Какви стойности има една лажица мед

Saint

02.11.06
18:43

Мисля че имаше такава тема но нещо не мога да я намеря и за това искам да ви попитам какви стойности има една супена лъжица мед.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
_ZOB_DOG_

02.11.06
19:53

Медът е 99 % захар.

Една супена лъжица са 30 грама. Изцяло съдържа въглехидрати, но само половината са глюкоза, другото е фруктоза (не пълни гликоген).

_ZOB_DOG_

02.11.06
20:28

Е че то молекулата на захарозата (обикновенната захар) си е 1 молекула глюкоза и 1 фруктоза , така че медът си е чиста захар както казах аз.

Sportex

02.11.06
20:31

Медът е 99% прост въглехидрат. С глекимичен индекс 55 е медът, който се определя като нисък. Вероятно купешкият мед е с по-висок ГИ поради повечето добавена глюкоза.

[quote author=“_ZOB_DOG_”]Е че то молекулата на захарозата (обикновенната захар) си е 1 молекула глюкоза и 1 фруктоза , така че медът си е чиста захар както казах аз.

Мда, захарта е дизахарид. Аз не съм спорил.

Става дума, че ако вземе 30 гр. декстроза ще вкара повече гликоген в черния дроб и мускулите, от колкото ако вземе 30 гр. мед.

FI

02.11.06
21:50

[quote author=“Saint”]Мисля че имаше такава тема но нещо не мога да я намеря и за това искам да ви попитам какви стойности има една супена лъжица мед.

Ето една тема за мед:

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=19822&highlight=%EC%E5%E4

Незнам дали нея търсиш, ама... :?

03.11.06
01:18

[quote author=“manson”] фруктоза (не пълни гликоген).

Знам че маи не е тука мястото да го кажа ама това не е много вярно (маи AbSs беше писал преди време това)

[quote author=“x_3_mar”][quote author=“manson”] фруктоза (не пълни гликоген). Знам че маи не е тука мястото да го кажа ама това не е много вярно (маи AbSs беше писал преди време това)

Мда, май аз съм в грешка. Имаше нещо, че първо фруктозата се трансформира или нещо такова .. трябва да потърся литература.  :oops:

03.11.06
13:47

Фруктозата не пълни мускулния гликоген, а само чернодробния.

[quote author=”Петко К”]Фруктозата не пълни мускулния гликоген, а само чернодробния.

Мда. Мерси за инфото  :)  :oops:

filatov

03.11.06
17:33

[quote author=“_ZOB_DOG_”]Е че то молекулата на захарозата (обикновенната захар) си е 1 молекула глюкоза и 1 фруктоза , така че медът си е чиста захар както казах аз.

Захарозата си е захароза.
А вече една молекула захароза + една молекула вода(Н2О) правят 1 молекула глюкоза и една фруктоза.

03.11.06
17:53

[quote author=“manson”]Мда, май аз съм в грешка. Имаше нещо, че първо фруктозата се трансформира или нещо такова .. трябва да потърся литература.  :oops:

Да и аз веднага за това се сетих - как може глюкоза и фруктоза в организма да се превръщат от едната в другата, пък едното да пълни гликоген а другото не!?@# Това че фруктозата не пълни гликогена в мускулите винаги съм го смятал за грешно....
Разрових се малко и намерих това “Фруктозата и глюкозата са равностоини от енергетична гледна точка,тъй като в организма се превръщат една в друга. Глюкозата по-бързо се усвоява от мускулните и мастните клетки, но този процес зависи от наличието на хормона инсулин. Фруктозата навлиза в споменатите клетки два пъти по-бавно от глюкозата, но не изисква инсулин.”

03.11.06
23:58

фруктозата е монозахарид както глюкозата, но с по страннна и сложна като строеж молекула и минава първо през черния дроб.

Fructose (or levulose) is a simple sugar (monosaccharide) found in many foods and is one of the three most important blood sugars along with glucose and galactose. Honey; tree fruits; berries; melons; and some root vegetables, such as beets, sweet potatoes, parsnips and onions, contain fructose, usually in combination with sucrose and glucose. Fructose is also derived from the digestion of sucrose, a disaccharide consisting of glucose and fructose that is broken down by enzymes during digestion. Fructose is the sweetest naturally occurring sugar, estimated to be twice as sweet as sucrose.

Fructose is often recommended for, and consumed by, people with diabetes mellitus or hypoglycemia, because it has a very low Glycemic Index (GI 23) relative to cane sugar (sucrose). However, this benefit is tempered by concern that fructose may have an adverse effect on plasma lipid and uric acid levels, and the resulting higher blood levels of fructose can be damaging to proteins (see below). The low GI is due to the unique and lengthy metabolic pathway of fructose, which involves phosphorylation and a multi-step enzymatic process in the liver. See health effects and glycation for further information.

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1