Отслабване..хелп

RU

25.11.06
13:03

Здравейте!
Знам,че има доста теми за отслабване,но не намерих отговорите на много въпроси,които ме интересуват.
Надявам се да ми помогнете,защото нещо много се обърках. 
Та значи искам да отслабна и от няколко дена пия кафе Витаголд.
Смятам,че кафето е супер дава ми доста енергия и нямам почти никакъв апетит.
Общо взето съм доволна,но не мисля ,че е достатъчно.
За това днеска си взех Л карнитин и велоаргометър.
Та към велоаргометъра няма никакви книжки,в които да се обеснява как се ползва и тн.
Искам да ви питам колко дълги трябва да бъдат първите тренировки с велоаргометъра и кога мога да започна да ги увеличавам и тн.
Другият ми въпрос е за Л карнитина,тъй като си взех на капсули се чудя колко време преди тренировка трябва да го пия,защото капсулите се усвояват по бавно от организма и всеки ми казва различно..?
Също искам да ви питам колко капсули да пия...мисля си 2 преди тренировка и една преди лягане?
А ако тренировките са две?
Капсулите на гладно ли трябва да се пият?Колко време преди това не трябва да съм яла?
Мерси много предварително,надявам се някой да ми отговори! 

:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:

Петко К - пиши с нормален шрифт, само модераторите могат да пишат с цвят.

FI

25.11.06
13:14

За л-карнитина виж в раздела: Хранителни добавки за изгаряне на мазнини

За кардиото: http://www.bb-team.org/training/000302.php

И да ти кажа розовото много лошо се чете. :wink:

RU

25.11.06
13:29

Прочетох всичко за Л карнитина в този раздел но отговори на въпросите ми точно няма :roll:

FI

25.11.06
13:32

[quote author=“RuSoKoSkA”]Прочетох всичко за Л карнитина в този раздел но отговори на въпросите ми точно няма :roll:

Ами задай въпроса си там за л-карнитина. Там влизат хора, които имат повече опит с добавките и можеш да получиш най - добрия отговор. :)

RU

25.11.06
13:38

Ок а относно велоаргометъра имам въпрос първите тренировки колко трябва да бъдат дълги за да не се претоваря? И преди това трябва ли загряване?

FI

25.11.06
13:42

[quote author=“RuSoKoSkA”]Ок а относно велоаргометъра имам въпрос първите тренировки колко трябва да бъдат дълги за да не се претоваря? И преди това трябва ли загряване?

Щом досега не си карала почни с 10 мин, всеки ден или през ден вдигай с една минута, докато стигнеш до 30-35 мин. Повече от 35 - 45 мин няма никакъв смисъл да караш. Почни на най - ниската скорост, като посвикнеш качи до 2-ра макс 3-та. Ако си прочела статията сигурно си разбрала, че пулса е най - важен за кардио тренировката. :)

RU

25.11.06
13:45

То моя аргометър май няма такова за пулс.
Ок ще почна от по малко само не знам дали Карнитина ще има въздействие при толкова малко време за каране.
Мерси

FI

25.11.06
13:46

[quote author=“RuSoKoSkA”]То моя аргометър май няма такова за пулс.
Ок ще почна от по малко само не знам дали Карнитина ще има въздействие при толкова малко време за каране.
Мерси

Ами след 45 минута почваш да гориш мускулна маса, така че няма смисъл. Ти само в началото ще караш по - малко, все пак ако 10 мин ти се виждат малко карай 15-20 в началото. Просто ти трябва да си прецениш.

RU

25.11.06
13:47

Ахам е какво ще ми стане ако почна от повечко минути?

FI

25.11.06
13:49

[quote author=“RuSoKoSkA”]Ахам е какво ще ми стане ако почна от повечко минути?

Нищо няма да ти стане, нали ти казвам ти си прецени, ако не си се изморила на 10 мин, карай 15, ако пак не си изморена на 15 карай 20. Въпрос на сила, енергия и лична преценка е колко време да караш в началото. :)

RU

25.11.06
13:50

Аааа ясно разбрах.Еми перфектно значи:)
А случайно да знаеш кога да пия вода след или преди тренировка?

FI

25.11.06
13:52

[quote author=“RuSoKoSkA”]Аааа ясно разбрах.Еми перфектно значи:)
А случайно да знаеш кога да пия вода след или преди тренировка?

Вода може да пиеш преди, повреме и след тренировка без никакъв проблем.

RU

25.11.06
13:52

Добре благодаря ти много

26.11.06
00:23

Ами след 45 минута почваш да гориш мускулна маса, така че няма смисъл

Това не е точно така. По правилно би било да се каже “след 45 минути започваш да гориш И мускулна тъкан”. Разликата в правописа е малка, в съдържанието голяма.
И защо да е лошо да гориш от мускулната маса на бедрата? Повечето жени, които искат да отслабнат и без това си имат повече маса там.

Л-карнитина има “прозорец” на действие за таблетната форма 2 до 6 часа след прием.
Страничният му ефект е покачване на кръвното налягане. При някои хора дори с много. Ако си склонна към високо кръвно взимай минималната доза и ако не вдигаш кръвно постепенно я увеличи.

FI

26.11.06
10:41

[quote author=“mitaka101”]

Ами след 45 минута почваш да гориш мускулна маса, така че няма смисъл

Това не е точно така. По правилно би било да се каже “след 45 минути започваш да гориш И мускулна тъкан”. Разликата в правописа е малка, в съдържанието голяма.
И защо да е лошо да гориш от мускулната маса на бедрата? Повечето жени, които искат да отслабнат и без това си имат повече маса там.

Така е прав си, но аз не искам да горя мускул където и да било и затова казах на момичето така. Според мен повечето жени имат просто в повечко други маси по краката. :wink:  :wink:  :wink: За съжаление и аз съм все още една от тях, но се опитвам да се боря с това. :D Явно това е слабото място на много жени.

Виж примерно момичето на снимката има доста маса по бедрата, но пък изглежда супер.

http://www.ginaaliotti.com/gallery/gina20.jpg

27.11.06
00:22

Виж примерно момичето на снимката има доста маса по бедрата, но пък изглежда супер.

Не се лъжи от визията на хората по снимките. Снимани са от професионален фотограф, професионален грим, осветление и т.н.
Повечето жени от снимките зобят повече от тинейджърите.И не само от снимките-няма да цитирам имена на зали и инструктори, ама им боцкат хормона на растежа като за добър ден.
За анаболни стероиди да не говорим, че е страшно.
А клембутерол и ефедрин се пият нон стоп. Какво става със сърцето е отделен въпрос и обикновено се премълчава.
Та цената на която е постигната тази фигура понякога е твърде висока (според мен) и не препоръчвам на своите клиентки да я плащат.
Да не говорим, че не е здравословно за която и да е жена да поддържа целогодишно ниво на мазнините под 10%. Появяват се сериозни хормонални смущения, депресия и т.н.
Така, че внимавай какво искаш и ВИНАГИ питай какво ще ти струва да го постигнеш.

SH

27.11.06
05:20

off:
fitday,гледайки снимката мога да кажа,че момичето има по мноооооого от всичко.Изглежда страхотно,но както е написал mitaka101 това не става само с велоергометъра и л-карнитина.А дори и само да искаш да се доближиш до тази форма доста мускули ще трябват.
Но пък си страшно права за друго-че повечето жени само си мислят,че имат големи мускули по краката,а всъщност това са вода,мазнини и никак не толкова обемна мускулатура.

Към авторката-незнам дали не трябва да оставиш л-карнитина за по-нататък.Първо започни с тренировките и храненето.С това за начало ще имаш достатъчно силен ефект.
Не си писала нищо за хранене,но ако не спазваш някои основни принципи няма л-карнитин на света,който да ти донесе магически резултати.

FI

27.11.06
16:44

Не се лъжи от визията на хората по снимките. Снимани са от професионален фотограф, професионален грим, осветление и т.н.
Повечето жени от снимките зобят повече от тинейджърите.И не само от снимките-няма да цитирам имена на зали и инструктори, ама им боцкат хормона на растежа като за добър ден.
За анаболни стероиди да не говорим, че е страшно.
А клембутерол и ефедрин се пият нон стоп. Какво става със сърцето е отделен въпрос и обикновено се премълчава.
Та цената на която е постигната тази фигура понякога е твърде висока (според мен) и не препоръчвам на своите клиентки да я плащат.
Да не говорим, че не е здравословно за която и да е жена да поддържа целогодишно ниво на мазнините под 10%. Появяват се сериозни хормонални смущения, депресия и т.н.
Така, че внимавай какво искаш и ВИНАГИ питай какво ще ти струва да го постигнеш.

Не мисля, че някога ще се доближа дори до на метри от фигурата на девойката, това беше само пример. Това обаче за подкожните мазнини ми стана интересно би ли обяснил и важи ли това и за мъжете?

Аз лично досега не съм употребявала нито л-карнитин, нито други препарати, не ми се е налагало. Все пак фитнеса ми е само хоби и не мисля да се занимавам професионално с него.

Ти как мислиш до каква степен и за колко време една жена може да постигне хубаво тяло, говоря да има хубав релеф(е не като на тази от снимката, но поне да се виждат мускулите на корема, бедрата и ръцете)? Ясно ми е, че това е строго индивидуално и че зависи от много неща, но да кажем, че жената се занимава сериозно и не яде боклуци.

27.11.06
23:13

Това обаче за подкожните мазнини ми стана интересно би ли обяснил и важи ли това и за мъжете?

Да, само че за мъжете границата е под 4%. При жените има генетично заложени повече мазнини заради детеродната функция на организма.

Ти как мислиш до каква степен и за колко време една жена може да постигне хубаво тяло, говоря да има хубав релеф(е не като на тази от снимката, но поне да се виждат мускулите на корема, бедрата и ръцете)?

Тотална промяна на визията от 1 до 4 години. Зависи от възрастта и най-вече от мотивацията. Ако промяната ти е жизнен приоритет се постига бързо.
Говоря за натурален процес - ако се форсират нещата става за месеци. И най-често промяната се задържа пак само за месеци. При натуралната трансформация всичко, което постигнеш си е твое и не се губи толкова лесно.

FI

28.11.06
15:09

Това обаче за подкожните мазнини ми стана интересно би ли обяснил и важи ли това и за мъжете?

Да, само че за мъжете границата е под 4%. При жените има генетично заложени повече мазнини заради детеродната функция на организма.

Ти как мислиш до каква степен и за колко време една жена може да постигне хубаво тяло, говоря да има хубав релеф(е не като на тази от снимката, но поне да се виждат мускулите на корема, бедрата и ръцете)?

Тотална промяна на визията от 1 до 4 години. Зависи от възрастта и най-вече от мотивацията. Ако промяната ти е жизнен приоритет се постига бързо.
Говоря за натурален процес - ако се форсират нещата става за месеци. И най-често промяната се задържа пак само за месеци. При натуралната трансформация всичко, което постигнеш си е твое и не се губи толкова лесно.

Ами възрастта ми е 25 години, лично аз съм против каквито и да било препарати и едва ли някога бих взела нещо. Засега това ми е жизнен приоритет и се надявам така да си остане, тренирам от 2 месеца и вече наистина започвам да усещам лека промяна, но просто ми беше интересно за колко се извършва една пълна промяна. 1 година не звучи хич зле...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1