Аминокиселини (BCAA)

21.10.06
16:43

Каква е разликата м/у обикновените аминокиселини и тези с разклонена верига?
Кои се препоръчват в период за покачване на ММ?

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

Аминокиселините бяха около 170 на брой доколкото си спомням. Двайсет от тях са основни. Те се съдържат в белтъчините от които всъчност си набавя организма аминокиселини. Еднакви аминокиселини няма. Всяка се различава по състава си и страничната група, въглероден скелет. В зависимост от този въглероден скелет(верига) аминокиселините се делят на незаменими и заменими. Незаменими се наричат тези които тялото не може да произвежда и трябва да си набавя от храната. Заменимите са тези съответно които при нужда може да си набави.  Левцинът, изолевцинът и валинът се наричат “верижно разклонени аминокиселини (ВРАК/BCAA)”. На практика аминокиселини които нямат разклонена верига няма.

21.10.06
18:00

Благодаря ти за информацията, но нямах предвид разликата в устройството, а в това, кои кога се използват?

FZ

21.10.06
18:36

[quote author=“UnDisputeD”]Каква е разликата м/у обикновените аминокиселини и тези с разклонена верига?
Кои се препоръчват в период за покачване на ММ?

на първия въпрос boxerg е отговорил изчерпателно !
на втория въпрос ; и двата вида стават и за маса и за релеф  стига да имаш желание .  8)

[quote author=“UnDisputeD”]Благодаря ти за информацията, но нямах предвид разликата в устройството, а в това, кои кога се използват?

Аз ти препоръчвам BCAA във всички случаи. До сега не съм чувал за някои които да не са разклонена верига така, че единствения ти избор е просто марката.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1