13.12.06
19:40
Здравейте,
от половин година правя всеки ден по 30мин. кростренажор, като постоянно сменям нивото на натоварване. В първите един-два месеца постигнах страхотни резултати, краката ми започнаха да се оралефяват. напоследък обаче съм в ужасен застой и даже имам чувството, че изглеждам по-зле от преди.
Интересува ме да продължавам ли по същия начин или да правя аеробика само в дните, в които не тренирам (ходя на фитнес три пъти седмично).
Мерси предварително :)
13.12.06
19:44
[quote author=“Bella”]Здравейте,
от половин година правя всеки ден по 30мин. кростренажор, като постоянно сменям нивото на натоварване. В първите един-два месеца постигнах страхотни резултати, краката ми започнаха да се оралефяват. напоследък обаче съм в ужасен застой и даже имам чувството, че изглеждам по-зле от преди.
Интересува ме да продължавам ли по същия начин или да правя аеробика само в дните, в които не тренирам (ходя на фитнес три пъти седмично).
Трябва да стресираш мускулите може би :? Иначе казано искат разнообразие
Най - добре е сутрин на гладно, защото тогава се включват и мазнините за горене,може да си въртиш 15-20 мин преди тренировка после трен и веднага след нея пак 15-20 мин колело. :P
13.12.06
20:50
[quote author=“Bella”]Здравейте,
Не пишеш как си с яденето, а това е е 90% от успеха. Наистина е трудно като попаднеш в застой. И аз в момента съм в такъв или поне си въобразявам. Аз лично бих си продължила, но с велоергометър, 30 мин са си добре. На мен ми се струва, че всеки ден е даже малко много. Дай си малко почивка - карай примерно 4 дена в седмицата и виж как ще се чувстваш. След месец два пак почни на макс и си мисля, че ще постигнеш пак резултати.
Знам, че Л карнитина помага, но не съм пробвала и незнам подробности.
[quote author=“fitday”],
Не пишеш как си с яденето, а това е е 90% от успеха. Наистина е трудно като попаднеш в застой. И аз в момента съм в такъв или поне си въобразявам. Аз лично бих си продължила, но с велоергометър, 30 мин са си добре. На мен ми се струва, че всеки ден е даже малко много. Дай си малко почивка - карай примерно 4 дена в седмицата и виж как ще се чувстваш. След месец два пак почни на макс и си мисля, че ще постигнеш пак резултати.
Знам, че Л карнитина помага, но не съм пробвала и незнам подробности.
Ами по принцип гледам да се храня здравословно, избягвам пържено, мазно газирани напитки, тестени изделия, вечер съм само на салата. Понякога пийвам малко алкохол даже понякога не толокова малко :twisted:, но в никакъв случай често.
L-carnitine в момента не пия.
За да излезеш от застоя трябва да си отговориш на въпроса защо си в застой?
А отговора е, че си постигнала баланс в приема/горенето на калории.
За да излезеш от правилната страна (не качващата) на горното равенство трябва да постигнеш калориен дефицит, тоест да приемаш по-малко калории от колкото изразходваш като умствен и физически труд.
Има 3 начина за това:
1) намаляваш ПРИЕМА на калории (не количеството храна, а калориите);
2) УВЕЛИЧАВАШ енергоразхода - повече аеробика или друго - решаване на судоку например;
3) И ДВЕТЕ;
Аз винаги препоръчвам третата стратегия.
Естествено има и четвърти вариант - форсираш тялото да гори повече с медикаменти, но на мен не ми е приятен поради цената, която понякога се плаща и обикновено не го препоръчвам.
Щом си осъзнала какъв е проблема със сигурност ще намериш решение. Успех!
14.12.06
00:44
може да пробваш да спреш мле4ните за 2-3 седмици да видиш как ще ти се отрази.
на мен ли4но не ми подейства, но мн хора казват, 4е помага