30.10.06
13:16
Искам да попитам на какво се дължи пронизващата болка след някое упражнение в китките и малко към предмишницата. Забелязал съм че когато правя бицепс с щанга се получава това, страшна болка след като оставя щангата. Не е само при мен, а и при мой приятели. Имам предположение на какво се дължи, мисля че проблема е от много слаба китка и големите тежести не и се отразяват добре, но мога и да бъркам, някой има ли е този проблем?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
[quote author=“johny00”]Искам да попитам на какво се дължи пронизващата болка след някое упражнение в китките и малко към предмишницата. Забелязал съм че когато правя бицепс с щанга се получава това, страшна болка след като оставя щангата. Не е само при мен, а и при мой приятели. Имам предположение на какво се дължи, мисля че проблема е от много слаба китка и големите тежести не и се отразяват добре, но мога и да бъркам, някой има ли е този проблем?
Разгледай някоя от другите теми тук, има доста с този проблем.
Нещо конкретно, май така и не се намери...
Единственото което аз виждам е някакво претрениране. Дори и локално раздразнение - възпаление.
30.10.06
14:10
Докато бях начинаещ имах точно тоя проблем. С времето явно китката ми заздравя.
30.10.06
14:22
Загрявай хубаво преди упражненията .
30.10.06
14:51
И мен ме болеше, ама вече не. Според мен е от неправилен хват и не добря загрявка. Не може да е от големите килограми щото птедмищниците си се развиват успоредно и с другите мускули.
Аз лично като правех лежанка много ме боляха китките. И ме светнаха, че е заради кофти хвата. Лоста трябва да се хваща и с палеца. Сещате се за какво говоря... нали? :D
30.10.06
16:21
Проблемът е - големи тежсти + “чупене” на китките, тоест не стоят неподвижно по време на движението, а най-вероятно се извиват към тялото в крайно горно положение.
Сега вече след като белята е направена, аз бих препоръчал да махнеш сгъването с щанга (или поне да минеш на крив лост) и да почнеш сгъвания тип “Чук” с дъмбели - при тях е по-малка възможността да движиш неправилно китките. Също накитници (силно стягащи) и някакъв загряващ крем ще помогнат да можеш все пак да тренираш.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече