23.10.06
16:27
Здравйте:) Аз съм момиче, на 20 години съм, 1,68 м. висока, 55 кг. Ходя редовно на фитнес от 2 години. Посещавам го 3-4 пъти седмично. Правя 20 мин. пътечка+коремни преси,гърди,гръб,външна и вътрешна част на бедрата.Иска ми се да стана 53-52 кг. и след това да си поддържам теглото. Въпросът ми е какъв хранителен режим трябва да спазвам за тази цел? До сега това с което съм се хранила:
1. Закуска-250 мл. прясно мляко/1,5%/
-60 гр. мюсли /Фамилия Никола/
-кафе
2. междинна зак.-Плод/ябълка или греипфрут/
3.Обяд-или яица/2бр./+ зеленчуци и салата/понякога +филийка Бонус/
или пилешко месо +зеленчуци и салата
или пилешко месо+малко ориз/картофи/ и салата
или ядки/бадеми:лешници/-50гр+Активия с мюсли-290гр./това е когато съм на лекции и нямам време да хапна друго
-кафе
П.С. Понякога салатата си я правя с 50 гр. сирене
4.Следобяд-Плод
5.Вечеря-пилешко/риба/-200гр.+задушени зеленчуци-150-200гр.+салата
или само салата която е със 100гр. кашкавал или сирене,домати,краставици,пилешко филе
Всичко това отговаря на 1800 до 2000 ккал. на ден.
Ще съм ви много благодарна ако ми посочите грешки в хранителния режим или какво още мога да добавя в него! Важен ми е и проблемът за обяда когато съм на лекции. Ще се радвам да ми дадете съвет и за това също.
Благодаря!
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работимДобре изглежда, с малки забележки.Или калориите, които приемаш са повечко отколкото изразходваш или нямаш нищо за сваляне :)
Кашкавала вечер може да го махнеш , има доста мазнини в него.
23.10.06
21:19
[quote author=“mayamateva”]Здравйте:) Аз съм момиче, на 20 години съм, 1,68 м. висока, 55 кг. Ходя редовно на фитнес от 2 години. Посещавам го 3-4 пъти седмично. Правя 20 мин. пътечка+коремни преси,гърди,гръб,външна и вътрешна част на бедрата.Иска ми се да стана 53-52 кг. и след това да си поддържам теглото. Въпросът ми е какъв хранителен режим трябва да спазвам за тази цел? До сега това с което съм се хранила:
1. Закуска-250 мл. прясно мляко/1,5%/
-60 гр. мюсли /Фамилия Никола/
-кафе
2. междинна зак.-Плод/ябълка или греипфрут/
3.Обяд-или яица/2бр./+ зеленчуци и салата/понякога +филийка Бонус/
или пилешко месо +зеленчуци и салата
или пилешко месо+малко ориз/картофи/ и салата
или ядки/бадеми:лешници/-50гр+Активия с мюсли-290гр./това е когато съм на лекции и нямам време да хапна друго
-кафе
П.С. Понякога салатата си я правя с 50 гр. сирене
4.Следобяд-Плод
5.Вечеря-пилешко/риба/-200гр.+задушени зеленчуци-150-200гр.+салата
или само салата която е със 100гр. кашкавал или сирене,домати,краставици,пилешко филе
Всичко това отговаря на 1800 до 2000 ккал. на ден.
Ще съм ви много благодарна ако ми посочите грешки в хранителния режим или какво още мога да добавя в него! Важен ми е и проблемът за обяда когато съм на лекции. Ще се радвам да ми дадете съвет и за това също.
Благодаря!
На мен пък въглехидратите ти ми се виждат малко много. 60 гр. мюсли, филийка хляб, ориз или картофи, активия и мюсли - много ми идват. На една Активия само вчера гледах, че има на 100 гр. 15 гр въглехидрати...
23.10.06
21:56
нее:) не си ме разбрал fitday. За закуска си ям 60гр. мюсли,но за обяд са изредени нещата с “ИЛИ”. Тоест ако ям активията с мюсли,не ям хляб или ориз или картофи! Ако ям картофи-не ям хляб, Активия или ориз и т.н.:)))
23.10.06
21:58
...и ще се радвам да споделите забелжките си?
23.10.06
21:58
Ааа ок, тогава е добре. :)
@fitday - не е задължително да сваля само с НВД и с РБР се сваля прилично.
@mayamateva - принципно така стоят нещата:
НВД:
Изчисляваш си калорийния баланс и вадиш 500 калории от него.
Белтъчини - 2.2 гр / кг телесно тегло
Въглехидрати - 1 гр / кг телесно тегло
Мазнини - останалото от калориите
Въглехидратите предимно сутрин до обед.
Храненето на около 3 часа да е.
На хранене не повече от 20-30 гр белтъчини.
Въглехидратите от зеленчуците не се броят (повечето са фибри) с малки изключения (морковите например).
23.10.06
22:28
[quote author=“emzo”]@fitday - не е задължително да сваля само с НВД и с РБР се сваля прилично.
@mayamateva - принципно така стоят нещата:
НВД:
Изчисляваш си калорийния баланс и вадиш 500 калории от него.
Въглехидрати - 1 гр / кг телесно тегло
Мазнини - останалото от калориите
Въглехидратите предимно сутрин до обед.
Храненето на около 3 часа да е.
На хранене не повече от 20-30 гр белтъчини.
Въглехидратите от зеленчуците не се броят (повечето са фибри) с малки изключения (морковите например).
Мда прав си emzo така е. :)
23.10.06
23:21
Благодаря за отговора:) Но как да разбирам за всяка храна която ям колко мазнини или белтъчини или въглехидрати има? Ако не е с опаковка?
Например в марулята или краставиците? Домати?Картофи?
24.10.06
10:08
[quote author=“mayamateva”]Благодаря за отговора:) Но как да разбирам за всяка храна която ям колко мазнини или белтъчини или въглехидрати има? Ако не е с опаковка?
Например в марулята или краставиците? Домати?Картофи?
Ами има една таблица в сайта с хранителни стойности:
24.10.06
11:14
активията с мюсли е гадна работа, има мн захар, яж натурална, ако въобще ще ядеш на данон продуктите
що не си вземеш нормално кисело мляко и да му слагаш по малко трици и ако не ти е гот - малко мед и някоя-друга ядка сурова?
24.10.06
11:15
[quote author=“emzo”]
аз пак да си питам - не Се ли смятат белтъ4ините на кило АКТИВНО тегло?
[quote author=“mayamateva”]...и ще се радвам да споделите забелжките си?
emzo те насочи за диетата, аз имам питане обаче - защо кардиото ти е преди тренировката ?!?
24.10.06
16:33
[quote author=“cran-berry”][quote author=“emzo”]
Какво имаш предвид с активно тегло?
24.10.06
17:07
активно тегло = теглото без мазнините
[quote author=“cran-berry”][quote author=“emzo”]
Хаха, в поне 2 други теми ти дадоха отговор на този въпрос, ще те оставя да гадаеш ;)
24.10.06
23:42
А защо кардиото да не е преди тренировката? След ли трябва да е?Незнам?
[quote author=“mayamateva”]А защо кардиото да не е преди тренировката? След ли трябва да е?Незнам?
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=189680#189680
25.10.06
12:44
Да, стана ми ясно:) Благодаря.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече