Мислите ли, че менюто ми е добре.

WI

24.10.06
23:49

Здравейте!
Аз съм момиче на 16. Висока съм 1,65 и тежа 60 кг :oops:  Целта ми е да стана поне 55 кг.. Мисля обаче, че ще изглеждам добре 50 кг, но ще видим...:P
Физическото ми натоварване не е голямо. Всяка сутрин бягам 2 минути до училище. Имам 2 пъти в седмицата физическо, но се движа, не стоя по пейките.  :lol:  1-2 пъти в седмицата ще си пускам Тае Бо на компютъра и ще играя.

Това беше менюто ми вчера. Днес е подобно.
закуска: 1 яйце + 1 грейпфурт и билков чай
обяд ( към 12 ч ): солети и айрян (Активия -Данон) / от айряна беше изпита около 1/5 част.
2 ч: червена ябълка
16,30: грейпфурт
18ч: зеле, ама такова печено, не сурово / не мога да преценя колко/
20ч:пак зеле, но с една филийка Бонус.
към 00 ч: една червена ябълка

ПС: Преди се изхранвах главно с банички, чипс, черен хляб и сирене.  :lol:

Какво мислите за менюто ми? Приемам критика  и предварително благодаря на всички, които ще отправят такава. :wink:

GS

25.10.06
00:29

Няма месо в хранителния ти режим. Добре ще е да вкараш малко пилешко и риба. Вечер не яж плодове. По-добре яица, извара или месо. Ако искаш да отслабнеш отбягвай да се храниш след 6-7 вечерта. Може постепенно да започнеш да вечеряш по-рано и така да стигнеш до 18 часа и това да ти стане навик. като цяло отбягвай въглехидатите след 3 часа. Наблегни на белтъчините.
  Защо не започнеш и да спортуваш? Намери си компания за фитнес и започвай. С един балансиран хр. режим и 3-4 тренировки на седмица може да отсабнеш доста бързо. казвам ти го от личен опит. Момиче, горе-долу с твоите данни започна да тренира с мен и за една година не можеха да я познаят.
Успех!

FI

25.10.06
07:05

[quote author=“Witch”]Здравейте!
Аз съм момиче на 16. Висока съм 1,65 и тежа 60 кг :oops:  Целта ми е да стана поне 55 кг.. Мисля обаче, че ще изглеждам добре 50 кг, но ще видим...:P
Физическото ми натоварване не е голямо. Всяка сутрин бягам 2 минути до училище. Имам 2 пъти в седмицата физическо, но се движа, не стоя по пейките.  :lol:  1-2 пъти в седмицата ще си пускам Тае Бо на компютъра и ще играя.

обяд ( към 12 ч ): солети и айрян (Активия -Данон) / от айряна беше изпита около 1/5 част.

Какво мислите за менюто ми? Приемам критика  и предварително благодаря на всички, които ще отправят такава. :wink:

Ами честно да ти кажа аз нещо стойностно в менюто ти, което мога да нарека храна на виждам. Задължително вкарай месо в менюто си! Закуската ти е много слаба, там включи въглехидрати от черен хляб, овесени ядки или нещо подобно. За обяда то направо незнам какво да ти кажа - солетите ги изключи съвсем от менюто си - за обяд яж пилешка със зеленчуци и/или салата. Зелето не е много подходящо като искаш да сваляш, замести го с нещо - кисело мляко, извара или нещо подобно. Червената ябълка в 00 часа я махни, първо, че не се усвоява, второ, че предполагам си лягаш малко сед това. Ограничи си вечерното хранене до към 20:00 часа. Можеш да включиш риба в менюто си, млечни продукти, повече плодове, но предимно до обяд.

WI

25.10.06
12:56

Благодаря на всички, които ми отговориха.
Днес направих нещо, което не трябваше да правя. Не ядох, но просто защото нямаше какво в училище.
Сега съм глААААдна. Казвате, че трябва да вкарам млечни продукти и месо. За днес си мисля да хапна следното:
1. кисело мляко с филийка Бонус
2. яйце, парче шунка “Браво” и чай
3. 1/2 кебапче и 1 зелева сърма
4. плодове
5 вечеря, още не знам какво ще е.

Чудя се, дали мога да вкарам още 1 или 2 филийки Бонус? :oops:

Днес физическата ми активност е... никаква  :lol:  Ако нямам много за учене може да уважа Били Бланкс и таебото му.  :D

Междудругото сутринта се изтеглих и бях 59,2, като предния ден бях хапвала забранени работи.

GS

25.10.06
15:16

Според мен изобщо спри хляба. Може да направиш следното.
1. Закуска- Мюсли с кисело или прясно мляко (може 30 мин. преди това половин грейпфрут)
2. За обяд- Пилешка пържола, консерва риба в собствен сос или омлет с някаква салата
3. Ядки 50-80 гр или 1-2 ябълки
4. Вечеря- Пак месо със салата
Ако не ти стига просто яж по-големи  салати  :D
Сутрин е важно да хапнеш бавни въглехидрати и мюслито е перфектния вариант. Те ще те заситят и ще ти дадат енергия. Забрави го тоя хляб. От първи Април на съм кусал и една хапка хляб а дори сега не свалям и пак не ям. Въпрос на навик е. Ако може6 да си позволиш по-големи количества месо е най-добре (от него не се дебелее  :wink: ). И пак ти казвам, че без спорт няма да стане нищо. Започнеш ли да тренираш, например фитнес или аеробика, организмът ти ще започне да работи на съвсем други обороти. Това е час-два през ден. Винаги може да се отдели толкова време. Лично аз мисля, че с трениране сам вкъщи не става. Трябва да се ходи в зала, където има други хора и атмосферата предразполага.  :D

WI

25.10.06
15:45

Благодаря. :D Ще опитам да сведа хляба до минимум, това ще е най-трудното, въпреки, че не ям хляб. Месо не обичам много. Особено пилешко. Но ще се опитам. Сладко също не обичам много, но понякога ми се прияжда и не му мисля много.

Ще си взема някакво мюсли. Можете ли да ми препоръчате някакво име?

GS

25.10.06
16:05

Аз си купувам на Фамилия Никола. Една порция ми е 5 лъжици и половин кисело мляко или 250 мл. прясно. Мога да кажа, че са направо вкусни в сравнение с чистите овесени ядки които хапвах преди  :shock: .

FI

25.10.06
16:39

[quote author=“Gregor Salto”]Според мен изобщо спри хляба. Може да направиш следното.
1. Закуска- Мюсли с кисело или прясно мляко (може 30 мин. преди това половин грейпфрут)
2. За обяд- Пилешка пържола, консерва риба в собствен сос или омлет с някаква салата
3. Ядки 50-80 гр или 1-2 ябълки
4. Вечеря- Пак месо със салата
Ако не ти стига просто яж по-големи  салати  :D
Сутрин е важно да хапнеш бавни въглехидрати и мюслито е перфектния вариант. Те ще те заситят и ще ти дадат енергия. Забрави го тоя хляб. От първи Април на съм кусал и една хапка хляб а дори сега не свалям и пак не ям. Въпрос на навик е. Ако може6 да си позволиш по-големи количества месо е най-добре (от него не се дебелее  :wink: ). И пак ти казвам, че без спорт няма да стане нищо. Започнеш ли да тренираш, например фитнес или аеробика, организмът ти ще започне да работи на съвсем други обороти. Това е час-два през ден. Винаги може да се отдели толкова време. Лично аз мисля, че с трениране сам вкъщи не става. Трябва да се ходи в зала, където има други хора и атмосферата предразполага.  :D

Черният (пълнозърнест) хляб не е проблем да се консумира дори и повреме на НВД. Разбира се може да заместиш овесените ядки сутрин с една или две филийки хляб. Но в по - късните часове на деня не е хич за препоръчване.

25.10.06
19:14

[quote author=“Witch”]Благодаря. :D Ще опитам да сведа хляба до минимум, това ще е най-трудното, въпреки, че не ям хляб. Месо не обичам много. Особено пилешко. Но ще се опитам. Сладко също не обичам много, но понякога ми се прияжда и не му мисля много.

Ще си взема някакво мюсли. Можете ли да ми препоръчате някакво име?

според мен овесените ядки с кисело мляко са по-добре от мюслито и прясното мляко. може да им слагаш по 1 лъжи4ка мед, ако са то безвкусни. и всякакви неща като канела, ванилова есенция, малко (1-2 ч.л.)кокосови стърготини или пък половин ябълка или някакъв плод, но както са писали по-горе - плодовете в 1вата половина на деня.
мен ако питаш освен хляба, забрави и ориза и картофите или си ги позволявай по-рядко - 1-2 пъти седми4но
пий мн вода, може 4ай, кафе в по-ограни4ени коли4ества. забрави газираните напитки, в кафето и 4ая не слагай захар, нито подсладители - свиква се.
ааа, и соковете от кутии са кофти работа.
и аз не оби4ах месо преди да по4на НВД, оба4е в последните няколко месеца преоткрива вкусовите му ка4ества и колко готино може да се приготвя.
в ограни4ени коли4ества може и сирене, кашкавал, ядки, но тъй като са доста калори4ни, си след калориите и поддържай отрицателен калориен баланс -  минус 200-300 до 500 от поддържащите калории

и спорт спорт спорт !!!! не само , 4е ще имаш по-бърз ефект, но и ще се 4увстваш заредена с мн енергия.
отслабва се без спорт - за 1 месец свалих 4 кила, но определено не бяха само мазнини - видимо отслабнах, но тялото ми беше отпуснати4ко

хайде успех !!!!

махай ги тия солети и киселото мляко нека да не е активия - мн консерванти и нишесте

WI

25.10.06
20:14

Благодаря отново на всички Ви за отговорите!

Сега ще ви напиша какво ядох днес:
Закуска нямах, макар да не е правилно. Повече няма да правя така :P
на обяд: филийка “Бонус” с кебапче
маалко по-късно 2 или 3 парчета шунка на голо  :lol:
към 16 ч: една цяла краставица
после 1 грейпфурт и банан
18:30ч: мюсли на Нестле/ Не знам колко съм изяла( може би към 50 гр), но беше вкусно. Хамстерът ми имаше подобна храна  :lol:  Факт е обаче, че ме засити.
Сега за вечеря не знам какво ще ям. Месо ще е, но може и да пропусна.

Интересно е, че макар и да ям мноооооооого по-малко и по-невкусни храни, не се чувствам отпаднала или недохранена.

WI

25.10.06
20:16

Утре за училище мисля да си взема мюслито и една ябълка. Чудя се, дали е добра идея всяко междучасие да си вземам по малко мюсли? :roll:

FI

26.10.06
10:22

[quote author=“Witch”]Благодаря отново на всички Ви за отговорите!

Сега ще ви напиша какво ядох днес:
Закуска нямах, макар да не е правилно. Повече няма да правя така :P
на обяд: филийка “Бонус” с кебапче
маалко по-късно 2 или 3 парчета шунка на голо  :lol:
към 16 ч: една цяла краставица
после 1 грейпфурт и банан
18:30ч: мюсли на Нестле/ Не знам колко съм изяла( може би към 50 гр), но беше вкусно. Хамстерът ми имаше подобна храна  :lol:  Факт е обаче, че ме засити.
Сега за вечеря не знам какво ще ям. Месо ще е, но може и да пропусна.

Интересно е, че макар и да ям мноооооооого по-малко и по-невкусни храни, не се чувствам отпаднала или недохранена.

18:30ч: мюсли на Нестле ???

Това пък що за чудо е??? Следобед избягвай храни богати на въглехидрати, особено след 17 часа...

GS

26.10.06
12:36

А и самото Мюсли на нестле не е добро за сваляне.

26.10.06
13:45

[quote author=“Witch”]Здравейте!

За да си наясно какво трябва да се прави трябв да попрочетеш повечко, така със съвети без ти самата да разбираш от материята, не е много добре. Не, че не става, ама...

Ето няколко конкретни съвета:

1/Не яж плодове като отделно хранене. Яж ги винаги като десерт към нещо “твърдо”. Примерно ябълки в 0 часа е доста кофти като тактика.

2/ По-добре да не прекомерно плодове рано сутрин, по-по скоро нещо с повечко протеин и бавни въглехидрати. Или ако искаш /примерно грейпфрут е добре като плод, може като десерт след останалата храна./

3/ Солетите /поне тези които аз съм виждал/ всичките съдържат ЗАХАР. И са скапан източник на въглехидрат. По-добре черен хлям, ориз картови

4/ Трябва ти разнообразно хранене, с еднотипна храна и нвд може да си докараш проблеми. От рода: отслабване на имунната система и т.н.

5/ За какво ги купуваш тия яйрани Данон, само пари на вятърам да не говорим, че сигурно добавят по някоя простотии вътре. По-добре нормално 2 процентно кисело мляко разбито, ако искаш и с вода и със сол...

6/билкови чайове колкото е възможно повече. Както и вода. Минимим сол! Даже изобщо без.

6/ Зеленчуци също повечко, зелето е добре /ако не ти причинява прекомерно разоотделяне /с извинение/  :lol: /
И по-добре подложено на ;ининална хи;ично-термична обработка, както се разва: “губи се матрал”  :lol:

Поздрави и успех.

GS

26.10.06
18:52

Плодове е кофти да се ядат като десерт. Трябва да се ядат 30 мин. преди хранене. Иначе не е добре за смилането и усвояването на храната.

JD

27.10.06
23:28

С това ядене няма да свалиш  :lol:  , метаболизма ще ти спре при под 1000ккл, хубаво е да се яде по някой път  :D Сериозно сега, в  този период на развити и телосложение последното нещо което ще ти препоръчам аз е НВД, храни се нормално и не се лишавай от въглехидрати и плодове, просто избягвай да ядеш боклуци и мазнини конкретно, започни какъвто и да е спорт

WI

18.11.06
23:50

Влизам, за да напиша само, че диетата ми издържа само една седмица  :oops:  След което се отпуснах. Но така или иначе съм свалила 1 кг. Ще пробвам тази седмица отново да направя диета. Благодаря на всички, за отговорите.  :wink:

19.11.06
04:07

не си го представяй като диета, а като здравословен режим на хранене
не го усещай като задължение, а като нещо полезно и хубаво, което правиш за себе си и за което организмът ти ще ти е благодарен след време.
ама гледай да си направиш хубава балансирана диетка, попро4ети, за да избегнеш т.нар. йойо ефект

FI

19.11.06
13:56

[quote author=“Witch”]Влизам, за да напиша само, че диетата ми издържа само една седмица  :oops:  След което се отпуснах. Но така или иначе съм свалила 1 кг. Ще пробвам тази седмица отново да направя диета. Благодаря на всички, за отговорите.  :wink:

С тази нагласа трудно ще постигнеш нещо. Трябва да си по - постоянна, ако искаш трайни резултати. Като прегрешиш някъде и с нещо си кажи не от другата седмица ще почна пак, а от сега започвам пак! И наистина не трябва да гледаш на това като на диета, а като на някакъв здравословен начин на хранене.

Успех! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1