Гребане

ludiaBG

26.10.06
16:38

Кое е по добре според вас и защо гребане с дамбел или гребане с щанга ?

FIREBLADE

26.10.06
18:06

със щанга защото е по-трудно, по-тежко следователно по-ефикасно.винаги избирай най-трудното възможно упражнение

WE

26.10.06
18:09

Аз съм привърженик на гребане с щанга(като първо упражнение), но и другото участва в тренировката ми(4 упр.).

26.10.06
19:05

[quote author=“FIREBLADE”]със щанга защото е по-трудно, по-тежко следователно по-ефикасно.винаги избирай най-трудното възможно упражнение

Абсолютно!!! Това е и моето правило! :!:

26.10.06
20:21

Гребането с щанга натоварва повече гърба и е по лесно за изпълнение.Поне за мене.

С щанга.

THE LIFETAKER

26.10.06
21:40

И двете упражнения дават по нещо няма по добро според мен.И двете трябва да се прават.

26.10.06
22:10

Защо пак да е по - трудно, по - тежко и т.н. с щанга?Ако имаш силата и на дъмбела можеш да си сложиш достатъчно килограми за да ти бъде тежко трудно и натоварващо.С дъмбел движението е по концентрирано и обема на работа е по - голям, до като при щангата стигаш до точката в която тя упира в тялото ти и няма на каде повече.

FZ

26.10.06
22:19

[quote author=“nikolaBULL”][quote author=“FIREBLADE”]със щанга защото е по-трудно, по-тежко следователно по-ефикасно.винаги избирай най-трудното възможно упражнение

Абсолютно!!! Това е и моето правило! :!:

и моето !!! 8)

27.10.06
21:58

както каза Player с дъмбел е по концентрирано ако се прави правилно , но аз сякаш никога не го правя съвсем точно и не се получава затова го правя много рядко , докато с щанга е къде къде по добро  :)

29.10.06
16:38

Дориан Йеитс както може повечето знаят неговото любимо упражнение за гръб гребане със щанга с подхват.Тои преди да почне да го прави е разчитал на гребането със дъмбел обаче след като е взел да гребе със дъмбел от 97,5 кг :D за 12 повторения вече е станало неудобно за изпълнение и тогава тои започва да прави гребането със щанга и да разчита на това упражнение като заменя гребането с дъмбел :D

29.10.06
19:55

[quote author=“Player”]Защо пак да е по - трудно, по - тежко и т.н. с щанга?Ако имаш силата и на дъмбела можеш да си сложиш достатъчно килограми за да ти бъде тежко трудно и натоварващо.С дъмбел движението е по концентрирано и обема на работа е по - голям, до като при щангата стигаш до точката в която тя упира в тялото ти и няма на каде повече.

Кой е казал, че за маса амплитудата трябва да е максимална? Ако с дъмбел може да качваш нагоре, това вече си е кълчене на рамо и не е ползотворно.

достатъчна ти е добра тежест на щангата и може да си тренираш гърба перфектно. Но трябва да се внимава за стойката, че големи изгъзици стават понякога.

29.10.06
22:12

и двете натоварват по различен начин и мисля че няма по добро а  и то само за гребането със дъмпел се сещам за 3 различни начина

DO

29.10.06
22:14

аз предпочитам и двете да имам в тренировка понеже гърбът ми е силна мускулна група издържа на голямо натоварване и обикновено първо упражнение ми е винаги гребане със щанга или тяга а дъмбела оставям винаги последно

30.10.06
13:00

с щанга понеже може да натовариш гърба по добре.
но гребането с дъмбел е хубаво понеже в 1 момент едната част от гърбати ще е поне малко по развита поже нежеста не се разпределя абсолютно равно
може да речем на всяка 3та тренировка да правиш с дъмбел ..

ForsakenSoul

30.10.06
15:06

С щанга натоварваш повече кръста затова, ако имаш проблеми с него избягвай щангата.

donscot

30.10.06
19:02

аз не виждам разлика(освен че при едното упр. участват и двете ръце едновременно)

_ZOB_DOG_

30.10.06
21:15

Хахахахаха, нямало разлика , хахаах , не се засягай , ама щом има 2 различни упражнения значи има разлика.
И ти едната я каза - при дъмбела се концентрираш повече защото мислиш само за едната ръка а и при щангата по силната страна може да помага на по слабата а при дъмбела всяка ръка дърпа сама за себе си.
Втората разлика е в хвата - при щангата (обикновенно е с надхват) ръката се движи малко по отдалечено от тялото , а при дъмбела който е в чуков хват се движи по прибрано до тялото.
Третата разлика е пак във хвата - при щангата той е широк , а при дъмбела - тесен.
И при двете упражнения може да се засилва с тялото (чийтинг).

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1