Последно?

05.10.04
21:53

Писнами!
Моели някои компетентен да каже имали последно смисал от нутрим и по специялно от про голд?????Моля обосноветесе! :D
и ако някои мое да коментира какво точно прави тоя протеин -от него ли се разте??

ВН

06.10.04
01:43

Протеин идва от English. На английски думата значи белтък. Белтъка е хранителна съставка, внасяща в тялото аминокиселини. Те служат за градивен материал в белтък-синтезиращия апарат в клетките на тялото. Мускулните влакна са изградени от белтъци. Следователно конумацията на белтък ти дава метериал за синтез на мускулни влакна.

06.10.04
02:36

:roll: Стига това което предлага Нутрим да е протеин (aka белтък)  :lol:
Аз на нутрим признавам само Whey Pro 85%  - заради вкуса, а не че мога да кажа, че съм усетил нещо като ефект... :)

06.10.04
10:01

Ако трябва да бъда честен, много голям ефект от протеините и аз като че ли не виждам. Засега ги вземам по инерция, но скоро може и да спра, в храната е истината.
Конкретно за Про-голд, аз го използвам като нощен протеин, целта е да се намалят щетите от катаболния процес по време на спане /т.е. да се намали разрушаването на мускула, т.е. мускулния растеж е индиректен/.
Ефект от Про-голд видях, чак когато по съвет на gotcha почнах да си сипвам по 1 лъжица фъстъчено масло в нощния шейк - на сутринта мускулите ми почнаха да са по-тонизирани.
Само че отскоро спрях да слагам фъстъчено масло, тъй като в българското има частично хидрогенирани растителни мазнини, които съдържат изключително вредните транс мазнини.
Абе с две думи, ако си ядеш както трябва, не ти трябва Про-Голд.

06.10.04
11:51

Аз лично от протеин не съм видял нищо :)
Но от гейнери много добре качвам.

06.10.04
21:31

Оки мерси! :D

06.10.04
23:58

Ами 90% от хората които ползват добавки и не са доволни от тях и са видяли че няма ефект, не ги пият правилно! просто когато зимаш добавки трябва и храната да ти е на ниво, тва да не са некви магически прахчета дето те правят як. За мен гейнера не е удачен избор, по добре да си купиш високопроцентен прот и да си набавяш въглехидрати я от ориз, я от овес! а кво излиза цената на гейнера е почти колкото тая на протеина! отделно че от самите въглехидрати няма как да качиш мускули а само мазно(Ванишър)! Просто пичове не знаете как да ги земате! Един говори че тая фирма не била добра, друг за друга! Ами има ефект рабира се! Сега БГ продуктите не са така качествени може би, ма пък са евтини. Биеш двойни дози и си готов. 1 фриенд се подготвя с протеин от 15-16 лв килото, ма ако ви кача негови пикс ...  8)  8)  8)

Калоянчо, това са много силно казани работи.
Добавката си е добавка. Нуждата от протеини си е нужда от протеини.
Естествено е, че анаболитния процес иска енергия, както и много други просеци в тялото искат енергия. Ясно, че енергията трябва да дойде от някъде.
Ама какво означава понятието “хората, при които протеина не дава ефект, не се хранят правилно”.
Аде, кажи ми, аз да кажем съм 105 кг, 26 г., тренирам от 7 + месеца, 3, после 4 а сега 5 пъти седмично и взимам протеин на Нутрим, 83%, суроватъчен. Как да се храня правилно, че протеина да ми “влиза” ? И досега съм муал яко месо, картофи, ориз, витамини - защо протеина не ми е влизал?  :roll:
Още повече как аджеба да стане баланса като сам казваш, че той не си отговаря на писанието на етикета?
И какво му е на гейнъра? Въглехидратите са основата на храната. Най - малко без тях може. Въпросът е да се вземе такъв гейнър, който отговаря на целите и потребностите, а не че гейнърите не са удачен избор. Какво значи не са удачен избор? Ами екстра са си. Само че някои от вас искат да се превърнат в Панацея: “Слаб ли си? Аааааа... И искаш да качваш маса? Еми гейнър, брачед.” Чакай малко.  Ако баланса е сносен, екстра.
И какво им е на въглехидратите? Аз с моите слаби познания по метаболизма съм почти напълно убеден, че и повишеното приемане на въглехидрати няма да забави белтъчния синтез. Даже напротив. Изграждането на полипептидните вериги иска енергия, не отдава енергия. Тази енергия от някъде трябва да дойде.
Според мен е много силно изказването, че всичко е до приемане. По - скоро накрая, като се установи истинската причина, се променя и приемането, а не се следват “законите на приема”....
Щото после, ще ме извинявате, ама баш от много добро познаване на нуждите на организма сигурно 80% от културистите над 40 години са язваджии...

07.10.04
17:19

Просто не знам кво да ти кажа ДЗВЕР, абе земи седни и прочети малко кво сам написал и тогава почвай с лекцията си!! Забелязал сам че и в други теми, ти не четеш кой кво пише ама иначе критикуваш. три четвърти от нещата които си упоменал в поста си не сам ги писал, а другата 1на четвърт си перефразирал по свой си начин, Ае земи се стегни малко и гледай кой кво пише. Аз ти говоря че мн хора не пият правилно добавките и че е по-добре въглехидрата да ти идва повече от храна(вместо гейнер), а ти ми пишеш некви глупости за тва че на тялото му трябва енергия и че човек трее да приема въглехидрати. И кво ме интересува мене(и другите предполагам) ти колко пати тренираш и от колко време?!?

Абе чесно не знам кво да ти напиша...
Гледай кво пиша бе пич

Значи - писал си:

Ами 90% от хората които ползват добавки и не са доволни от тях и са видяли че няма ефект, не ги пият правилно!

Срещу което аз съм написал това, което не те интересува, пък и другите не ги интересува.

Пак ти си писал:

За мен гейнера не е удачен избор, по добре да си купиш високопроцентен прот и да си набавяш въглехидрати я от ориз, я от овес! а кво излиза цената на гейнера е почти колкото тая на протеина!

За което съм писал

И какво му е на гейнъра? Въглехидратите са основата на храната. Най - малко без тях може. Въпросът е да се вземе такъв гейнър, който отговаря на целите и потребностите, а не че гейнърите не са удачен избор.

Също така съм писал и това:

Само че някои от вас искат да се превърнат в Панацея: “Слаб ли си? Аааааа... И искаш да качваш маса? Еми гейнър, брачед.” Чакай малко. Ако баланса е сносен, екстра.

Което обаче не се отнасяше за теб, а за някои от другите участници по принцип. Може би тук не съм бил достатъчно ясен.

Тук си ти:

от самите въглехидрати няма как да качиш мускули а само мазно! Просто пичове не знаете как да ги земате!

За което съм писал:

И какво им е на въглехидратите? Аз с моите слаби познания по метаболизма съм почти напълно убеден, че и повишеното приемане на въглехидрати няма да забави белтъчния синтез. Даже напротив. Изграждането на полипептидните вериги иска енергия, не отдава енергия. Тази енергия от някъде трябва да дойде.

Твоя реплика:

Сега БГ продуктите не са така качествени може би, ма пък са евтини.

За което съм писал:

Още повече как аджеба да стане баланса като сам казваш, че той не си отговаря на писанието на етикета?

Ще натоваря много форума, но има и още как да се обоснова.
Но като цяло ще ти кажа нещо, което няма да ти хареса.
Мисля, че имаш проблем с нервите. Не съм те нападал, нито обиждал, просто възразих. Заради което скачаш отгоре ми.
Добре, щом е така... Ще се старая да избягвам да влизам в  дискусии с теб. Не искам да се караме....
Поздрави.

07.10.04
21:58

оки пичове мерси за мнениятави , но Kaloiancho бе мисля че все пак 4e pro gold си е протеин а не гейнер!Все пак на опаковката му пи6е 90%-тов!Е мойе да не е баж баж но битрябвало да се води протеин! :wink: -а ти каде заби за гейнари?? :D

08.10.04
11:27

Точно така! Това е високопроцентен протеин и мисля че от него ще имаш резултати, ако го вземаш правилно и се храниш добре!

10.10.04
00:32

Оки мерси това ме интересуваше!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1