03.11.06
00:31
Понеделник
Гърди
Лег - 4 серии по 8 повторения
Римско столче - разтваряне на дъмбели (за горни гърди= - 3 серии по 8 повторения
Обратен лег - разтваряне на дъмбели за (долни гърди) 3 серии по 8 повторения
Корем
Коремни преси 3 серии по 15 повторения + допълнителна тежест от 10 кила (гледам да правя по-малко повторения, но с по-голяма тежест за маса)
Дигане на крака от вис - 3 серии по 20 повторения
Страничо опъване на тялото с дъмбели - 3 серии по 20 повт.
Сряда
Гръб
Горен скрипец - 3 серии по 8 повторения
Долен скрипец - 3 серии по 8 повторения
Чукче - 3 серии по 8 повторения
Петък
Рамо
Дигане на тежест на машина - 3 серии по 8 повторения
Вертолет - 3 серии по 8 повторения
Дигане на лост зад гръб - 3 серии по 8 повторения
Крака
Бедрено разгъване - 3 серии по 15 повторения
Бедрено сгъване - 3 серии по 15 повторения
Лег Преса - 3 серии по 15 повторения
Повдигане на пръсти от стоеж - 3 серии по 15 повторения
Събота
Бицепс
Сгъване с щанга - 3 серии по 8 повторения
Скотово сгъване - 3 серии по 8 повторения
Бицепсово сгъване на скрипец - 3 серии по 8 повторения
Трицепс
Лег с тесен хват - 4 серии по 8 повторения
Разгъване на дъмбел зад глава - 3 серии по 8 повторения
Разгъване на горен скрипец - 3 серии по 8 повторения
Кво ще кажете а :P
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
03.11.06
01:23
По още едно упражнения за гърди и гръб.
03.11.06
09:25
Принципното построение на програмата е правилно. Но има много случаи, когато една програма е добра на хартия, но не работи за дадения човек. Това може да се разбере само като я пробваш.
Ако вече тренираш по нея, следиш как ти се отразява - възсановяваш ли се, има ли качване на силата (тя идва първа) и растеж на ММ.
Разбира се, ти не си дал нито стаж, нито как си тренирал до тази програма - просто ни я даваш йе така! :!:
Стажа ми е 10 месеца... На 16 години, висок съм 1.84 съм бях 89 кила преди лятото, но по време на него започнах работа спрях фитнеса за около 2 месеца и свалих много ММ. Сега се опитвам да я възстановя и за 2 седмици от 85 кила вече съм 87… По тази програма блъскам още от преди 4 месеца и се чуствам добре можете да видите разлики http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=191556&highlight=#191556
Нещо не съм доволен от гърдите(не могат да придобият добра форма) и паласките
03.11.06
10:42
А силата върви ли? Това е по-важно, отколкото че си качил 2 кг за 2 седмици.
Аз, ако дойдеше при мен в залата бих ти препоръчал за да си оправиш гърдите следната програмка:
1). Повдигане от лег от наклон (много слаб - около20-25%) с щанга 3х 6-8
2). Повдигане от обратен наклон (около 30%) с щанга - 3х6-8
3). Разтваряне встрани (флайс) от хоризонтален лег 3х 10-12
Понеже си само на 16 и гръдната ти кост не е още вкостена, можеш да си разшириш самия гръден кош и дихателният му обем, правейки дихатлни серии или тук в края или в тренировката за крака.
Това е от мен! На прав път си!
[quote author=“Mortos”]
Кво ще кажете а :P
Гърди - махни обратния флайс. Лег, наклонен лег с дъмбели, и накрая флайс (хоризонтално), или кофички. Корем - махни страничното навеждане с дъмбели. Така си развиваш косите коремни мускули, което ти разширява допълнително талията. НЕ чистиш паласките по този начин!
Гръб - набиране, гребане с щанга (дъмбел, Т - лост, по избор), чак след това скрипци. Рамене - пресите ги прави с щанга или дъмбели. Странични разтваряния вместо вертолет. И разтваряне от наклон, вместо дърпане зад гърба. Крака - първо лег - пресата, после разгъванията. Бицепс - вместо скрипец по - добре хамър сгъване или сгъване от наклон.
[quote author=“Mortos”]
Нещо не съм доволен от гърдите(не могат да придобият добра форма) и паласките
Паласките се махат с диета, а ти искаш да качваш маса, така че не става. Гърдите ги прави с повече базови упражнения, както съм посочил по - горе.
03.11.06
11:05
С Петко К пак ни се препокриват мненията! :lol: Дори сме улучили и упражненията за гърди с една разлика само...
Напълно съм съгласен с останалите предложения спрямо програмата, с които се дава предпочитание на базовите упражнения.
Понеже си само на 16 и гръдната ти кост не е още вкостена, можеш да си разшириш самия гръден кош и дихателният му обем, правейки дихатлни серии или тук в края или в тренировката за крака.
Това е от мен! На прав път си!
Мерси много за съветите, но незнам какво представляват дихателните серии
[quote author=”Петко К”] И разтваряне от наклон, вместо дърпане зад гърба.
Под разтваряне от наклон това ли разбираш ? http://www.bb-team.org/exercise/000562.php
Благодаря много момчета, няма да ви разочаровам :lol:
[quote author=“Mortos”]
[quote author=”Петко К”] И разтваряне от наклон, вместо дърпане зад гърба.
Под разтваряне от наклон това ли разбираш ? http://www.bb-team.org/exercise/000562.php
Не, това.
03.11.06
12:38
[quote author=“Mortos”]Мерси много за съветите, но незнам какво представляват дихателните серии
Това бях писал в един мой пост миналата година:
“Това са т.нар. “дихателни серии”. Те не са за маса на гърдите, а за разтваряне на гръдния кош. Получава се едно своеобразно пружиниране на гръдната клетка - при клека се притиска надолу, а при пул-оувъра се разтяга нагоре. Това спомага за разширяването на гръдния кош и при младежи до 20-21 г. води до реалното му уголемяване. Това е така, защото краищата на ребрата, образуващи гръдния кош, в мястото, където се залавят за гръдната кост още не са се вкостили, а са хрущялни. Вкостяването става към 20-21 г., когато завърша разтежа на организма. Освен ако някой не взема стероиди - тогава растежа ще завърши и по-рано!
Това го бях чел в една руска книга за културизъм, хареса ми идеята и понеже и аз смятах, че имам тесен гръден кош я пробвах. В началото имах разлика м/у пълно вдишване и пълно идишване 6 см (измерени в отпуснато с-е, без да се стягат мускулите). Аз лично успях да увелича гръдния си кош с 4 см - разликата ми стана 10 см. Авторът твърдеше, че е възможно да се получи и увеличение с 6-7 и даже повече см! Но си признавам, че не бях особенно постоянен, а сега вече е късно!”
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече