02.11.06
18:43
Мисля че имаше такава тема но нещо не мога да я намеря и за това искам да ви попитам какви стойности има една супена лъжица мед.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
02.11.06
19:53
#1
Медът е 99 % захар.
02.11.06
20:06
#2
Една супена лъжица са 30 грама. Изцяло съдържа въглехидрати, но само половината са глюкоза, другото е фруктоза (не пълни гликоген).
02.11.06
20:28
#3
Е че то молекулата на захарозата (обикновенната захар) си е 1 молекула глюкоза и 1 фруктоза , така че медът си е чиста захар както казах аз.
02.11.06
20:31
#4
Медът е 99% прост въглехидрат. С глекимичен индекс 55 е медът, който се определя като нисък. Вероятно купешкият мед е с по-висок ГИ поради повечето добавена глюкоза.
02.11.06
20:32
#5
Мда, захарта е дизахарид. Аз не съм спорил.
Става дума, че ако вземе 30 гр. декстроза ще вкара повече гликоген в черния дроб и мускулите, от колкото ако вземе 30 гр. мед.
02.11.06
21:50
#6
Ето една тема за мед:
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=19822&highlight=%EC%E5%E4
Незнам дали нея търсиш, ама... :?
[quote author=“manson”] фруктоза (не пълни гликоген).
Знам че маи не е тука мястото да го кажа ама това не е много вярно (маи AbSs беше писал преди време това)
03.11.06
12:36
#8
Мда, май аз съм в грешка. Имаше нещо, че първо фруктозата се трансформира или нещо такова .. трябва да потърся литература. :oops:
03.11.06
15:07
#10
Мда. Мерси за инфото :) :oops:
03.11.06
17:33
#11
Захарозата си е захароза.
А вече една молекула захароза + една молекула вода(Н2О) правят 1 молекула глюкоза и една фруктоза.
[quote author=“manson”]Мда, май аз съм в грешка. Имаше нещо, че първо фруктозата се трансформира или нещо такова .. трябва да потърся литература. :oops:
Да и аз веднага за това се сетих - как може глюкоза и фруктоза в организма да се превръщат от едната в другата, пък едното да пълни гликоген а другото не!?@# Това че фруктозата не пълни гликогена в мускулите винаги съм го смятал за грешно....
Разрових се малко и намерих това “Фруктозата и глюкозата са равностоини от енергетична гледна точка,тъй като в организма се превръщат една в друга. Глюкозата по-бързо се усвоява от мускулните и мастните клетки, но този процес зависи от наличието на хормона инсулин. Фруктозата навлиза в споменатите клетки два пъти по-бавно от глюкозата, но не изисква инсулин.”
фруктозата е монозахарид както глюкозата, но с по страннна и сложна като строеж молекула и минава първо през черния дроб.
Fructose (or levulose) is a simple sugar (monosaccharide) found in many foods and is one of the three most important blood sugars along with glucose and galactose. Honey; tree fruits; berries; melons; and some root vegetables, such as beets, sweet potatoes, parsnips and onions, contain fructose, usually in combination with sucrose and glucose. Fructose is also derived from the digestion of sucrose, a disaccharide consisting of glucose and fructose that is broken down by enzymes during digestion. Fructose is the sweetest naturally occurring sugar, estimated to be twice as sweet as sucrose.
Fructose is often recommended for, and consumed by, people with diabetes mellitus or hypoglycemia, because it has a very low Glycemic Index (GI 23) relative to cane sugar (sucrose). However, this benefit is tempered by concern that fructose may have an adverse effect on plasma lipid and uric acid levels, and the resulting higher blood levels of fructose can be damaging to proteins (see below). The low GI is due to the unique and lengthy metabolic pathway of fructose, which involves phosphorylation and a multi-step enzymatic process in the liver. See health effects and glycation for further information.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече