03.10.04
08:55
ръст - 173 см
тегло - 65 кг
възраст - 18 г
гръдна обиколка - 93 см
талия - 72 см
ханш - 90 см
обиколка на китка - 16.5 см
обиколка на глезен - 22 см
спортувате ли (ако да, то какво, колко често, с каква интензивност) - бодибилдинг 4 пъти седмично по 45 минути
спазали ли сте досега хранителни режими - не, затова съм тук
имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива - само няква съвсем слаба сенна хремичка (само на пролет)
в какво се състои работата Ви (активно физически натоварена ли е или се занимавате с интелектуален труд) - ученик
одобрявате ли употребата на спортни добавки (ще употребявате ли и какви ще ползвате) - ако става въпрос за химии категорично против съм
какви препарати сте ползвали (как оценявате ефекта им) - никакви
употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - не
желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите (преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект) - искам относително бързо да кача мускулна маса. Ектоморф съм. И преди съм тренирал ,но слабо , колкото да поддържам форма и не съм обръщал никакво внимание на храненето.
Та моля ви се помогнете ми. И обяснявайте като за малоумен - кое, колко, кога и защо?Още не съм решил точно в колко часа да тренирам, но определено ми се налага да е сутрин. :roll:
Привърженик съм на балансирания режим както и на разделното хранене.
еми хапвай по 5-6 пъти на ден по малко на по често,яж предимно протеини и въглехидрати 60-70:40-30 % ,наблягай на месо,мляко,млечни продукти,яйца,плодове и зеленчуци,овесени ядки,ориз,бобови храни.
Щом ти се налага да е сутрин, хапвай нещо бъзо усвояемо 30мин. преди тренировка. Аз обичам кисело мляко, иначе някаква вафла трябва да е или шоколадово нещо, ама на мен не ми се струва добре.
Успех! :)
12.11.04
06:59
За начало избери своят хранителен режим за покачване на маса от раздел “Хранене” на сайта. После мога да ти препоръчам подходяща закуска.
Ами привърженик съм на балансирания режим , както и на разделното хранене. Ще напиша и как се храня в момента за да ми кажете къде са ми грешките. Значи в тренировъчен ден ставам към 8:30. Закусвам с 70 - 100г. овесени ядки , два часа след това тренирам 30 - 40 минути , 15 минути след края на тренировката изяждам 2 банана , 1 час след това нещо богато на протеини - месо (най-често кренвирши , кърначета или чисто месо) - 200 - 250г. Докато свърша с това вече е станало около 12:15 часа. Аз тръгвам за училище към 13:00 и се чудя преди това дали да ям нещо богато на въглехидрати. На училище ям тестени неща - кифли или по-често си вземам някакви бисквити или обикновени вафли. И като се върна от даскало хапвам нещо с въглехидрати - към 7:30 . А оттам нататък ям кисело мляко - 1 кофичка, 3 яйца - цели , и ако имам апетит някакви ядки или месо - около 100 - 200г.