Мястото на бицепса в сплита?

01.11.06
14:59

Здравейте, искам да питам следното нещо:
в програмта на сайта за тридневния сплит за покачване на маса за напреднали денят за гърба е сложен преди този за ръцете, т.е. интересува ме - има ли значение дали ще тренираш първо ръцете и след един ден почивка гърба или първо гърба и след един ден почивка ръцете? Дано ме разберете, става дума за подредбата коя мускулна група след коя друга следва, по-точно ме интересува бицепса - дали е по-добре първо ръцете в сряда например и после в събота гърба,с което да доизтощиш бицепса или най-напред гърба в сряда като подготвящо бицепса и после в събота ръцете?:)...доста замотано май:)
аз лично в момента правя: в сряда -ръце, събота - гръб.
споделете!Благодаря и успех на всички!

01.11.06
15:14

То това опира повече сякаш до това как ти самия го чувстваш. Ама каква е тая програма събота гръб :shock: ??

На мен сякаш повече ми харесва първо бицепса после гърба, ама баш в събота гръб незнам незнам ти си прецени.

Поздрави.

Първо гърба после ръцете.

01.11.06
15:40

на мен ми бяха казали че нее хубаво да тренираш за бицепс преди гръб защото когато тренираш за гръб  бицепса е втория по важност мускул и така бицепсе ще е изморен и няма да можеш да натовариш достатъчно гърба :)

01.11.06
17:51

Благодаря , ще взема да почина 2 дни преди гърба и другата седмица ще ги разменя...
иначе, hunter13- ми ,каква е;) и аз не знам:)хахаха просто във вторник правя гърдите с предно и средно рамо, после в четвъртък ръце и в събота гръб със задно рамо, корем
пак мерси:)

01.11.06
18:28

За мен, няма особено значение - тренирал съм бицепс преди гръб и бицепс след гръб - не виждам разлика.
При положение, че си си починал 1 ден, то не би трябвало да е от значение, ама...
По същата логика, може да се каже, че като бицепса е след гърба си напрягаш кръста..или пък бицепса не е достатъчно отпочинал за пълноценна тренировка.  8)

02.11.06
08:21

NRG52, има нещо такова, ще си давам почивка от 2 дни между гърба и бицепса и мисля, че ще е супер.
Мерси на всички:)

JI

02.11.06
08:25

при мене определено не е пълноценно ако бицепса е преди или след гърба . Най малко 3 дни имам разлика или бицепса е в един ден с гърба .

02.11.06
21:07

Аз го тренирам след гръб.

02.11.06
21:52

Зависи как ти е по-добре. Може да се редуват, имал съм периоди и с двете подредби. Само че ако бицепсът е първи рискуваш да не тренираш дорбе гърба заради изморен бицепс
Иначе има още един вариант - не е задължително тренировъчният цикъл да ти е точно седмица. Може да е 10 дни. Тогава ако в един цикъл имаш 5 тренировки на 5 групи можеш да ги разпределиш по-свободно. Но някак си не е много полулярно това. Лично не съм го опитвал. Има момента, че това дава твърде голяма почивка...но мисля, че си струва да се обмисли

03.11.06
21:30

Ми , хора ,аз прецених да си давам почивка от 2 дни между бицепса и гърба и мисля, че е добре така, щотото, като тренирам 3 пъти седмично така или иначе се пада една почивка от два дни  и досега ми беше между гърба и гърди, та,защо да не пробвам така, ще пробвам:)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1