Виене на свят

04.11.06
20:11

Абе като правя лег преса и след това като стана ми се завива свят незнам на какво се далжи и опасно ли е?За клек дори и не помислям.Може ли да е от по голямата тежест(за мен) която използвам?

Щом правиш серии с тази тежест не е голяма за теб.Виенето на свят се дължи на това, че има много кръв в главата ти и докато се балансира ти пречернява.Недей става толкова рязко седни примерно за 10 сек и тогава стани и няма да имаш този проблем
едит: А и между другото лег пресата е мижав заместител на клека ;) По - добре прави клек от колкото лег - преса

04.11.06
22:44

В началото опитах с клек и пак е съштото и все се притеснявам да не стане белята нали  се сещаш какво ште стане ако доста ми се завие свят и имам штанга на раменете.А не искам да съм зависим от партньор.На друг случвало ли се е подобно нещо?

05.11.06
02:36

предлагам ти да отидеш на лекар. По всяка вероятност ще ти дадат едно апаратче, което носиш със себе си определено време и то записва разни данни за теб. Не е добре така да ти се вие свят. Може да е ниско кръвно, може да е прекалено много кръв в главата, може и да е нещо по-сериозно...

На мен преди през лятото ми ставаше нешо подобно.При по - базовите упражнения клек тяга например имах чувстово, че ще ми се пръсне главата отзад много ме болеше ама търпях и ми мина.Теб не те съветвам да търпиш по - добре иди на лекар

05.11.06
15:38

Силно е вероятно нищо серозно да ти няма. Просто малко ниско кръвно и нетренирано сърце. Краката са голяма мускулна група и може да се случи такова нещо. И на мен ми се е случвало много леко замайване при изправяне от клекнало положение.

Може проблема ти да идва от недояждане, хиповитаминоза/стабилна/ , скапана загрявка и т.н.

Лекар си требе.

05.11.06
18:43

Дишай като хората при упражнението  и не се изправяй рязко , ако и тика не стана ЛЕКАР

11.11.06
21:10

А има ли начин за предизвикване на растеж без тежести някъде бях чел че краката растат много добре от малки къси спринтове?Какво мислите по вапроса?

След последната ми серия на мъртва тяга или клякане първото нещо, което правя, е да се задържа да не падна от световъртеж. :)

Правя почти на 90% от максимума за 6 повторения и доста усилия заминават - не мога да кажа, че е от липса на храна, възстановяване или нещо подобно, мисля, че всичко опира до самото натоварване.

12.11.06
01:29

[quote author=“dimitar.mihaylov”]След последната ми серия на мъртва тяга или клякане първото нещо, което правя, е да се задържа да не падна от световъртеж. :)

Правя почти на 90% от максимума за 6 повторения и доста усилия заминават - не мога да кажа, че е от липса на храна, възстановяване или нещо подобно, мисля, че всичко опира до самото натоварване.

А от колко време тренираш?Консултирал ли си се с лекър?И аз днеска правих тяга и ефекта беше подобен!!!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1