12.11.06
17:23
ура набутах 229лв за велоергомерът от метро на промоция , фирмата е Sporter , играх си да го сглобявам час и половина :oops: , но стана 8) , ся смятам преди трен да връткам около 10 минути за загрявка , и след трен , около 30 минути като кардио , ся сте вие , добре ли е така ? и туй с пулса само не ми е ясно между колко доло горе трябва да е ( 70 - 80 или) ? и то е някво със седем степени загрявам на 6-7 , а кардиото го правя на 4-5 ( щот все пак се умарям :lol: )
за толкоз пари такава марка , дано поне да ме издържи някоя друга годинка , докато ми се напълни джоба с повечко кинти :lol: :D
12.11.06
17:37
[quote author=“bezstrashen”]ура набутах 229лв за велоергомерът от метро на промоция , фирмата е Sporter , играх си да го сглобявам час и половина :oops: , но стана 8) , ся смятам преди трен да връткам около 10 минути за загрявка , и след трен , около 30 минути като кардио , ся сте вие , добре ли е така ? и туй с пулса само не ми е ясно между колко доло горе трябва да е ( 70 - 80 или) ? и то е някво със седем степени загрявам на 6-7 , а кардиото го правя на 4-5 ( щот все пак се умарям :lol: )
за толкоз пари такава марка , дано поне да ме издържи някоя друга годинка , докато ми се напълни джоба с повечко кинти :lol: :D
Пулсът гледай да е в началото 130 горе долу, има таблици по които се изчислява, но трябва да ми кажеш годините си. Като цяло важи 225-годините ти=максимален пулс. Трябва да караш в началото с 50-60% от него.
12.11.06
19:11
fitday ти е дала таблицата така, че лесно ще се ориентираш. Добре е това което си измислил. До колко мери пулса точно това чудо не се знае, но все пак гледай да ти е в тая норма дето ще прочетеш тук. Аз лично моя пулс трудно го вдигам над 100, така, че не се стряскай ако трябва да въртиш като откачен.
12.11.06
19:27
boxerg аз въртях като хамав на 6 скорост карах с 50 км (( за малко да убия пешеходците по пътя :D ) и нещо изщрака и се преиба :twisted: , отварях го гледам чудя се кво става , няква прожинка беши паднала , дай разглобявай сичко , 2 часа немоа да зацепя кво става и накрая го намерих и го опраих *б* ми са ма*ката с това вело , взех го не бях карал и 5 мин и се прецака напрао ТИХУ , но всичко сега е окау , но ще видим до кога) и едвам стигнах 96 , тъй че за по нагоре незнам как ще стани то излиза , че трябва да съм между 130 и 150 (65%-75%) поне , но едва ли ще успея да го докарам до там , но ще пробвам 8)
мерси за табличката ще експериментирам и дано да няма повечи злополуки :wink:
12.11.06
19:31
Ами за 230 лева май пак е добре. Тия в нашия фитнес са по 600. Аз си нямам представа какви са цените на тия неща по принцип ама по това съдя, че или си на яка далавера или си се прецакал яко. Ще свикнеш и да си вдигаш пулса повечко мисля - въпрос на време както при всичко. Успех!
12.11.06
19:47
е да за 230 толкоз , неща и повечи :lol: , а за пулса ши видим , ще кажа като се науча каква техника съм вкарал :D :wink:
Ако питате мен не разчитайте на нещо толкова евтино хем да изтрае хем да мери пулса правилно...Забелязали листе как го мери - има едни плоскости на ръкохватките. Това не работи много добре, пулс на дланите се намира трудничко;)
Пулс 100 се качва без никакви проблеми, само ад се качиш от 1вия на 4тия етаж смалко по-бързо темпо и си определено над 100.
Мери си пулса като през няколко минути си задържаш вената отвътре на китката (предполагам, че знаеш къде) и мериш 6 секунди. Умножаваш по 10 и си свиркаш (връткаш;))
12.11.06
20:13
бе както иска да си го мери , не ме касае толкова тоз пулс аз си го осещам и без да гледам , важното е че има кво до връткам вечи :wink:
12.11.06
20:52
Мда тва за пулса верно не се знае колко е точно, аз като се кача без проблем и до 150 стигам, ама имам една приятелка тя и до 100 трудно го вдига, а иначе се поти не е като да не се натоварва....
12.11.06
21:14
ех значи женските хормони са ми в повечко :) :lol: :D :D :D
12.11.06
21:15
Ааа това незнам, ти ще кажеш :wink: :wink: :wink:. По тая логика на мен мъжките са ми в повече.... :oops: :oops: :oops:
12.11.06
21:18
хахаха вярвам , че грешката е в уреда не в мен 8)