29.11.06
21:26
Значи имали такава таблица която да показва храната след колко време се разгражда от тялот
И 2 въпрос ще ми препоръчатели каква храна е най добре да се яде сутрин,обед и вечер
мерси предварително!!!!
30.11.06
12:43
[quote author=“dj-coco”]Значи имали такава таблица която да показва храната след колко време се разгражда от тялот
И 2 въпрос ще ми препоръчатели каква храна е най добре да се яде сутрин,обед и вечер
мерси предварително!!!!
Таблицата и мен би ме интересувало да я видя ако има такава някъде.
По принцип сутрин е добре въглехидрат(бавен), а вечер предимно протеин, но все пак зависи от целите ти.
30.11.06
14:22
Glycemic Index and glycemic load не ви ли вършат работа?
30.11.06
14:58
Мерси много.
а нещо на бг щото съм на “вие” с английския
и по 2-рия въпрос искам да кача маса както всички с по малко мазнини да кача
30.11.06
17:15
[quote author=“dj-coco”]а нещо на бг щото съм на “вие” с английския
и по 2-рия въпрос искам да кача маса както всички с по малко мазнини да кача
Това намерих само.
Тия таблици за гликемичния индекс може само да са ви ориентировъчни. Ако разгледате няколко ще видите че цифрите се различават. Маи всеки си ги пише със дуп*то, ето един пример от тая от тая http://spidersport.com/glycemic-index.php леко невъзможно е:
61 Спагети бели
61 Спагети кафяви
Пък и гликемичния индекс дава представа само до каква степен се увеличава кръвната глюкоза, след прием на храни богати на въглехидрати.
А такава таблица където да показва след колко време се усвояват различните храни не смятам че е изобретена все още :D Наи-малкото защото всеки човек си е различен, различен метаболизъм - различно време на усвояване