Може ли няколко съвета

OL

29.10.06
00:40

здравейте, тренирам малко повече от месец по програмата от сайта за абсолютно начинаещи, въпреки че не бях абсолютно начинаещ и от понеделник мисля да почвам вече за определена мусклуклна група на тренировка. Виждам, че на всички препоръчвате програмата от сайта, преших и аз да тренирам по нея ( http://www.bb-team.org/training/000157.php ) . Та имам няколко въпроса по нея :
1. Мога ли да махня клякането с щанга, не искам да правя маса на краката (5 ден).
2. Целта ми е да кача мускулна маса, предимно на ръце, гърди.. и да разширя малко раменния пояс и гръдния кош. Бях чел, че няма такова нещо да се разширят , но мога ли да вкарам в петък вместо да натоварвам краката да пваря 2-3 серии кофички и набирания ( или някои друг ден?)
3. Не са ли малко упражненията за всяка от мускулните групи ? 2 упражнения за рамо ? Аз и на общата програма правих 2 - раменно вдигане на дъмбел напред и встрани ? За бицепс примерно също правих по 2 упражнения - бицепсово сгъване с щанга и дъмбели ... това по 3 пъти в седмица, дали сега ще има повече ефект ?
4. На мен ми се струва, че тази програма е почти същата като общата за всички мускулни групи, самоче разделена на 3 дни ...

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

29.10.06
08:16

Клека не го махай ... Целта ти е да разшириш рамената ??? Еми бях чел някаде че точно клета разширява раметана ...
Маса ще качиш с времето ... Не става така изведнъж

30.10.06
10:55

прави крака!!!първо това придава симетрия на тялото...второ четох вчера в едно списание не помня името...че м/у отделните МГ има непряк ефект...тоест като ти върви и качваш мн на една МГ и др. трягват да се развиват по-бързо...а краката са най-голямата МГ...относно клека прави го в съпер серии с кросоувър

ludiaBG

30.10.06
11:00

[quote author=“Don_Korleone”]прави крака!!!първо това придава симетрия на тялото...второ четох вчера в едно списание не помня името...че м/у отделните МГ има непряк ефект...тоест като ти върви и качваш мн на една МГ и др. трягват да се развиват по-бързо...а краката са най-голямата МГ...относно клека прави го в съпер серии с кросоувър

пълна глупост ако питащ ме супер серии с кросоувър

30.10.06
18:49

Eми щом искаш маса прави крака. :wink:

OL

01.11.06
19:40

здравейте, отново.. започнах тази седмица по тази програма, но ми се струва лека ... въпреки, че целия ми стаж е малко (от март до май вкл. през вечер Домашна тренировка + август месец всеки ден лицеви опори + малко повече от месец вече фитнес). Аз съм бегач по принцип, затова не искам да правя много маса на краката ами да ги тренирам с малко по базови упражнения. По съм слаб от кръста на горе... по 2 упражнения на седмица за мускулна група не е ли много малко? До сега един месец сущо правих по две, но на тренировка ( 3 пъти в седмицата) и се чувствах добре, сега ми се струва, че не натоварвам достатъчно? Бях 57кг началото на годината, сега съм 64 някаде, а съм висок 175. струвами се, че лесно качвам килограми, но се трупат ми се струва на задника и на краката , явно защото с бягането тях натоварвах. Сега нямам време за бягане, затова искам да развия останалата мускулатура на тялото си най-вече ръце... Корема ми е стегнат, затова правя коремните преси с тежести(10-15кг). Кажете ми какво трябва да правя за да има максимален ефект за покачване на маса ? трениране на гладно ? режим ? добавки ? По-малко повторения с повече килограми? В смисъл знам, че немога да кача маса еи така за 2 седмици, но с кое се засилва ефекта от тренировката?

white_world

04.11.06
03:30

[quote author=“TREVATA”]Клека не го махай ... Целта ти е да разшириш рамената ??? Еми бях чел някаде че точно клета разширява раметана ...
Маса ще качиш с времето ... Не става така изведнъж

По-добре е да почне да тренира рамената, трапеца и гърба. Малко да по заякнат и после да почва с клека.

04.11.06
12:42

Виж сега. Вярно е, че мускулите са свързани. Вярно е, че е добре да се тренират крака (погледни от тая посока - отгоре нарастваш. Натежаваш. Дали постиженията в бягането ще се запазят? Настрана “симетрията”, преди да си около 80кг няма какда са ти смешно малки краката). Но може да не ги тренираш. Аз лично почти никога не съм ги тренирал, и качих маса в торса и ръцете. Даже раменния пояс е разшири структурно (но това отне 2 години упорство). Така че всичко е възможно. Ако искаш акцент в горната част наблегни на нея. За крака може да включиш тренировка за издържливост например. Или уреди с повечко повторения, за да не се качва толкова маса там, но все пак да се поддържа баланс между тренираността на краката и торса, все пак после искаш да можеш да бягаш с 15кг отгоре...ама не е толкова лесно

05.11.06
09:20

[quote author=“marzipan”]Виж сега. Вярно е, че мускулите са свързани. Вярно е, че е добре да се тренират крака (погледни от тая посока - отгоре нарастваш. Натежаваш. Дали постиженията в бягането ще се запазят? Настрана “симетрията”, преди да си около 80кг няма какда са ти смешно малки краката). Но може да не ги тренираш. Аз лично почти никога не съм ги тренирал, и качих маса в торса и ръцете. Даже раменния пояс е разшири структурно (но това отне 2 години упорство). Така че всичко е възможно. Ако искаш акцент в горната част наблегни на нея. За крака може да включиш тренировка за издържливост например. Или уреди с повечко повторения, за да не се качва толкова маса там, но все пак да се поддържа баланс между тренираността на краката и торса, все пак после искаш да можеш да бягаш с 15кг отгоре...ама не е толкова лесно

Съгласен съм с теб но като се замислиш краката са ти половината тяло ... И след 3-4 или 5 години тренировки като се погледнеш в огледалото какво ще видиш ??? Любо лежанката 2 ри номер с ръце по големи от краката ... Тва е просто много смешно ...

05.11.06
13:28

Зависи от целите. Аз може и да тренирам след 4-5 години, но може би няма да поискам да отида над 38-39 ръка, и над 85кг. Тогава за какво са ми крака с обиколка 90см...всяко нещо трябва да се прецени според целите. Ако нямаш намерение да ставаш като цяло огромен можеш да оставиш краката на заден план, докато изградиш това, което искаш в торса. После може да се погрижиш за тях - оформяне, сила, такива неща. Избиаш приоритети и работиш по тях

05.11.06
13:30

[quote author=“marzipan”]Зависи от целите. Аз може и да тренирам след 4-5 години, но може би няма да поискам да отида над 38-39 ръка, и над 85кг. Тогава за какво са ми крака с обиколка 90см...всяко нещо трябва да се прецени според целите. Ако нямаш намерение да ставаш като цяло огромен можеш да оставиш краката на заден план, докато изградиш това, което искаш в торса. После може да се погрижиш за тях - оформяне, сила, такива неща. Избиаш приоритети и работиш по тях

Еми да ама ... Тва буди в мене некфи комплекси ... Смисал няма да ми е кеф примерно с 45 ръка 125 гръб 85 кг и да сам с некфи крака колкото ръцете ми ... Разбираш ли кво имам в предвид ???

05.11.06
13:34

Напълно. Затова казах, че зависи от целите.  Твоите цели са да си по-голям. Тогава, разбира се, трябва далеч по-сериозно внимание на краката, инак наистина ще е смешно (между другото, моите са около 60, не знам точно колко, при гръдна обиколка 100ина, така че не са малки така или иначе)

05.11.06
15:08

[quote author=“marzipan”]Напълно. Затова казах, че зависи от целите.  Твоите цели са да си по-голям. Тогава, разбира се, трябва далеч по-сериозно внимание на краката, инак наистина ще е смешно (между другото, моите са около 60, не знам точно колко, при гръдна обиколка 100ина, така че не са малки така или иначе)

Да това е добра пропорция  :wink: Тялото трябва да е пропорционално за да бъде хубаво ... Да има от всичко по много  8)

05.11.06
18:36

клек трябва да се прави .. се пак то не е изолиращо упражнение , в смисал  че ти като клякаш то щангата ти натиска цялото тяло на доло и цялото тяло участва в него , при стандартния клек отзат влиза гърба май, а при клек от пред корем и гърди ..сичко е до изпълнение

OL

05.11.06
23:18

Всъщност целта ми е повече да разширя гръдния си кош, къде мога да вкарам в програмата набирания , кофички ? Пречи ли ако на всяка тренировка правя по 3 серии ?

06.11.06
11:46

[quote author=“OLS3M”]Всъщност целта ми е повече да разширя гръдния си кош, къде мога да вкарам в програмата набирания , кофички ? Пречи ли ако на всяка тренировка правя по 3 серии ?

Гръдният кош се разширява, когато след клякане с щанга веднага правиш пулоувър с дъмбел. http://www.bb-team.org/exercise/000056.php

06.11.06
12:00

Създай си навика да не избягваш клека в тренировката, малко хора в БГ клякат и затова като отидеш на състезание по културизъм има много смешни гледки - супер развита горна част на тялото и крака като химикалки.... Много не естетично стой. И както е казал големия Рони Колман:
SHUT UP AND SQUAT!

FZ

06.11.06
12:26

Ништо ново .
Както повечето които ходят на фитнес , развиват само горната част а долу  Попай моряка.  :D

07.11.06
12:10

Izvinete , poneje az sym absolutno nachinaesht, i tazi programa mi haresa http://www.bb-team.org/training/000157.php shte kajete li dali e podhodqshta za men ?

Gledam che pishe che e za pokachvane na muskulnata masa, no az sym 95kg i celta mi e predi vsichko da si q oformq ?

Петко К - пиши на кирилица!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1