Колко вдигате?

Прескочи до:
BU

04.06.08
19:24

И кое ги кара да се ориентират към тежкото?Може да ги кара да се чувстват добре след тежки серии,като мен?  :coolhmm:

Ам,гледайки постиженията добивам по-добра представа за понятието “сила” при жените.

Може би не разбирам...Можи би тежките тренировки са изкривили представите ми за сила..Можи би не съм прав.. Със сигурност ще се подразните от поста ми, ноо..момичета..нищо лично, но майка ми ще отиде във фитнеса и ще вдигне вашите килограми х2..темата е за силови постижения..аз виждам...”вчера направих 3 повторения с 1,2кг дъмбел,а днес правих лег с EZ-лоста (cool), но нали съм жена,не се очаква да правя с 150кг”. Като се дразните от разделението мъже-жени и слагането на всички жени под общ знаменател, то тогава не оправдавайте силата (или по скоро липсата й) именно с това твърдение. И никой не очаква да вдигате тежко - то просто НЕ ви е в природата.
Поздрави

05.06.08
03:47

Аз пък не мога да разбера, ВИЕ - МЪЖЕТЕ, за какви се смятате, че присъствате в темата!
Вижте, хубаво си отворете очите и прочетете какво е писала авторката на темата:

казано от Lumina на 04.01.07, 23:49:

Току-що гледах един филм от Discovery Channel на тема женски културизъм и се хванах, че живо ме интересува въпроса колко вдигат тези жени, когато тренират...

Затова, дами, нека си “сверим часовниците” - коя с колко тренира.  За да има някакъв критерий, говорим не за максимална тежест, а за такава за 8 повторения. И за машини (кабели), а не свободни тежести.

Никой не говори за максове, ясно? А и едва ли някоя от нас си е проверявала макса. Аз лично бих пробвала макса си, но не и тренирайки сама.
Дори, при самите тренировки, едва ли някоя стига до отказ в серия. Та сега, разбрахте ли идеята за темата, която доста се отличава от вашата идея за качествена тренировка?!

05.06.08
16:38

Така, вместо да си говорим празни приказки, нека обсъжда ме конкретни факти. Направих си труда да изровя от дневника  най- добрите си силови постижения до този момент, които съм постигала. Нека да направим един ъпгрейд на старите резултати и да покажем, че хич не сме слаби и не сме от тези, които само тичат  като откачени  по пътеките и хващат розовите гирички. ;-P
1. Лег - щанга 35 кг. 8 повт.
2. Лег - дъмбели по 14 кг. 7 повт.
3. Вертикално придърпване за гръб 90 lb. 6 повт.
4. Хоризонтално придърпване за гръб 70 кг. 10 повт.
5. Гребане с щанга 55 кг. 8 повт.
6. Гребане с дъмбели по 14 кг. 12 повт.
7. Скотово сгъване с кривия лост 25 кг. 15 повт.
8. 45 гр. лег преса с движение до прав ъгъл 220 кг. 12 повт.
9. Клек на машина 205 кг. 8 повт. http://www.bb-team.org/exercise/comments/1200/
10. Бедрено разгъване 100 lb. 10 повт.
11. Прасец на лег преса 150 кг. 12 повт.
Това е от мен. :) Чака ме следващия с най- добрите си резултати :-)

Мнението беше редактирано от buhtata на 05.06.08 17:24.

05.06.08
17:06

Buhtata,
нененен .. ти ме закопа.. 220х12 легпреса...
DeadManWalking, май тряя са понапънем, брат :Д

05.06.08
20:10

Дали няма няква грешка  :cheese:  220х12 легпреса… :ohh:

казано от Rumen Kamenov на 05.06.08, 20:10:

Дали няма няква грешка  :cheese:  220х12 легпреса… :ohh:

След като клек на машина е +200 значи няма грешка :)
Поздравления за buhtata, продължавай в същия дух.

BU

05.06.08
20:17

Нещо не е наред с тези машини...че тя на нормален клек ще вдигне едни 200кг +- за макс...ще раздава правосъдие на трибоя...

05.06.08
20:39

buhtata, браво! Завидни постижения за една дама ;) Keep on!

BU

05.06.08
21:21

Значи можело,а?Не за лошо се карам аз. : )) А на нормален клек пробвала ли си?

06.06.08
19:37

Мда, очаквах известни реакции на недоверие, те хората в залата ме гледат подозрително какво остава за форума. :smirk:  Той хубаво NikolaBUll все ме преследваше с един телефон да ме снима... :-)  Дала съм му обещание при нов по -сериозен личен рекорд да му дам да направи клипче. :)  Иначе и лег пресата и машината за клек не са с кабели и макари, а с дискове се товарят.  В дневика ми има  описание на тренировките, храненето, добавките и съответно постепенното качване на резултатите. Единствено лег пресата вече беше факт когато започнах да си водя дневика.
Стандартен клек и тяга не правя, защото имам стара травма на кръста. Затова основно правя лег преси и клек на машина. Линка, който съм дала показва вида на машината, там е описана като хакен клек машина, но всъщност се води по- скоро вид калф машина.
DeadManWalking, и да се караш и да не се караш тези резултати не съм ги постигнала за два дена... ;-)  :-)
Благодаря за поздравленията, с много любов към тежките серии са преодолени тези килограми. ;-P

Вие Бухтето не го мислете изобщо ;) Тя се занимава със спорт доста преди някои от вас изобщо да им мине през главата, че може да спортуват нещо и то силово. И все пак заслужава поздравленията де да не си помислите нещо.

BU

07.06.08
13:38

казано от buhtata на 06.06.08, 19:37:

DeadManWalking, и да се караш и да не се караш тези резултати не съм ги постигнала за два дена... ;-)  :-)

.....ъ?

Може да не ми е проличало но съм възхитен от лег пресата ти. :) Пример си за жените,който се оправдават с пола си и вдигат килограми,които (както един преди мен се изрази) и майка ми,не и баба ми може да вдигне с лекота.

казано от RedWalker на 05.06.08, 17:06:

Buhtata,
нененен .. ти ме закопа.. 220х12 легпреса...
DeadManWalking, май тряя са понапънем, брат :Д

А не-не-не,аз съм мъж,немога да имам силно дупе и бедра!!Колко да бутам на лег преса?Камиони и таксита ли?

Мнението беше редактирано от BusyMan на 07.06.08 13:41.

25.06.08
09:11

Висока съм 167, тежа 58 кг, тренирам от 2 години, но през половината време съм на НВД. Върховите ми постижения са:

Лег - 45 кг х 8 бр.
Клек (пълен) - 65 кг х 12 бр.
Тяга (от трупчета) - 75 кг х 6 бр.
Набиране с широк хват - 7 пъти
Лег с дъмбели - 2 х 20 кг х 6 бр.
Сгъване за бицепс - 37 кг х 6 бр.
Дърпане за гръб с една ръка - 23 кг х 8

Не е нещо невероятно, но засега толкова. :)

BU

25.06.08
09:18

казано от dikcy на 25.06.08, 09:11:

Висока съм 167, тежа 58 кг, тренирам от 2 години, но през половината време съм на НВД. Върховите ми постижения са:

Лег - 45 кг х 8 бр.
Клек (пълен) - 65 кг х 12 бр.
Тяга (от трупчета) - 75 кг х 6 бр.
Набиране с широк хват - 7 пъти
Лег с дъмбели - 2 х 20 кг х 6 бр.
Сгъване за бицепс - 37 кг х 6 бр.
Дърпане за гръб с една ръка - 23 кг х 8

Не е нещо невероятно, но засега толкова. :)

Напротив,супер е.Аз самият се зоря на 36х6 сгъвания за бицепс. : )))
И 7 набирания? :)

25.06.08
09:35

Buhtata леле какъв е този таз и този кръст дето държи 205 кг. на Калф клек ??? Аз правя с 175 кг. 10ка и после не мога да изляза от машината.. Лелел евала браво!!

25.06.08
16:50

dicksy, евала! Поздрави за добрите постижения и успех в подобряването им!
7 набирания с широк хват на такова съотношение ръст/тегло!!!

VE

25.06.08
18:51

някоя от вас може ли да клекне със 125кг поне 1 път?
ще е супер да го видим на клипче :)

26.06.08
07:07

Благодаря на DeadManWalking и Tralfamadorian. А vencibs - почти съм сигурна, че за жените, които тренират сериозно и имат ясни цели, подобна тежест няма да е голям проблем и на пълен клек. Просто трябва време и липса на травми...

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1