05.11.06
12:15
Обръщам се към хората които са по напред с материала.
Мисля да си взимам едно аминокиселини, на които пише че съдържат аминокиселинни пептиди в свободно състояние, извлечени от изолиран лакталбумин.
Тъй като доколкотото знам “лакт” идва от мляко, а албумин е белтък, би трябвало това да са някакви млечни аминокиселини.
Става дума за тези новите на МЛО Hardbody amino 9000+.
Та въпроса ми е - Прав ли съм в тълкуването ми на лакталбумин? и Това означава ли че тези аминки, не са суроватъчни, а млечни?
Мерси:)
Накратко- има няколко основни вида суроватъчен протеин -
1.концентрат
2. изолат
3. Бета и Алфа Лакталбумин
4. Хидролизирани суроватъчни пептиди
Най-добрите произвозители на протеин в света комбинират всички тези видове суроватка за да се създаде максимално ефективен биологичен спектър. Например ОН 100% Уей има от четирите вида и е с отлична биологична стойност. Лакталбуминът е активен суроватъчен протеин намиращ се в млякото. Той е активния вид суроватка, който директно стимулира имунната система и играе важна роля в подрастването на децата. При термична обработка се губи голяма част от тази активна фракция на суроватъчния протеин. Лакталбуминът е протеинът с най-високи стоиности на триптофан, което предполага повишено производство но серотонин.Също така е и основен “играч” в процеса на лактогенеза. Следователно обезмасленото и преработено мляко има доста ниски нива на Лакалбумин- т.е. колкото по обезмаслено и преработено е млякото-толкова по ниска биологична стойност притежава. Да не говорим за редицата други полезни вещества като КЛА които почти липсват при млека с 0.1% мазнини.А относно аминокиселините, те са извлечени от млечна суроватка :wink:
05.11.06
20:40
#2
Мерси за изчерпателния отговор. Явно не са много хората които знаят, щом само едно мнение, но то ми е достатъчно.
В такъв случай още един въпрос - Тези аминокиселини излиза че трябва да са доста добри нали? Защото не пише да имат някакви други съставки, нито соя, нито яйчен албумин, само пептиди в свободно състояние, извлечени от изолиран лакталбумин.