте средния цикъл да се падне лятото, където организма е най здрав и работоспособен,
Успех
Стан

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1