25.12.06
22:35
Абе стоя си тука пред компа ,нали ме разбирате,четях си из бб-теама и ми дойде една идея свързана с яденето на непозволените храни в позволените часове и в комбинация с малко повече време(за мен е доста,но за работещите е по-малко) по празниците,би станало нещо добро. :lol:
Идеята е-Ако например сложим едно допълнително хранене,което ще бъде като станем към 5-6(а не в 3-4 щото май е прекалено) и изядем половин или един шоколад и си легнем обратно.Въпросът ми тук е -1)дали енергията от него ще се телепортира в гъза и корема под формата на пръжки или 2) тъй като е изключително засилена обмяната на веществата ,стомахът е изцяло празен(освен ако не сме бухали боб,грах и леща предната вечер) и особено ако си ектоморф желаещ допълнителна маса,тази енергия да стане на гликоген ,който после да изразходим пълноценно в залата,оттам протеинчетата и хляба ,ако щете да станат на “маса” -може да е мазно,може да е сичко,ама е нещо с което ще мръдна.
Просто не е човешко зимата да свалям по-лесно отколкото лятото,ама да не съм релефен (това дето се случи не е умишлено :D )
Какво мислите.Просто сега ми хрумна,може и да съм далеч от истината :lol:
26.12.06
00:26
много си далеч
26.12.06
00:39
Кое те навежда на мисълта, че докато спиш обмяната е “изключително засилена”?
Шоколадът е калорична и мазна храна. Единственото хубаво като съставки в него са чокамин, кофеин, триптофан и още нещо имаше, но като цяло той е за “душевна наслада”. По никакъв начин не е подходяща храна нито за маса, нито за релеф.
мисля че след тренировка ще малко по-удачно ама докато спиш :? подобре си инжектирай массс под корема :lol: а полезното ами в какаото майче има магнезий
:)
[quote author=“Dj_TEO”]мисля че след тренировка ще малко по-удачно ама докато спиш :? подобре си инжектирай массс под корема :lol: а полезното ами в какаото майче има магнезий
:)
Магнезия май го има само в черния шоколад. :wink:
26.12.06
15:42
Добре де,а ако вместо шоколад хапнем нещо което иначе би се превърнало на мазнини(нещо непозволено) дали ще ни е от полза?
Явно наистина ся като се замисля шоколада не е подходящ-не че има мазнини ,ми просто щото както казахте си е “душевна” наслада,той не става за градивен материал :roll:
26.12.06
19:01
За среднощни хранения въглехидратите и мазнините са крайно неподходящи. Може месце да пробваш.
26.12.06
20:18
значи шоколада го водят колкото полезен,толкова и вреден.В случая с нощното хранене еподходяща високо белтъчна храна,препоръчвам ти да си замислиш шейк,който да можеш да изпиеш лесно и бързо,защото другите храни не са ти от полза.И не прекалявай нека бъдат най-много 25-30 грама белтък,защото и без това за организма ти му е достатъчно гадно,че не го оставяш да си почине.Товариш сърцето допълнително и стомаха и тн.Също така когато спите се възстановявате,но незнам дали това означава да ядете точно тогава.Правете хранене точно преди лягане,препоръчително е нощен протейн или друга нискокалорична високобелтъчна храна.А за фитнес маниаците препоръчвам да си боднат една система(от докторските имам впредвид) със протейн и да си легнат спокойни,че няма да спаднат докато спят. :D