Обемни рамена?

19.11.06
18:33

Искам да си ’ уголемя ’ рамената. Искам да бъдат по обемни. За рамена правя следните упражнения :

1. Изтласкване на дъмбели от седеж с облегнат гръб - 1х12; 3х10
2. Издърпване на дъмбели пред тяло - 1х12; 3х10
3. Разтваряне странично - 1х12; 3х10
4. Придърпване на щанга от лег за задно рамо

Стажа ми е година и 4 месеца.

19.11.06
18:58

И аз горе долу така тренирам, само където за задно рамо правя с дъмбели. Пробвай супер серии, пример странично-задно. Може да вкараш по-често тренировка рамо, примерно ако си тренирал досега така :
1 ден Рамо
2 ден почивка
3 ден Ръце
4 ден почивка
5 ден Гърди
6 ден почивка
7 ден Гръб

можеш да сложиш още 1 ден за рамо преди Гърба. С правилно хранене възстановяването не би трябвало да е проблем.

19.11.06
19:08

Програмата е добра.И аз тренирам по същата само,че задното рамо го провя и аз с дъмпели.

FZ

19.11.06
19:11

[quote author=“freethedoom”]Искам да си ’ уголемя ’ рамената. Искам да бъдат по обемни. За рамена правя следните упражнения :

хапването е важно не толкова упражненията нямаш ли добро възтановяване забрави за обемни рамена  8)

19.11.06
19:31

Виж и талията как е , без нея не става V - образната форма

19.11.06
20:46

Значи вижте, тялото ми е почти X образно, но горе малко нещата са забавени, по точно рамената. Искам да ги направя по обемни, че да се получи от мен желаната фигура, за която мечтая от мн отдавна и доста труд хвърлих. Възстановяването ми е добро, ям си добре и всичко е повече от ОК засега. Единствено явно остава да правя рамо 2 пъти в седмицата. Програмата сега ми е такава

1 - Гърди; корем
2 - почивка
3 - Ръце
4 - почивка
5 - гръб
6 - почивка
7 - крака

Може примерно с крака да ги повторя още 1 път за да се получи 2 пъти в седмицата  :wink:

CH

19.11.06
21:53

[quote author=“HoBaKa”]И аз горе долу така тренирам, само където за задно рамо правя с дъмбели. Пробвай супер серии, пример странично-задно. Може да вкараш по-често тренировка рамо, примерно ако си тренирал досега така :
1 ден Рамо
2 ден почивка
3 ден Ръце
4 ден почивка
5 ден Гърди
6 ден почивка
7 ден Гръб

можеш да сложиш още 1 ден за рамо преди Гърба. С правилно хранене възстановяването не би трябвало да е проблем.

offtopick : как правиш задно рамо с дъмбели ? просто , много ми е необходимо да знам .

А по темата : Аз лично бих сложил още едно упражнение - придърпване към брадата .

19.11.06
22:30

Наведете се в изходна позиция - гърба е изправен, главата гледа напред.  Бавно разтваряте настрани. Ръката ви трябва да застане успоредно с пода. Изцеждате за секунда в горно положение и бавно отпускате.
Така се прави упражнението за задно рамо с дъмпели. :)

19.11.06
23:40

[quote author=“freethedoom”]Значи вижте, тялото ми е почти X образно, но горе малко нещата са забавени, по точно рамената. Искам да ги направя по обемни, че да се получи от мен желаната фигура, за която мечтая от мн отдавна и доста труд хвърлих. Възстановяването ми е добро, ям си добре и всичко е повече от ОК засега. Единствено явно остава да правя рамо 2 пъти в седмицата. Програмата сега ми е такава

1 - Гърди; корем
2 - почивка
3 - Ръце
4 - почивка
5 - гръб
6 - почивка
7 - крака

Може примерно с крака да ги повторя още 1 път за да се получи 2 пъти в седмицата  :wink:

извинявай но не виждам къде си поставил рамото като отделна мускулна група в програмата си??? Аз за 2 отделни тренировки рамо в на по 1 от другите мускулни групи ти говоря, ти и 1 нямаш!!!
Моят съвет е, вкарай рамо с краката, и още един път където ти си прецениш (съобразявай се с възстановителните процеси на тялото!)

20.11.06
06:54

Според теб ръце какво включва?

20.11.06
08:54

еми бицепс трицепс винаги са оприличавали ръцете, поне за мен.
безсмислено е да вкарваш и рамо при бицепс трицепс, понеже за рамото и трицепса ти трябват по 4 упражнения, за да си сигурен че правиш нещо(от там с още 3-4 за бицепс стават 11-12 упражнения за 1 тренировка  :shock: ) от там ще претовариш сериозно трицепса.

20.11.06
09:48

[quote author=“HoBaKa”]И аз горе долу така тренирам, само където за задно рамо правя с дъмбели. Пробвай супер серии, пример странично-задно. Може да вкараш по-често тренировка рамо, примерно ако си тренирал досега така :
1 ден Рамо
2 ден почивка
3 ден Ръце
4 ден почивка
5 ден Гърди
6 ден почивка
7 ден Гръб

Aко слижи още 1 ден за рамоопределено ще претренира.Пробваи да тренираш само тежко промер
рамменни преси зад врат 6-8 повт. 4серии
раменни преси пред врат 6-8повт 4 серии
разтваряне с дъмбели встрани от седеш 6-8 4 серии
разтваряне с дъмбели от полунаклон

така правих аз около 2 месеца и имаше доста голям ефект.Иначе с дълбели аз знам поне 2 упр. за задно рамо с дъмбели.и да кажа че яденето е важно но упражненията също

20.11.06
12:17

Зависи как се възстановява, може и да му влезнат мн добре 2 пъти рамо на сплит, все пак рамото не е като гърба, и прекалено честото му трениране не води до отрицателен ефект.

20.11.06
12:23

[quote author=“HoBaKa”]Зависи как се възстановява, може и да му влезнат мн добре 2 пъти рамо на сплит, все пак рамото не е като гърба, и прекалено честото му трениране не води до понижаване на производителността на мускула.

Не го объркваи защото верно ше почне да тренира 2 пъти седмично и после ше каже вие така казахте.Рамото очаства ако ще клек да правиш пак участва.При почти всички упражнение учасвта и прекаленото му трениране= претрениране и никво развитие

20.11.06
12:30

дам, прав си. все пак всеки човек е различен, но 2 пъти май е множко  :oops:

22.11.06
13:54

Предлагам ти следното:

- Тренирай предното рамо заедно с гърди, задното с гърба, а средното в деня за ръце.

Вдигането за рамена отпред и встрани не трябва да е високо. До към 70 градуса, иначе напъваш трапеци и тям подобни.

За да изолираш предното просто ръката трябва да е леко сгъната и да сочи към противоположната ръка (дъмбелът да се пада на линията на лицето).

Средното можеш да го надуеш на долен скрипец и с теглене на права щанга отпред (до брадата).

Важно е да не претоварваш рамото, че се възстановява трудно и се контузва лесно. От опит го знам.

[quote author=“freethedoom”]Значи вижте, тялото ми е почти X образно, но горе малко нещата са забавени, по точно рамената. Искам да ги направя по обемни, че да се получи от мен желаната фигура, за която мечтая от мн отдавна и доста труд хвърлих. Възстановяването ми е добро, ям си добре и всичко е повече от ОК засега. Единствено явно остава да правя рамо 2 пъти в седмицата. Програмата сега ми е такава

1 - Гърди; корем
2 - почивка
3 - Ръце
4 - почивка
5 - гръб
6 - почивка
7 - крака

22.11.06
14:42

Мдам...и аз се колебая, дали да не ги натисна тия рамена малко повече.  :)
Засега, уж вървят...ама нещо, не ме удовлетворява.  :P
Я кажете, какво мислите ...

Дали да започна да “разхвърлям’ рамото в различните дни, както е предложил Темплар или да му дублирам тренировката, в смисъл:

В трен за гърди - средно и задно рамо с едно упр.
и регулярния ден за рамо, както е и в момента - арнолд преси или раменни с щангра, разтв. за задно рамо, разтв. за странично, повдигане на дъмбел пред тялото.

Опасявам се, че може да постига по-скоро негативен ефект, ама ....

Ако го правя, с оглед избягването на пренатоварване на рамото, може да го правя през седмица...в едната дублирам рамото, а в другата - само веднъж го правя.

Какво мислите по въпроса?

22.11.06
14:55

[quote author=“NRG52”]

Дали да започна да “разхвърлям’ рамото в различните дни, както е предложил Темплар или да му дублирам тренировката, в смисъл:

В тренировката за гърди - предно и средно рамо (преси и разтваряния). В тренировката за гръб - задно рамо (разтваряне от наклон).

22.11.06
19:33

Ако ще се разделя - както каза Петко. Аз лично не съм привърженик на разделеното рамо.
Освен това, поне при мен, ефектът от раменното разтваряне встрани е по-добър, когато вдигам ръцете по-високо, до малко след хоризонтално положение. Да, товари се трапеца, но натоварваш много по-пълно средната глава. Според мен.
Моята препоръка е следната - първо упражнение - раменни преси (дъмбели или щанга), второ - разтваряне встрани, евентуално като трето още нещо за средна част, ама да не дойде в повече, лична преценка е тук, накрая за задно рамо или разтваряне от наклон напред, или придърпване на щанга зад краката (това упражнение никога не успявам да го обясня...малко като за трапец е, ама щангата е зад теб и си свиваш лактите....)

22.11.06
21:37

За задно рамо правя с щанга следното упражнение. Лягам на пейката и я поставям на 4тия ред и се получава почти изправено положение с лек наклон. Слагам щангата на 3тото (пред него) и я хващам с широк хват и правя прав ъгъл с ръцете и така супер много ми се натоварва задното рамо

28.11.06
15:14

[quote author=“freethedoom”]Искам да си ’ уголемя ’ рамената. Искам да бъдат по обемни. За рамена правя следните упражнения :

Това са много упр за тва рамо .... като се има в предвид че рамото влиза в кажи речи сички тренировки на МГ
От Един  приятел с големи постижения  в залата ми каза че не е толкова важно колко вдигаш за рамо ,а дали изпълняваш правилно упр. и че за рамо е наи-добре да се прави по една серия  и за трите части на рамото (като се прави и една загряваща за всяка част )...

28.11.06
19:44

Намалих упражненията на 3 още преди да прочета това и вече изпълних 1 седмица почти и има видим резултат. Средното рамо наедря или поне така ми изглежда засега. След време ще пиша пак. Благодаря много за съветите ;)

29.11.06
10:40

Има вече видим ефект?

От една тренировка :?:

29.11.06
13:31

Рамото направи по голям обем и се показа над бицепса и трицепса, за това говоря. Иначе с ядене интезивни тренировки и голям сън всичко се постига ;)

ZO

30.11.06
11:37

Един съвет от мен-за да имаш добри рамене прави раменна преса пред гърди.Според мен по-добро упражнение няма.За маса ако не се прави клек,мъртва и раменна преса прогрес не става(поне според мен).Даже и хоризонталния лег не е толкова важен(отново може би само според мен).Нз,ти си решаваш,обаче пробвай за две-три седмици раменна и няма начин да нямаш прогрес.След това примерно за средно рамо правиш разтваряне встрани и за задно разтваряне от наклон.

30.11.06
13:14

1.Раменни преси с дъмбели седнал
2.Разтваряне на дъмбели встрани прав
3.Хелиоптер

Тези трите при тренировата за гърди

1.Задно рамо /аз го правя на машина/

Задното рамо при тренировата на гърба

Аз съм доволен

30.11.06
19:05

[quote author=“VAIRON”]1.Раменни преси с дъмбели седнал
2.Разтваряне на дъмбели встрани прав
3.Хелиоптер

Тези трите при тренировата за гърди

1.Задно рамо /аз го правя на машина/

Задното рамо при тренировата на гърба

Аз съм доволен

Не съм съгласен с това при теб може да деиства но при някои друг не пример съм аз правя гърди с предно рамо и рамената ми гръмват та камоли 3 упр. не е сигурно че може да подеиства единственото нещо е да пробва и сам да разбере

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1