31.10.06
23:01
випросите ми са с кои храни може да се яде.аз по принцип знам че не е добре с ориз и картофи,ама чувам че и месо не трябва-кое е вярно-и какво е хляба-повече белтъчини или въглехидрати.кога по става да с консумира-обед или вечер или няма значение-sorry,ако въпросите са тъпи ама човек като не знае нещо,по-добре да пита :oops: :oops: :oops: :oops:
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
01.11.06
00:11
ама преди да пита, 4овек да вземе да попро4ете форума и сайта. ако 4овек пита за нвд, хляба е основно въгл и е кофти, както и ориза и картофите. пове4ето хора тук - понеже са мъже и искат да ка4ват мускулна маса, наред с горенето на мазнини, хапват от време на време ориз, картофи, бонус - поне така 4ета. аз оба4е примерно (като една средностатисти4ека жена, която има да свали някое-друго кило) съм ги изклю4ила нпълно. вси4ко зависи от тва кво целиш. разгледай сайта и после питай пак
01.11.06
13:50
И интересно, какво тогава ядеш? Само салати и пилешки гърди?
sweety_girl, относно твоя въпрос за хляба - хляб е добре да се консумира само, ако е пълнозърнест. Тогава той съдържа всички необходими минерали и което е по-важно - съдържа сурови влакнини (някои им викат и диетични фибри). Те са полезни по 2 причини - първо, остъргват червата от налепи (доказано намаляват вероятността от рак на дебелото черво) и спомагат за перисталтиката и тонуса на червата и второ, увличат със себе си и мазнините от храната и не им дава да се усвоят. А да, има и трето - намаляват гликемичния индекс на храните. Затова и от белия хляб се пълнее (а и е вреден за здравето) - защото са отстранени точно тези фибри при получаването на бялото брашно и тогава белият хляб има гликемичен индекс почти равен със захарта, тоест от белия хляб се затлъстява!
Имаче и на двата типа хляб макроелементите са горе-долу еднакви:
белт. - средно 5-6г
мазн. - средно 2-3г
въгл. - средно 45-50г
Както виждаш разликата не е в количеството и броя на калориите, а е в качеството.
Едно от основните правила в диетологията е, че “Не е важен толкова броя на калориите, а откъде те идват!”
Да го кажем така:
Важен е не само броя на калориите, но и откъде идват. :mrgreen:
02.11.06
13:55
[quote author=“nikolaBULL”]
И интересно, какво тогава ядеш? Само салати и пилешки гърди?
мне само пилешки гърди
ям всякакви меса (е, без естествено там шунки, салами, кренвирши, които са пълни с консерванти), риби, скариди, октоподи, всякви такива морски, много зелен4уци, яйца, ограни4ено мле4ни и ядки, понякога по някой плод
а, и не като да не е важно калориите колко са. няма на4ин да дебелееш, ако ядеш по-малко от необходимите ти калории. дори и да са само от въгл. друг е въпроса, 4е ще сваляш ММ и ще си слаб и отпуснат
02.11.06
19:43
[quote author=“cran-berry”]а, и не като да не е важно калориите колко са. няма на4ин да дебелееш, ако ядеш по-малко от необходимите ти калории. дори и да са само от въгл. друг е въпроса, 4е ще сваляш ММ и ще си слаб и отпуснат
... но няма и да губиш мазнини!
Това е абсолютно погрешно твърдение - не надебелявам! А това, че стоиш мека и отпусната, когато калориите идват от прости захари те се натрупват директно на кръста и дупето, защото вдигат инсулина... И стоиш със 30% мазнина на 45 кг и имаш тлъстини по корема, “любовни дръжки”, целулит - не защото калориите са много, а защото са с “лош” произход! :idea:
А относно НВД-то на мен не ми харесва и аз не го препоръчвам на моите клиенти, защото го смятам за вреден за здравето. Много по-добре (и здравословно) да се приемат 1000 кал. с една балансирана диета:
белтъчини - 40%, мазнини - 10%, въглехидрати - 50%
отколкото типичното НВД:
белтъчини - 50%, мазнини - 40%-50%, въглехидрати - 10% или 0%
При нисък или нулев прием на въглехидрати тялото понеже му е жизнено необходима глюкоза (особенно за мозъка) е принудено да разгражда мазнини и белтъчини за да си я набави. получава се непълно разграждане с отделянето на токсични (собенно за бъбреците и не само) кетотела и болестта се нарича кетоза.
От лошото снабдяване на мозъка с глюкоза е и често споменаваната вялост и сънливост, както и лесната раздразнимост.
02.11.06
20:57
[quote author=“nikolaBULL”][quote author=“cran-berry”]а, и не като да не е важно калориите колко са. няма на4ин да дебелееш, ако ядеш по-малко от необходимите ти калории. дори и да са само от въгл. друг е въпроса, 4е ще сваляш ММ и ще си слаб и отпуснат
... но няма и да губиш мазнини!
Това е абсолютно погрешно твърдение - не надебелявам! А това, че стоиш мека и отпусната, когато калориите идват от прости захари те се натрупват директно на кръста и дупето, защото вдигат инсулина... И стоиш със 30% мазнина на 45 кг и имаш тлъстини по корема, “любовни дръжки”, целулит - не защото калориите са много, а защото са с “лош” произход! :idea:
А относно НВД-то на мен не ми харесва и аз не го препоръчвам на моите клиенти, защото го смятам за вреден за здравето. Много по-добре (и здравословно) да се приемат 1000 кал. с една балансирана диета:
белтъчини - 40%, мазнини - 10%, въглехидрати - 50%
отколкото типичното НВД:
белтъчини - 50%, мазнини - 40%-50%, въглехидрати - 10% или 0%
При нисък или нулев прием на въглехидрати тялото понеже му е жизнено необходима глюкоза (особенно за мозъка) е принудено да разгражда мазнини и белтъчини за да си я набави. получава се непълно разграждане с отделянето на токсични (собенно за бъбреците и не само) кетотела и болестта се нарича кетоза.
От лошото снабдяване на мозъка с глюкоза е и често споменаваната вялост и сънливост, както и лесната раздразнимост.
Здравей nikolaBULL,
за този режим ли става дума:
http://bb-team.org/nutrition/000182.php
Понеже излизам от НВД и ми беше интересно дали това става за поддържане на теглото.
02.11.06
21:17
[quote author=“fitday”]за този режим ли става дума:
Понеже излизам от НВД и ми беше интересно дали това става за поддържане на теглото.
Да, това е един здравословен и естествен за организма начин на хранене. Става и за качване, и за сваляне, и за поддържане на теглото - зависи от количеството на калориите и енергоразхода.
Аз това лято исках да вляза в кат. до 100 кг, тежах 103 кг, не можех да “напълня” добре кат. до 110 кг и затова реших да сляза под 100 кг. Само изчистих храната (печени пил. гърди, кафяв ориз, пълнозърнест хляб...), но се хранех колкото исках без да се ограничавам. Целта ми беше да сваля килограми без да губя мускули (сила). Без въобще кардио за около 1,5 месец свалих 5,5 кг и на състезанието бях 97,5.
За мен НВД-то е подходящо само за културисти в последните седмици преди състезание, защото те вземат стероиди, които предпазват мускулите от разграждане, което неминуемо ще стане при стриктно НВД. А и така или иначе 4-5% тел. мазнина е болестно с-е за организма и той се съпротивлява срещу това и затова такава “форма” тялото не позволява да се задържи дълго...
02.11.06
21:44
[quote author=“nikolaBULL”][quote author=“fitday”]за този режим ли става дума:
Да, това е един здравословен и естествен за организма начин на хранене. Става и за качване, и за сваляне, и за поддържане на теглото - зависи от количеството на калориите и енергоразхода.
Аз това лято исках да вляза в кат. до 100 кг, тежах 103 кг, не можех да “напълня” добре кат. до 110 кг и затова реших да сляза под 100 кг. Само изчистих храната (печени пил. гърди, кафяв ориз, пълнозърнест хляб...), но се хранех колкото исках без да се ограничавам. Целта ми беше да сваля килограми без да губя мускули (сила). Без въобще кардио за около 1,5 месец свалих 5,5 кг и на състезанието бях 97,5.
За мен НВД-то е подходящо само за културисти в последните седмици преди състезание, защото те вземат стероиди, които предпазват мускулите от разграждане, което неминуемо ще стане при стриктно НВД. А и така или иначе 4-5% тел. мазнина е болестно с-е за организма и той се съпротивлява срещу това и затова такава “форма” тялото не позволява да се задържи дълго...
Мерси много за отговора, значи постепено ще почвам да вдигам въглехидратите, само не ми стана много ясно как се изчисляат % при този режим. :?
02.11.06
22:02
Предполагам, досега си бил на: белтъчини и мазнини високо, въглехидрати - хич... нещо от сорта Б - 50%, М - 40%, В - 10%?
Еми, обръщаш ги на 40% - 10% - 50%. Важното е да знаеш колко калории са ти нужни за да държиш определеното тегло. А това е строго индивидуално, трябва сам да го откриеш за себе си. Един практически съвет е към калориите, с които си отслабвал досега да добавиш 400 и да следиш какво става...
П.П. Но да не спамим темата, която беше просто за хляба. За да не пречим може да ми пишеш на ЛС.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече