Една интересна програма

27.11.06
18:16

Здравейте на всички :) Така начи от 1месец 2 седмици тренирам по една -моя си програма  :roll: та етоя и нея
Първи Ден:
гърди,бицепс,рамо(крака)

Втори Ден:
почивка

Трети Ден:
гръб,трицепс,трапец,(крака)
-корема го правя в края на тренеровката коремни 3х15 вдигана на крака от лег 3х20 коремно 3 х 5

Четвърти Ден:
почивка

Пети Ден:
гърди,бицепс,рано(крака) ако има сили ако не ги оставям за гърба ...

2 Дена почивка и почвам с гърба понеже тои е на ред ... и така в седмицата правя 2пати гърди 1път гръб а другата седмица се разменят 2пъти гръб 1път гърди ...
:shock:

Какво мислите:....

Тежка работа. Повече от веднъж седмично на МГ няма смисъл, особено с твоя стаж. Да не говорим, че е хубаво 2 месеца да караш по обща или кръгова програма.

27.11.06
20:33

И аз не я одобрявам не претренираш ли като я правиш? Успяваш ли да се възстановиш навреме за следващата тренировка или блъскаш без да му мислиш? Взимаш ли някакви суб елементи нещо?

27.11.06
21:12

И аз мисля, че е прекалено утежнена. Защо в 3 дни наблъскваш така групите, и защо по 2 пъти на седмица? Не виждам смисъл, даже е вероятно да се претренират повторените, а останалите да не ги натовариш добре поради голямообемната тренировка.

@someone```.....суб буферите броят ли се към суб елементите? :lol:  :lol:  :lol:  :lol:
суплементи. С “п”, при това една дума.... :roll:  :roll:  :roll:

28.11.06
14:59

[quote author=“boxerg”]Тежка работа. Повече от веднъж седмично на МГ няма смисъл, особено с твоя стаж. Да не говорим, че е хубаво 2 месеца да караш по обща или кръгова програма.


извинявам се забравил сам да напиша стажа
тренирам от 1 година и 2 месеца
тежа 80 килограма
висок съм 187
На 17 години
не взимам никакви добавки и не съм взимал

Ами успявам да се възтановя например от понеделник(гърди) в петък(гърди) това са 3 дена през които се възтановяват гърдите
а следващата седмица имам само 1 път гърди и по този начин мисля че става по добри възтановяване това се пада (сряда) стават 2 дена без тренировка +2 дена без да натоварвам тази МГ мисля че добре се възтановявам не мисля че претенирвам след като имам сили за следващата тринеровка
Хапвам си добре през 3 часа
рещих да експериминтирам с тази програма и забелязвам че има по голямо напомпване на мускула и по бавно спада след тренировка

в момента се чудя ако сменя програмата с обикновен 3 дневен сплит за маса няма ли да ми доиде много 6 дена да възтановявам 1-на МГ
като за тези 2 месеца по които тренирам с моита програма съм възтановявал 3 дена и 4 дена

Или си мисля че това ми е деиствало като стрес на мускула и сега ако наложа обикновенна програма ще качвам повечко понеже ше има по добро възтановяване ...  :roll:

Такива тежки сплитове трябва да са съпроводени с яко хранене и добавки в повечето случаи. Действително е по - добре да караш на нещо по - традиционно, НО ако си сигурен че се възстановяваш на тоя етап може да я пробваш. Експериментите са много важни за да видиш кое как ти действа. Ако ти дойде тежка я сменяш и така. Това е моя съвет. Отначало си помислих, че току що започваш фитнеса(защото си написал че от месец и 2 седмици тренираш по тая програма) и за това така се очудих.

28.11.06
16:22

Аз тренирах почти по същия сплит навремето. Става, но зависи и колко упражнения и серии правиш. Предлагам ти гърди с бицепс и крака в едната и гръб с рамо и трицепс в другата, за да е равномерно разпределено натоварването.
Обаче при това разделяне има опасност да претовариш рамете и ръцете, понеже участват във всяка тренировка. Затова друг вариант е разделяне на “дърпащи и бутащи”.
Т.е, ако ги изброим по мускули:
1. Гърди с предно и средно рамо, трицепс и предно бедро
2. Гръб, задно рамо, задно бедро и бицепс.

28.11.06
18:07

[quote author=“boxerg”]Такива тежки сплитове трябва да са съпроводени с яко хранене и добавки в повечето случаи. Действително е по - добре да караш на нещо по - традиционно, НО ако си сигурен че се възстановяваш на тоя етап може да я пробваш. Експериментите са много важни за да видиш кое как ти действа. Ако ти дойде тежка я сменяш и така. Това е моя съвет. Отначало си помислих, че току що започваш фитнеса(защото си написал че от месец и 2 седмици тренираш по тая програма) и за това така се очудих.


ахахах да това е доста тежка програма за начинаеш ... :П
да и аз съм на това мнение да изпробваш тялото си за да разбереш кое как деиства .... За претренирването нз... не съм усетил да съм нервен чувствам само че по бавно ми се отпуска ръцете седят повече време напомпани и че изпитвам по голям глад :Д

 

[quote author=”Петко К”]Аз тренирах почти по същия сплит навремето. Става, но зависи и колко упражнения и серии правиш. Предлагам ти гърди с бицепс и крака в едната и гръб с рамо и трицепс в другата, за да е равномерно разпределено натоварването.
Обаче при това разделяне има опасност да претовариш рамете и ръцете, понеже участват във всяка тренировка. Затова друг вариант е разделяне на “дърпащи и бутащи”.
Т.е, ако ги изброим по мускули:
1. Гърди с предно и средно рамо, трицепс и предно бедро
2. Гръб, задно рамо, задно бедро и бицепс.


ами правя за големите МГ по 3-4 упр по 3х8
да аз така правя редувам крака и рамо в дните за гръб и гърди както ги чувствам ...
раменете не ги претоварвам защото за тях правя по 1 упр за сяка част по 1 серии по 8 повторения (+ 1 загрявощо за сяка част)

FIREBLADE

28.11.06
19:11

програмата дали е тежка зависи от упражненията не от самите групи които се тренират щото тои ако прави някви чикиджииски “фитнес” упражнения няма значение колко групи тренира може всичко да “тренира” но само да си мисли че тренира.
кажи упражненията бе пич?

30.11.06
20:22

[quote author=“FIREBLADE”]програмата дали е тежка зависи от упражненията не от самите групи които се тренират щото тои ако прави някви чикиджииски “фитнес” упражнения няма значение колко групи тренира може всичко да “тренира” но само да си мисли че тренира.
кажи упражненията бе пич?


ами виж ся нз до колко са чики... ама щом сам по себе си осещам че има напомване и прогрес ...начи се пак не са чики ....
упр. си правя различно за ГМ правя по 3упр. по 3 серии по 7-8 повторения ,а за ММгрупи по 3упр. по 2 серии по 5-6 повторения
определени не си мисля че “тренирам” ....
Гледам да не претоварвам прекалено много но в същото време и да си направя тренировката както трябва ...

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1