Суха кожа по пръстите

15.11.06
22:24

От 1 седмица насам съм забелязал, че кожата ми е суха и мнооооооооооого червена на ставите на пръстите на ръцете. Ходих на кожен лекар и каза, че когато ръцете са ми влажни и излеза на студа кожата се зачервява и изсъхва и трябва да го мажа с един хидратиращ мехлем ВЕТАДЕРМ. Мажа го с него вече от както съм го забелязал ( 1 седмица ). Няма почти никаква промяна. Какво да правя ? Всеки ден имам някакви тренировки (фитнес, лека атлетика и др) и винаги ръцете са ми влажни и не мога да го залича това нещо, а не мога да спра за кратко време..

16.11.06
16:01

[quote author=“freethedoom”]От 1 седмица насам съм забелязал, че кожата ми е суха и мнооооооооооого червена на ставите на пръстите на ръцете. Ходих на кожен лекар и каза, че когато ръцете са ми влажни и излеза на студа кожата се зачервява и изсъхва и трябва да го мажа с един хидратиращ мехлем ВЕТАДЕРМ. Мажа го с него вече от както съм го забелязал ( 1 седмица ). Няма почти никаква промяна. Какво да правя ? Всеки ден имам някакви тренировки (фитнес, лека атлетика и др) и винаги ръцете са ми влажни и не мога да го залича това нещо, а не мога да спра за кратко време..

Когато имаш вода по ръцете/влага/ тя се изпарява. За да смени агрегатното си състояние обаче, водата има нужда от енергия. За това тя извлича енергия под формата на топлина от тялото ти. Признака за тази загуба на енергия е сухата ти кога.

Просто тялото ти ‘се омаря’ поради загубата на енергия и не смогва достатъчно интензивно да ’ помпа’ кожата с вода и за това тя стои дехидратирана.

А щом всеки ден се занимаваш с някаква визическа дейност, това значи, че доста се потиш/вода-изпарение/ И ето ти проблема.

Като добавим, че може и да имаш недостих на витамини и хран. вещества... и вода.

Просто тялото не смогва да се хидратира достатъчно.

За да намалиш дехидратирането може да се мажеш с нещо, но това може и да не помогне ако не се храниш и не почиваш достатъчно.

П.П. По това време на годината сухата коже е често срещано явление. Моята също по едно време нещо взе да сдава багажа...  :wink:

16.11.06
18:15

Мерси за изчерпателния отговор :) Почти не се потя, не знам защо така и аз не забелязвам кога кожата ми е мокра и не слагам ръкавици, защото ходя с колело на тренировка и от студа още повече. Пия мултивитамини и рибено масло на хапчета и на ден по 2-2.5 литра вода. Спя достатъчно (10-11 часа) и то преди тренировка също. Ям си стабилно и няма да е от това. Единствео остава това с изпарението ;)

17.11.06
08:29

[quote author=“freethedoom”]Мерси за изчерпателния отговор :) Почти не се потя, не знам защо така и аз не забелязвам кога кожата ми е мокра и не слагам ръкавици, защото ходя с колело на тренировка и от студа още повече. Пия мултивитамини и рибено масло на хапчета и на ден по 2-2.5 литра вода. Спя достатъчно (10-11 часа) и то преди тренировка също. Ям си стабилно и няма да е от това. Единствео остава това с изпарението ;)

2 литра на ден е малко. Аз само 1 час преди трен. и 15 минути след пия по близо 1.5 литра. Трябва поне още 2.5 през останалото време.

И според мен претренираш. При такива натоврвания... Тъй като някой са чисто кардио и много много може да не ги чувстваш и да си ‘свежар’ обаче, е трудно тялото да насмогва толкова бързо да регенерира.

18.11.06
23:14

Мажи си ръцете с мазен крем (примерно синята кутия на Нивея) сутрин, като излизаш , вечер като си лягаш и по всяко време на деня, когато ги чувстваш сухи. И като стане навън студено си слагай ръкавици :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1