28.11.06
09:02
Здравейте
Тренирам по тази програма понеделник-гръб, вторник-трицепс, сряда-рамо и трапец, четвъртък-бицепс, петък-гърди, събота-крака и предмишница.
искам да попитам дали пречи ако в вторник, сряда и събота играя по половин час след тренировка спаринг.
Аз предпочитам обратният вариант...Но ако имаш енергия след фитнеса ок :) Имам само два въпроса:
1.Защо гърдите ги тренираш в края на седмицата след всички мускулни групи преди това ?
2.Не знам как тренираш краката ,но според мен след тяхната тренировка ще ти е най-трудно за спаринг.Как ги тренираш ?
Гърдите и аз не знам защо ги тренирам в края на седмицата. Ти какво предлагаш.
Крака
1 клекове- 2 загряващи след това 4серии по 12,10,8,8повторения със 90,100,110,120кг.
2 бедрени разгъвания 4 по 12,10,8,6 не знам килограмите но последната серия я правя със всичките тежести
3 бедрени сгъвания 4 по 12,10,8,6 също не знам килограмите
4 прасец
Mисля че гърдите ще е по-добре да са в началото на тренировъчната седмица или след гърба ,но да са преди бицепс трицепс и рамо.Идеята е да не са ти “скапани” помощните мускулни групи когато вдигаш за гърди.Ако искаш може да опиташ спаринг след тази тренировка за крака ,но според мен ще ти е доста трудно....Е ,зависи до колко ще се движиш и подскачаш на ринга :wink:
[quote author=“Niki_1300”]Здравейте
Тренирам по тази програма понеделник-гръб, вторник-трицепс, сряда-рамо и трапец, четвъртък-бицепс, петък-гърди, събота-крака и предмишница.
искам да попитам дали пречи ако в вторник, сряда и събота играя по половин час след тренировка спаринг.
В ниакав случай, след силова трен, си толкова зле с рефлексите. Установил съм го опитно, като след трен. съм играл тенис на корт... пълна скръб беше. На моменти чувствах как съм направо пъти по флегматичен и изобщо непрецизен.
А и зависи какво наричаш спаринг де, ако е някое леко шотоканче, може и да е ок. Но ако е контактно бокс, кик бокс или някое карате... Мисля, че е лоша идея.
А също така и зависи какво тренираш с тежестите. Ако тренираш по някоя специализирана програма, примерно за екслозивност, пак може да няма проблем.
Дори не може да се нарече спаринг, просто в фитнес залата ни има два чивта боксови ръкавици и си играем аматьорски за разнообразие.
Въпросът ми беше дали ще попречи да качвам, защото тренирам за маса.
Зависи от това колко се раздаваш ,колко време е спарингът и колко пъти седмично.Но най-важният фактор е това как и колко ядеш :wink: Ако имаш положителен калориен баланс няма да свалиш.Успех!!!!