28.12.06
20:26
Тъй като не открих подходяща тема, където да слагаме питанки и разни материали ,предпочетох да направя една.Ако искате е затрийте ,въпроса е само да ми дадете малко инфо относно
нивото на хормоните по време на сън и сутрин ,за да си дам точен и обоснован отговор ,на това защо патока Джонсън почти сяка сутрин е преди мен станал :lol: Кое влияе най-вече.И също така кога точно ХР се отделяше -малко след като заспим (независимо вечер или ден и дали е кратка почивка) или задължително вечер.
Не мога да си намеря всичко из олимповете,а и не ми се пише на ония да им заливам читателската поща с тоя тип въпроси (визирам първия :lol: )
Ай дано да се намерят интересни факти малко
29.12.06
09:05
Обоснован и чак медицински отговор едва ли можем да ти дадем.
Но в нета е писано много и ние многократно сме я дъвкали тази тема.
Най - простото и бързо обяснение е, че тестостерона и половата активност са пряко обвързани и с хормони на хипофизата, чиито максимум е през нощта. Хипофизата участва в регулацията на най - важните жлези в организма.
Прекият виновник мисля е фоликулостимулиращият хормон. Той влияе и на тестостерона и на сперматогенезата.
Активността може да се свърже и с активизирането на хипоталамуса от хипофизата, който също, но вече по - скоро по нервохуморален път може да влияе на тези процеси.
На практика това води до сравнително високи нива на типа одървящи хормони рано сутрин, и ето ти готова работа.
Съответно не всички производни на тестостерона са отговорни в случая, но мисля, че не са необходими чак такива подробности.
Активността на едните хормони измества баланса и в полза на другите. И ти се събуждаш с дръвце. Еми да си жив и здрав.
Смятам ,че за трениращи, още повече приемащи добавки за хормонално активиране и дори само спазващи спортен хранителен режим това е съвсем нормално.
Поздрави и весели празници!
ПП. Понеже съм пропуснал част от въпроса ти, мисля, че специално на хормона на растежа максимума е през същинският сън - час - два след като си заспал. Но първо отнема време за отключването на един хормон от друг и второ, не пряко хормонът на растежа е виновен за растежа на дръвцето :)
11.01.07
10:33
Хаха,мерси,беше достатъчно изчерпателно. :wink: