Културизма,бодибилдинга и фитнеса пораждат ли Агресия ?

Прескочи до:
QK

06.11.06
23:30

Анкетата е създадена,защото един спор не може да се реши освен ако не се намесят добре запознатите и опитните хора занимаващи се със културизъм,бодибилдинг и фитнес.Моля,в анкетата да участват само опитни и запознати по въпроса,ако може и да дадат кратичко обяснение и ред стига.Говорим за агресия както при мъжете така и при жените.Ще е хубаво,ако в анкетата участват и жени.Тук наистина става въпрос за това какво ви дава този вид занимания и е важно всеки опитен да даде своя вот,за да се реши има ли ясна връзка между фитнеса и агресията.Анкетата е създадена в чест на Lumina!Тя няма за цел да обижда някой и е конкретен проблем и то важен,защото доста хора започнаха да ходят на фитнес,та дали в това не се крие тяхната скрита и потулявана с годините агресия?

Е колко теми?!
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=20435

QK

06.11.06
23:39

като анкета ще е по кратко по лесно и по обяснително,защото се нахвърляха много мнения и едва ли на сега започващия да се занимава с фитнес,бодибилдинг и културизъм човек може да му стане ясно,тук е по просто и по лесно,просто един вот.Моля нека гласуването започне сега.Мисля,че анкетата е смислена и е истински свързана по въпроса да или не.

06.11.06
23:50

Ами кик-бокса, джудото, бокса, борбата - те как се отразяват на агресията? Що за тема...

За мен всичко е въпрос на възпитание и характер. Който си е боклук си е буклук и с мускули и без!

Културизмът ти дава самочувствие. То идва от постигането на целите и усъвършенстването на физиката. Привърженик съм мотото на древните гърци: “Здрав дух в здраво тяло”.

RE

07.11.06
00:23

[quote author=“nikolaBULL”]Ами кик-бокса, джудото, бокса, борбата - те как се отразяват на агресията? Що за тема...

За мен всичко е въпрос на възпитание и характер. Който си е боклук си е буклук и с мускули и без!

Културизмът ти дава самочувствие. То идва от постигането на целите и усъвършенстването на физиката. Привърженик съм мотото на древните гърци: “Здрав дух в здраво тяло”.

и аз съм на това мнение :wink:

QK

07.11.06
00:29

все пак темата е съобразена със самия форум,който е специализиран към боди билдинг,фитнес и културизъм,така,че съм съгласен с вас,но просто не искам да се заключва,защото поне за тези физически дисциплини нека се даде отговор.

JD

07.11.06
00:39

Твърдо НЕ. Ако някой хора се оправдават със фитнес (физ. натов.) за породена агресия, то те имат проблем!

RE

07.11.06
00:39

Според мен културизма може да те разтовари от напрежението и да те релаксира, а не да нервира и да те избие на агресия.това става ама ако си взел забранени медикаменти.Тогава вече може. даже съм виждал подобни типове в залата.
За мен лично ми се е случвало да влизам в залата ядосан от нещо, агресивен и след тренировка се чуствам леко уморен и леко тонизиран, а напрежението е изчезнало.

[quote author=“realityman”]Според мен културизма може да те разтовари от напрежението и да те релаксира, а не да нервира и да те избие на агресия.това става ама ако си взел забранени медикаменти.Тогава вече може. даже съм виждал подобни типове в залата.

И аз съм на това мнение абсолютно. Даже и такива типове и аз съм виждал...

JI

07.11.06
08:12

тренировката те прави по уравновесен според мен !
ОПределено по трезво мислещ и по стабилен психически .
За по дисциплинирам няма да коментирам както и отстранява мързела .
Виждам само плюсове както физически така и психически .

07.11.06
09:24

Агресивността във фитнеса е в пряка зависимост от приема на прекомерни дози анаболни стероиди и/или други някои добавки.
При прием на терапевтични дози агресия не се забелязва.
Малко ми е странна тази анкета. Какво има да се спори? Не сте ли виждали промяната в някой любезен младеж, който като се накове придобива “канибалски” поглед и маниери?
Е, ако не сте виждали - ще видите, неизбежно е при това ниво на зобене в БГ.
За съжаление.

FI

07.11.06
09:34

Агресивния човек си е агресивен, ако ще и гребане с лъжица в паница да тренира. Според мен това си е заложено вътре в човека и няма нищо общо с спорт или липсата на такъв. Хора, които си мислят, че агресията им идва от даден спорт, просто си търсят оправдание.

07.11.06
09:43

Агресивния човек си е агресивен, ако ще и гребане с лъжица в паница да тренира.

Абсолютно е така.

Обаче ако вземеш някой добродушко и му набодеш ... и ... и ... и пие ... + ...+ ... в крайна сметка получаваш доста раздразнителна и агресивна личност.
Аз лично съм виждал и познавам десетки такива.

FI

07.11.06
09:47

[quote author=“mitaka101”]

Агресивния човек си е агресивен, ако ще и гребане с лъжица в паница да тренира.

Абсолютно е така.

Обаче ако вземеш някой добродушко и му набодеш ... и ... и ... и пие ... + ...+ ... в крайна сметка получаваш доста раздразнителна и агресивна личност.
Аз лично съм виждал и познавам десетки такива.

Мда прав си, аз говорех за спорта без забранени препарати и гадости, в най - чистия му вид. :)

07.11.06
10:05

Да,защото човек придобива самочувстие,и видимо е непобедим,което го кара да си изкарва комплексите върху по слабите.

Е тва е отговора! Само дето самочувствието че си непобедим е абсолютна измишльотина!

MO

07.11.06
10:22

Лично при мен с увеличаване на силата дори усещам че агресивнстта ми намалява ,
осъзнатата сила ме кара да съм по-отговорен все пак това си е един вид оръжие -не можеш да го размахваш пред жени и деца (или да се перчиш че можеш да пребиеш някой
Иначе за стероидите е така -доста бързо повишават агресивността
Има една доста голяма статия за положителното влияние на силовите тренировки върху психиката но ще видя най-важното и ще  постна него.

07.11.06
10:48

[quote author=“Nazgul”]

Да,защото човек придобива самочувстие,и видимо е непобедим,което го кара да си изкарва комплексите върху по слабите.

Е тва е отговора! Само дето самочувствието че си непобедим е абсолютна измишльотина!

Аха, да... това е отговора! А това, че той си е бил комплексар още преди да влезе в залата няма значение???
Лошо ли е да имаш самочувствие? Или е по-добре да оставяш да те тъпчат???

07.11.06
11:56

[quote author=“morphey”]Лично при мен с увеличаване на силата дори усещам че агресивнстта ми намалява ,
осъзнатата сила ме кара да съм по-отговорен все пак това си е един вид оръжие -не можеш да го размахваш пред жени и деца (или да се перчиш че можеш да пребиеш някой
Иначе за стероидите е така -доста бързо повишават агресивността
Има една доста голяма статия за положителното влияние на силовите тренировки върху психиката но ще видя най-важното и ще  постна него.

тва че имаш сила да бутнеш 120 от лег не значи че силата на удара ти е достатъчна за да убиеш без проблем човек.е може ако този човек е 40 кг.

MO

07.11.06
12:53

[quote author=“hardboy”]

тва че имаш сила да бутнеш 120 от лег не значи че силата на удара ти е достатъчна за да убиеш без проблем човек.е може ако този човек е 40 кг.

Оръжието не винаги убива ,то може и да ранява.Лег-а за който ти говориш за мен е твърде едностранен пример пък и по твоята логика ако вдигаш 240кг-ма ще убиеш 80-кг-ов човек което само по себе си не е вярно.
Няма смисъл да започваме спор
Тренировките с тежести развиват цялата опрно двигателна система и заедно с нея  усъвършенстват рефлексната дъга.
П.С.Виж колко дълбокомислено се бях изказал ,а ти се хвана за най-хамалската част. :)

07.11.06
13:01

[quote author=“morphey”]
Тренировките с тежести развиват цялата опрно двигателна система и заедно с нея  усъвършенстват рефлексната дъга.

ако искаш да кажеш че рефлексите ти стават по-бързи =>  :lol:

07.11.06
13:02

[quote author=“morphey”][quote author=“hardboy”]

Оръжието не винаги убива ,то може и да ранява.Лег-а за който ти говориш за мен е твърде едностранен пример пък и по твоята логика ако вдигаш 240кг-ма ще убиеш 80-кг-ов човек което само по себе си не е вярно.
Няма смисъл да започваме спор
П.С.Виж колко дълбокомислено се бях изказал ,а ти се хвана за най-хамалската част. :)

силата с която се вдигат тежести няма нищо общо със силата при нанасяне на удар.
фактът че вдигаш например 120 от лег не ти дава гаранция че ударът ти е свръх силен и че силата на удара на човек който вдига 70кг няма да е по-голяма от твойта.

MO

07.11.06
13:14

[quote author=“hardboy”]

силата с която се вдигат тежести няма нищо общо със силата при нанасяне на удар.
фактът че вдигаш например 120 от лег не ти дава гаранция че ударът ти е свръх силен и че силата на удара на човек който вдига 70кг няма да е по-голяма от твойта.

Поздравления ти направи извода че ударът е нематериялен заряд!
Говорим за трениращ човек които вдига тежести и нетрениращ човек (не кунг фу боец)
още ли държиш на 70-кг-мовият ?

07.11.06
15:01

според мен ако не ти върви с жените (а на някой твой приятел му върви)
това ставаш агресивен тогава има агресия това е според мен  :wink:

HE

07.11.06
16:12

Хайде пак темата се отнесе към зобещи и незобещи. Не говорим и за комплексари и селяндури /да не ми се обидят сега хората от провинцията - влагам съвсем различен смисъл в тази дума/ - просто говорим за средно статистическия човек. Всеки има заложена агресия в себе си, но вече е въпрос кой до каква степен се владее и съответно каква е ситуацията. Безпричинно избухващи хора - няма /или поне нормални такива/ винаги има провокация или причина един човек да избухне. Аз гласувам - ДА има връзка м/у фитнеса и агресията. Тренирал съм доста от контактните спортове, явявал съм се по състезания да, но никога не съм бил толкова агресивен, колкото когато започнах с фитнеса. И защо разбирате под агресия избиване на комплекси в/у по-слаби или жени? Да няма изхождащи от личен опит? Да проявявам агресия, но както казах и по-горе за всичко има повод и причина.

07.11.06
18:34

Както каза nikolaBULL Тъпото си е тъпо, респ. агресивния си е  агресивен не виждам много смисъл от темата

07.11.06
18:38

[quote author=“fitday”]Агресивния човек си е агресивен, ако ще и гребане с лъжица в паница да тренира. Според мен това си е заложено вътре в човека и няма нищо общо с спорт или липсата на такъв. Хора, които си мислят, че агресията им идва от даден спорт, просто си търсят оправдание.

Това е мнението за мене, както и на Николабул! По здрави

Гласувах с “Всичко е въпрос на психика!” Човек може физически да се променя, но не и емоционално.

07.11.06
20:05

Да, спортуването влияе на собственото производство на тестостерон - когато тялото се измори, отделя повече тестостерон, за да се възстанови. Обаче от тестостерона в кръвта до поведението има огромна разлика - тук всичко си е до характер.

07.11.06
20:44

Всичко е до самия човек. При всеки е индивидуално, защото аз примерно се занимавам с лека атлетика, малко волейбол и фитнес редовно. След фитнес се чувствам много спокоен и всичко, коеот применро би ме изнервило преди фитнеса или някоя друга тренировка, след фитнес не ме нерви въобще. Всичко зависи и от това какво прави на самата тренировка, на диета ли е и от много други фактори (проблеми и т.н.). Занимавал съм се (и ще продължа надявам се) с фитнес от около година и 4 месеца вече и намирам доста добър ефект върху израстването ми. Отначало не мислех, че това нещо може да ме промени, защото го приемах като вид тренировка. Фитнеса ми промени мисленето, начина на виждане върху някой неща и основно върху въздържането на агресията и това как да възприема дадената ситуация.

Пораждат агресия само в комплексари,които ходят на фитнес с единствената цел да направят некви мускули и да ходят да бият наред.

07.11.06
21:52

[quote author=“MI5”]Пораждат агресия само в комплексари,които ходят на фитнес с единствената цел да направят некви мускули и да ходят да бият наред.

ей тва имах предвид по горе  :wink:

07.11.06
22:28

Зависи от къде бъдат погледнати нещата:
-медикаментите се разделят на 2 групи (забранени и позволени) позволените немогат да имат огромен ефект в/у агривността (можеби само малко да възбудят човека като кофеина и таурина) докато забранените могат да окажат громно влияние в/у агрсивността поради куп химични /биологични и др причини(не съм наясно как става но е видно че употребата им засилва агрсивността)
-вродена агрсивност според мен няма! Всичко опира до това как си израснал (с какво мислене) с кои си израснал(обкръжението е мн важен фактор) и възпитанието(това което си научил от родителите и живота и смяташ за правилно и погрешно)
-унижението предизвиква агрсивност също , ако някои ви унижава вие неизменно искате да му го върнете като му причините или това което той на вас или го набиете хубаво
-алкохола е непряк причинител на агресивността , под въздействието му вие губите реална преценка за света и съответно почвате да се мслите за най добрия и силния(в дискотеката колко пъти съм виждал секакви да се прават на супермен ..)

А сега си представете човек израснал сред агресивно държащи се и приемащ забранени медикаменти или алкохол ... Получава се един супер агресивен и отчайващо упорит(да не кажа глупав) човек с нереална отценка на нещата.
Изхождайки от всичко това искам да заключа че всичко е психика или по скоро всичко е в развиването на психиката (защото познавам хора които на забр. мед. или алкохол проявяват агрсивността на пеперудка :) )

пп: брей че много написах  :shock:

KO

07.11.06
22:35

Слагам си главата за Никола Бул... Боклук и курва не се правят, такива се раждат!

B_

07.11.06
22:58

[quote author=“kokoesmrt”]Слагам си главата за Никола Бул... Боклук и курва не се правят, такива се раждат!

взе ми думите от устата!!!! :D
във фитнеса, че се ходи за да се избият комплекси е пределно ясно на всички. Е хубаво ти вече не изглеждаш хърбав ... или дебел защо подяволите трябва да се заяждаш с хората които са “ти” преди време (познавам живи примери) ... психология(поне това съм забелязал аз ... в гимназията и в тази възраст става въпрос 17-19)!!!! :wink:  :arrow:

някой ще ми махне ли бана на предишния ник вече моля? :)

09.11.06
11:05

[quote author=“B_Ball_P2”][quote author=“kokoesmrt”]Слагам си главата за Никола Бул... Боклук и курва не се правят, такива се раждат!

във фитнеса, че се ходи за да се избият комплекси е пределно ясно на всички. Е хубаво ти вече не изглеждаш хърбав ... или дебел защо подяволите трябва да се заяждаш с хората които са “ти” преди време (познавам живи примери) ... психология(поне това съм забелязал аз ... в гимназията и в тази възраст става въпрос 17-19)!!!! :wink:  :arrow:

Ако си  бил слаб и хилав,а сега си направил мускули няма начин да не набиеш някой по-слаб.Ей тъй за кеф и да му  покажеш че си по-силен.Не е ли тъй?

RE

09.11.06
12:36

[quote author=”Миро”][quote author=“B_Ball_P2”][quote author=“kokoesmrt”]Слагам си главата за Никола Бул... Боклук и курва не се правят, такива се раждат!

Ако си  бил слаб и хилав,а сега си направил мускули няма начин да не набиеш някой по-слаб.Ей тъй за кеф и да му  покажеш че си по-силен.Не е ли тъй?

:lol:  :lol: страшно изказване направи !

FZ

09.11.06
15:09

[quote author=”Миро”][quote author=“B_Ball_P2”][quote author=“kokoesmrt”]Слагам си главата за Никола Бул... Боклук и курва не се правят, такива се раждат!

Не не е много тъпо изказване . :D

09.11.06
22:32

Не е така, разбира се! Защо след като си постигнал нещо трябва да го демонстрираш като правиш глупости? Боят е лошо разрешение на проблемите (”разрешение” всъщност, поражда повече, отколкото решава)
@manson Човек се променя емоционално по-лесно и бързо, отколкото физически. Вярно, че ББ рядко е единствена причина точно за такава промяна, но също е фактор.
Агресията е въпрос на нагласа. Според мен има такова нещо като вродена агресия. Но наистина един характер (респективно и агресивността на дадената личност) се формират от живота му. Ако цял живот те тъпчат и унижават е нормално да си агресивен. И, разбира се, има момента, че като натрупаш сила в залата, осъзната сила, това или те кара да се мислиш за супермен, или да я контролираш. Аз лично я контролирам повече от преди. Най-малкото защото мога да нанеса много повече поражения.
Агресията, като всяка човешка постъпка, мисъл или инстинкт има много причини. Не може да бъде отдадена на едно нещо. Ето защо вярвам, че такова опростяване на нещата е грешно.

Като заключение на всичките ми несвързани глупости ще кажа, че ББ според мен не е фактор, пораждащ агресия, а по-скоро може да бъде катализатор, който (заедно с проимените, които предизвиква у теб) да отключи нещо, което се е спотаявало в подсъзнанието (или дори е било осъзнато).
Дали си добър или лош човек, дали имаш скрупули или напротив, дали си агресивен или не, дали позволяваш на агресията си да избие или не зависи от силата на волята, психиката и характера ти. Всеки човек има своите демони (говоря за готическия им смисъл, на за този на Аристотел), зли желания и своята тъмна страна. Силата ти определя това от коя страна на острието ще залитнеш. Не това дали буташ 100 на лежанка или не.

10.11.06
09:46

[quote author=“marzipan”]Не е така, разбира се! Защо след като си постигнал нещо трябва да го демонстрираш като правиш глупости? Боят е лошо разрешение на проблемите (”разрешение” всъщност, поражда повече, отколкото решава)
@manson Човек се променя емоционално по-лесно и бързо, отколкото физически. Вярно, че ББ рядко е единствена причина точно за такава промяна, но също е фактор.
Агресията е въпрос на нагласа. Според мен има такова нещо като вродена агресия. Но наистина един характер (респективно и агресивността на дадената личност) се формират от живота му. Ако цял живот те тъпчат и унижават е нормално да си агресивен. И, разбира се, има момента, че като натрупаш сила в залата, осъзната сила, това или те кара да се мислиш за супермен, или да я контролираш. Аз лично я контролирам повече от преди. Най-малкото защото мога да нанеса много повече поражения.
Агресията, като всяка човешка постъпка, мисъл или инстинкт има много причини. Не може да бъде отдадена на едно нещо. Ето защо вярвам, че такова опростяване на нещата е грешно.

Като заключение на всичките ми несвързани глупости ще кажа, че ББ според мен не е фактор, пораждащ агресия, а по-скоро може да бъде катализатор, който (заедно с проимените, които предизвиква у теб) да отключи нещо, което се е спотаявало в подсъзнанието (или дори е било осъзнато).
Дали си добър или лош човек, дали имаш скрупули или напротив, дали си агресивен или не, дали позволяваш на агресията си да избие или не зависи от силата на волята, психиката и характера ти. Всеки човек има своите демони (говоря за готическия им смисъл, на за този на Аристотел), зли желания и своята тъмна страна. Силата ти определя това от коя страна на острието ще залитнеш. Не това дали буташ 100 на лежанка или не.

Сега на мода е принципа”Бий за да не те бият”.Жените харесват силните мъже.Представи си-спориш с някой и тъй до безкрай щот си в слаба позиция.Обаче ако си силен и атлетичен бързо решаваш конфликта в своя полза дори когато не си прав.Вместо силата на правото,използваш правото на силата.Някой нещо опъне ли се бързо го неутрализираш и за гаджето си голям мъжкар.А оня е респектиран,вече се съобразява с теб и не те закача. Страхотно е унизен и това много те кефи.И всичко това идва от фитнеса.Супер,нали? :?:

10.11.06
11:41

Доста прагматична мисъл , която припокрива повечето от случаите и според мен...въпреки че разбира се има и жени , които не харесват такива .. доста е относително

JI

10.11.06
11:47

[quote author=”Миро”][quote author=“marzipan”]Не е така, разбира се! Защо след като си постигнал нещо трябва да го демонстрираш като правиш глупости? Боят е лошо разрешение на проблемите (”разрешение” всъщност, поражда повече, отколкото решава)

Сега на мода е принципа”Бий за да не те бият”.Жените харесват силните мъже.Представи си-спориш с някой и тъй до безкрай щот си в слаба позиция.Обаче ако си силен и атлетичен бързо решаваш конфликта в своя полза дори когато не си прав.Вместо силата на правото,използваш правото на силата.Някой нещо опъне ли се бързо го неутрализираш и за гаджето си голям мъжкар.А оня е респектиран,вече се съобразява с теб и не те закача. Страхотно е унизен и това много те кефи.И всичко това идва от фитнеса.Супер,нали? :?:

а как ше се чувсташ ко ти си унижения супре нали ?
най - примитивния начин е най - добрия ли според теб ?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1