22.10.06
17:36
пуснах темата и в другия форум но явно не и е мястото там тъй че я преместих.
ще я карам направо.на 15 съм,тежа 48 кг,170 съм висока.март месец тежах 58 кг и отслабнах обаче така не се харесвам много а и тренирам волейбол и искам да стана поне 51-52 като за на4ало.то мн лесно може да стане с вафли и шоколади и т. н.,обаче аз не искам по този нездравословен начи.та как да кача без да качвам мазно и без да ми се образува целолит-щото преди имах(малко ама все пак)да поясня че нямам възможност да ходя на фитнес-мисля да си купя гирички.ако може да ми изясните тези работи с въглехидратите-кога се ядът,кои са наи-добри и там за протеини и .....абе сичко.
мерси предварително!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
И ДА ПОДЧЕРТАЯ-МОМИЧЕ СЪМ!!!!!!!!!!
Това е нещо ново,момиче да иска да качва килограми :shock:
Ами то е ясно искаш ли да качваш максимално чисто НВД,но с въглехидрати 2,2-2,5 гр на телесно тегло...
22.10.06
20:38
нека колегите ти постнат някой 40 % протеин ...мисля че за момиче ще стигне ... за какво ти е да качваш :) аз обичам слабички момичета(кой ли не ги ) но...все пак щом искаш да качваш ще ти дам обратната диета ...дето сложих в темата за сваляне на килограми,след ядене изпий 300-400 грама вода ...сега някой може да ме критикува ще ште ти стане тежко ...не обратното ..ще утиде да пишка 2-3 пъти ...ще и се изчисти организма и ще усвои храната по бързо :)
може да си пийваш бозичка (тук някой ще се изсмеее) (вече не ям кренвирши )
хем ще си по женствена хем ще качиш малко килца ...гледай обаче каква е бозата да не пиеш само химикали гледай да е естествена следи съставките и ;) на закуска е добре да хапваш - нестле фитнес (thats not spam )
общо взето е това :) ако имаш допълнителни въпроси - л.с :)
и пак нека колегите ти препоръчат >>>40% протеин<<<
[quote author=“iceman”]нека колегите ти постнат някой 40 % протеин ...мисля че за момиче ще стигне ... за какво ти е да качваш :) аз обичам слабички момичета(кой ли не ги ) но...все пак щом искаш да качваш ще ти дам обратната диета ...дето сложих в темата за сваляне на килограми,след ядене изпий 300-400 грама вода ...сега някой може да ме критикува ще ште ти стане тежко ...не обратното ..ще утиде да пишка 2-3 пъти ...ще и се изчисти организма и ще усвои храната по бързо :)
може да си пийваш бозичка (тук някой ще се изсмеее) (вече не ям кренвирши )
хем ще си по женствена хем ще качиш малко килца ...гледай обаче каква е бозата да не пиеш само химикали гледай да е естествена следи съставките и ;) на закуска е добре да хапваш - нестле фитнес (thats not spam )
общо взето е това :) ако имаш допълнителни въпроси - л.с :)
и пак нека колегите ти препоръчат >>>40% протеин<<<
Е кой пък ще те критикува точно за водата...Даже е препоръчително да се пие много вода и то по всяко време,защото водата помага както за изгарянето на мазнини,така и за качването на ММ,а и както каза ти прочиства организма и подпомага жизнените процеси...
23.10.06
10:54
обикновено не ме разбирате изобщо препоръчайте на момичето някакво 40% гайнерче...или суроватка по добре :) защото все пак е момиче и май ще и идва в повече!
[quote author=“iceman”]обикновено не ме разбирате изобщо препоръчайте на момичето някакво 40% гайнерче...или суроватка по добре :) защото все пак е момиче и май ще и идва в повече!
Тя тежи по-малко от торба цимент :) Може да си набавя необходимите хранителни вещества и без прахчета.
mystery започни да увеличаваш приема на комплексни въглехидрати (пълнозърнест хляб, кафяв ориз, пълнозърнести спагети, картофи...) постепенно, простите въглехидрати ги ораничаваи след като искаш да качваш чисто. Храни се по 4-5 пъти на ден и следи във всяко хранене да има достатъчно количество протеин.В последното си хранене изкючи въглехидратите. След тренировка зареждаи мускулите със нещо сладко и 20-30 мин. по късно протеин. Стараи се да качваш не повече от 1-2 кг на месец - бавно и славно. Ако почнеш да качваш повече намаляи въглехидратите, а протеина не.
мерси за помощта!!! :) :) :)
все пак имам още няколко въпроса-това за въглехидратите че не трябва вечер го знам,ама може ли да ми дадете линк към някаква таблица където пише кое е прости,сложни бъглехидрати,кое е протеини че както казах съм много зле с тия работи.и даите някакви предложения какво да закусвам-то не може само ядки и съвсем ли трябва да се откажа от така да ги наречем опакованите храни-щото аз да речем мн обичам солети,такива солени работи.все пак аз ако от 15 год почна толкова да се ограничавам то........за сладкото-мога да се огранича с черен шоколад и сушени плодове.и за сладоледа да питам-вече все по-често чета че не е толкова вреден.и друго-все пак не живея сама и не могат всички с мен да се съобразяват,та мн ли е фатално ако понякога ям въглехидрати вечер-аз гледам да не е повече от 1 път на седмица ама........после тренировка ли да правя.по принцип не ям по-късно от 19.
sorry ако ставам нахална с токова въпроси ама трябва да съм информирана.
25.10.06
09:00
Така вие и казвате 1-2 кг на месец тя казва че не иска мазно и няма възможност да ходи на фитнес ! ==> почти невъзможно е да качи мм !
замислете се ние дето блъскаме като неномрлани не можем да качим 1 кг мм на месец посмъртно то тва праи 12 кг на година ! при това мм !
Без фитнес няма да стане ... и да увеличи комплексните въглехидрати какво тя не е билдър ... излишъка винаги ще отива като мазнини тва си е физиология .
[quote author=“JiVk0”]Така вие и казвате 1-2 кг на месец тя казва че не иска мазно и няма възможност да ходи на фитнес ! ==> почти невъзможно е да качи мм !
замислете се ние дето блъскаме като неномрлани не можем да качим 1 кг мм на месец посмъртно то тва праи 12 кг на година ! при това мм !
Без фитнес няма да стане ... и да увеличи комплексните въглехидрати какво тя не е билдър ... излишъка винаги ще отива като мазнини тва си е физиология .
Ние казваме как е правилното пък някои дали ни слуша е отделен въпрос. Ако не увеличи комплексните въглехидрати ще увеличи кроасаните, шоколадите и белия хляб, според теб кое е по-добрия вариант? Не ходи на фитнес но като имаш предвид че тренира волеибол и има мерак да прави упражнения в домашни условия пак ще и се събира доста натоварване. Иначе за килограмите, точно за това и казах да качва бавно и славно. Защото на 48 кила е лесно да качиш не 1 ами 5 за един месец :D
mystery таблица има някъде в саита. Това че те насочваме кое е правилно и кое не, не означава че трябва да спазваш всичко дума по дума. На 15 години ти е рано за каквито и да е строги диети, броене на калории и тн .... следователно 1 път въглехидрати вечер не ти е проблем. Сладко, кроасани, солети, шоколади ..... и подобни гледаи поне да са сутрин или веднага след тренировка. Моят съвет е че и без това идва зима и ще се качва, увеличи си физ. натоварване поне каченото да е по-малко мазно. Примерно ако ходиш на волеибол 3 пъти седмично, прави още 2 пъти упражнения в къщи.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече