03.11.06
10:52
имам въпрос относно хляба
понеже сега сам в трудно финансово положение ме интересува следното
ако сам 80 килограма примерно по 2 грама белтъчени на килограм тегло прави 160 грама
ако хляба съдържа 8 грама белтъчени на 100 грама значи ли че като сам изял 1 килограм хляб сам си набавил половината белтък
само да допълня, че многото въглехидрати не ме притесняват, понеже имам бърз метаболизъм
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим03.11.06
11:06
Един хляб е 700 гр , значи от него ще получиш 50 гр протеин а ти трябват 150. Това е 1/3 , също така е растителен , а задължително трябва да има от месо - значи останалите 100 гр протеин ти е 400 гр пилешко - това е 2 лв.
[quote author=“kormorankormoran”]имам въпрос относно хляба
понеже сега сам в трудно финансово положение ме интересува следното
ако сам 80 килограма примерно по 2 грама белтъчени на килограм тегло прави 160 грама
ако хляба съдържа 8 грама белтъчени на 100 грама значи ли че като сам изял 1 килограм хляб сам си набавил половината белтък
само да допълня, че многото въглехидрати не ме притесняват, понеже имам бърз метаболизъм
По-добре си вземи пшеница и си я сварявай. Хляба се прави от брашно и разни “подобрители”. Хляба от бяло брашно рязко ще ти вдига инсулина, за разлика от вареното жито, което е и по-полезно да се яде отколкото хляб. Освен това 500 гр. грухана пшеница е около 50 стотинки в магазините, но предполагам се намира и по-евтино. Може да ползваш житото и за кълнове-тогава още по-добър става аминокиселинният му състав. Но трябва да си набавяш и белтъчини от животински произход - яйцата и изварата не са скъпи. Животинския белтък е с по-ценен аминокиселинен състав от растителния.
Мускули с хляб не се правят ;).
Ако търсиш евтиното, да беше проверил бобовите и ядките, по - евтино ти излизат от хляба.
В 200 грама фъстъци например има 50 грама белтък, изяждат се по - лесно от едно кило хляб и ти излиза 60 - 80 ст.
Но задължително животинския белтък трябва да е основното в менюто. Ако нямаш пари за месо, яж извара, евтина е. И яйца.
И все пак месото е силно препоръчително да присъства, ако не всеки ден, то поне през ден.
Правилно ти казаха основните работи.Аз искам да ти кажа че абсолютно можеш да минеш без месо,от животинските вкарваи млечни продукти и яйца в определени количества и месо въобще не ти трябва.
08.11.06
10:26
[quote author=“Sumalia”]Правилно ти казаха основните работи.Аз искам да ти кажа че абсолютно можеш да минеш без месо,от животинските вкарваи млечни продукти и яйца в определени количества и месо въобще не ти трябва.
Вярно, че има вегетарианци-културисти но повярвай те си набавят необходимите за тях белтъци. Без месо няма как според мен
Аз бях вегетарианец(само млечни продукти) 3 години.Общо качих 20кг кога със сериозни тренировки кога със спирания.След това за около 6 месеца ядох месо,просто заради спекулантите които казват че без месо не може(като няма нито една такава научна обосновка) и разликата беше единствено че ми беше по вкусно!В момента ям млечни продукти,риба и яйца защото така в краина сметка се чувствам наи добре,имам нужда от повече протеин отколкото в началото и ми е по вкусна и разнообразна диетата.
Само да не обръщаме темата на За и против вегетарианството щото и тука и навсякъде е имало 100-тици такива теми и секи си изказва доводите и просто нема смисъл да повтаряме всичко.
Нека момчето си яде месо като има пари,но сега ако му трябва евтин протеин а яйцата и млечните съдържат всички незаменими аминокиселини+много микроелементи в млякото и жълтъка!
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече