24.02.04
23:03
Насочил съм се към това като имам предвид че качвам трудно.За марки представа си нямам а като комбинация добро ли е ?И другото казват че креатина бил най-безвреден и не било фатално ако се предозира малко , така ли е наистина?
Creatina e dobur no ako qdesh po 2 kila meso na den ili po 1,5kilo nqma da imash nuzda ot nego ili shte imash samo sled trenirovka ,a vmesto geiner si zemi protein prosto ne si zasluzava da im plashtash za vuglehidrati.
po-zdravi
Проблема е там , че май въглехидратите не ми достигат и за това съм се насочил към геинер.Месо ям доста не е чак 2 kg но все пак не тренирам толкова усилено
Мисля, че гейнерът е чудесен избор, ако искаш да качваш. Аз самият от около 2 месеца и половина пия гейнер на Universal и съм супер доволен. Отделно от това наблягам на прием на протеин директно от пилешкото месо, като ям по около 250 - 300 грама на ден и постигам добри резултати. Освен това, пак преди 2 месеца някъде на Митьо Крика му гостува един много здрав пич, който за 2-3 години е станал някакъв изрод просто - Христо Пелов - Машината и той си го каза: “Всичко е игра на въглехидрати”.
za mene proteina e po-chudesen izbor ,a ako ti lipsvat vuglehidrati qsh chren hlqb i plodove i kartofi ne si davai parite za tiq laina.
po-zdravi
Aide pak s lainata. :D Moje bi za tvoia tip tialo gainerite sa bezmisleni, no za ektomorph po-dobre pove4ko vuglehidrati. Ina4e prosto energiata 6te se nabavia direktno ot muskulite, koeto ne e dobre. I az bih predpo4el da ne si davam parite za “eftini” vuglehidrati, no prosto ne moga da iam po 2 hliaba na den. (ili kilo oriz, kartofi, stafidi…)
Не може да се каже че съм супер слаб в момента малко над нормата съм ама искам да стана към 80 85 килца(сега съм едва 70).Трябвало да се получи 110 като се изкара от височината килограмите ама това според мен са глупости защото при мене става 108 но какво пречи ако са мускули.Та точно това ме притеснява че изглежда горя мусклулната си маса и затова не мога да кача просто нямам достатъчно енергия
emi spored men gainerite sa iako typi…toest davash pari za vyglehidrati a mojeh da hapnesh pile s oriz i kartoi i si gotov…...podobre da si kupuvah chist protein a drugoto lesno se nabavia ot hranta
kolkoto do creaine-a ili si kupi ili iaj po 1KG teleshko meso :P
ee eto oshte edin chovek koito da kaze prostata istina i na koito ochite ne samu zatvoreni ot tvurde mnogo gledane na reklamite po spisaniata i opakovkite na geinerite !! tova e se pak lichno mnenie i as ne iskam da go natrapvam no sum dluzen da go spodelq se pak za da ne se obezparichvat momcheta za gluposti
po-zdravi
off-topic: biah napisal otgovor blizo 1 stranica ama me dropna i se zatri :( :(
ta znachi shte go kaja s dosta po malko dumi che me myrzi pak da pisha :
eto da viziram Musashi primerno i tehnite GAINERI: BULK i CHIEF
kato ceni BLUK e kato 85%WPC a pyrviat predlaga samo 45%protein
Chief e na cenata na SHIH HO to koito e 70 ili 75% a CHIEFa e 30-35%
Ta znachi misylta mi e che e po evtino daje proteina…vyglehidratite znachi syshto mnogog dobre deistvat na orgaznima ama vse pak ako se hranite dobre (dobre za fitnes) i iadete supi, mandji, kartofi, oriz, pile, riba
niamate nujda da priemate dopylnitelno…vijte na saita na bbteam ima tablica koet kolko vygl. ima i si narpavete spravkata
no ima i drugo..,ima hora koito ne obi4at goliama chast ot gornite hrani (po edna ili druga pri4ina) i togava shte im se naloji da priemat izkustveno.
Gainerite ot svoia strana imat i dobri strani….za primer dosta t tih sydyrjat dosta aminokiselini (kakto i SHIH HOto) no i pylen anbor ot vitamini, power complex (koito ne e za izpuskane) i hrushtial ot akula (za stavite)....no vse pak mislia che e nai uda4no da si se vzima chistiat protein.i moje bi edni BCAA (aminokiselini razklonena veriga) z apo byrzo usvoiavane na belty4niat material
i gledaite da piete pone 3 kiseli mleka na den :wink:
“po-zdravi”® (powered by emil_mlo)
Слушайте кво ви казват момчетата - няма смисъл да си давате парите за евтините им захари - вий кво си мислите, че има в тез гейнери! Хората ви хакат продукти за не повече от 10 кинта на кило (половин кило захар или глюкоза, малко белтък, витаминчета) и после ви искат по 30-40 кинта! Тва си е супер политика за печелене на лесни пари! Започнала е преди доста години когато диетолозите в САЩ са казвали, че за мускулна маса трябва да се пият много въглехидрати - тогава всички са се тъпчели само с гейнери и в една статия пишеше, че ефекта е бил повече покачване на талията отколкото на мускулната маса!
Abe nedei da govori6 gluposti. O6te po-malko prepisani ot kataloga na musashi. Kato ne 6tete da piete gaineri nedeite, no ne kazvaite,4e ne vur6at rabota, za6toto ne e taka. Pil li si niakoga gainer? A znae6, 4e moje ada se polzva i za relef…tova govori li ti ne6to? (Mazninite izgariat pri izpolzvane na vuglehidratite vse pak.) V tiah niama monozaharidi(predi gainerite sa bili samo monozaharidi, kakto sigurno si pro4el)! Ne e vse edno dali iade6 zahar ili poema6 slojni vuglehidrati. Osven tova vuglehidratite triabva da sa 50-60% ot dietata na po4ti vsi4ki hora. To4no te sa izto4nika na energia. Ako ne vzima6 dostatu4no vuglehidrati (ako 6te6 i prosta glukoza) otkude misli6, 4e 6te si nabaviat6 energia—-opitai s beltu4inite(proteinite) Az ne moga da priema po 2-3gr na 1 kg telesno teglo(200-300gr vuglehidrati sa si dosta) , nujno za istinsko poka4vane na masa. Vse taia, ako moje6 da iade6 po 1 hliab, 200-300gr oriz ili kartofi!) si vzimai visok % protein,no ne otpisvai ne6to, koeto daje ne si probval.
Уважам мнението на всички но мисля че всеки преценява за себе си кое е най-добро - както знаем два абсолютно еднакви човека няма.Та тези неща за гейнерите не ги знаех какво точно съдържат (това за ставите )Аз лично не мога да се тъпча с хляб или ориз обива ми апетита за цял ден докато с месото не е така.emil_mlo каза че може да се набавят въглехидратите с ядене а протеините не могат ли ?
Извинявам се за казаното по-горе - не защото не е вярно, а защото е вярно за мен! Аз съм вегетарианец и много лесно си набавям нужните 300-400 грама въглехидрати (три от храненията ми са с по 100 грама сложни и 50 грама прости въглехидрати)! От друга страна източниците ми на белтъчини са - ядки, кисело и прясно мляко, белтъците на яйцата и пълнозърнестия хляб, бобовите растения! Три от храненията ми са с висок белтък, но над 40грама не мога да постигна на хранене! За мен тези 120 грама които се получават не стигат за анаболен ефект! А тва дет викаш, че не съм пробвал - забрави го! Преди няколко години (5) колко торби карбоенерджи съм омахал, масс гейн, Чийф на Мусаши сим испил 6 кила и всякакви такива, но единствения ефект беше увеличаване процента мазнини (аре и малко мускули)! Най-добри резултати съм имал от високи дози белтък и не много тежки тренировки!
Ако съм засегнал някой съжалявам :cry: :cry: :cry:
Pil li si niakoga gainer?
emi pil sym da ti kaja blizo 5-6 KG gaineri i ot nito edin ne sym vidial efekta koito postigam ot schistiat protein
pil sym - na American Muscle, BioTech, Universal 2 broia i moga da ti kaja che li4no na men proteinyt mi deistav po dobre… KOLKOTO DO RELEFYT….izviniavai s gaineri ?! Ima si preparati za relef i ostalabvane i izgariane na podkojna maznina.
Az ne kazvam che gainerite za bokluci (moje i da go kazvam de), a tvyrdia che v 99% ot slu4aite niama smisyl ot tiah
28.02.04
13:06
Ta kato se kazva 4e 5gr Kreatin=1.1kg tele6ko meso,tfa zna4i li 4e az ako piq 5gr Kreatin izqjdam po 1 kilo meso…6oto edno kilo meso ne si e malko..?!?!
[quote author=“Jivko”]Ta kato se kazva 4e 5gr Kreatin=1.1kg tele6ko meso,tfa zna4i li 4e az ako piq 5gr Kreatin izqjdam po 1 kilo meso…6oto edno kilo meso ne si e malko..?!?!
Не не означава, че ако изядеш 5гр. креатин си изял 1кг. месо.
5гр. креатин се съдържат в 1кг. месо.
da i as sum pil geiner i sum pil sigorno nai-mnogo ot tuka okolo 15 klg sum ispil tva beshe oshte purvite godini trenirovka
po-zdravi
Dobre de, suglasih se. Oba4e niama da go hvurliam sega. 6te si go dopia i 6te si vzema izolat4e. Emile, da te pitam… ima6e li vidima razlika (pone sled mesej dva) sled kato premina ot gainer na visok % protein.
04.03.04
21:36
Creatin i Protein ! Perfektna Kombinaciq ! :}}}}}} Zna4i nqma nikaf problem ako se predozira6 ! zashtoto kakvoto ne e nujno tqloto ti go izhvarlq taka de shte go izpikae6 :}}}} Creatin-a vzaimodeistva s vaglehidrati ! Pii polovin 4as predi trenirovka i vednaga sled neq :} uspehi
Emi ne znam kato kombinacia…dobre e no opira do poveche pari4ni sredstva inache spored men e nai dobre da piesh nsehta za masa prez zimata i neshta za sila prez liatoto…vypreki che e ako gi kombinirash shte se poluchi dvoen efekt i ot dvete no sredstvata koito triabav da vlojish shte sa dvoino poveche….
Az li4no za 3 meseca s gaineri kachih 3 KG (gaiineri obshto 5,2KG)
a za 1 mesec s Protein kachih 2.5 KG (tova sys 2 KG protein)
pravi si smetkata za kakvo govorim
drug e vyprosyt i che kolkoto poveche trenirash tolkova po dobre ti deistvat neshatat de no vse pak… :wink: