05.01.07
00:53
Значи това е едно ястие което го предлагат в Дивака в София, по-голямото от двете заведения . Представлява пилешки шишчета по специална рецепта. Мисля че ги правят на тиган, но не съм сигурен, но в никакъв случай не са на скара. Шишчетата са в специален сос, приготвени с копър и чесън и са ужасно вкусни и крехки. Не са с коричка, а са нещо като мариновани. Ако някой знае рецептата да сподели. Питах две сервитьорки за рецептата, но само вдигат рамене.
Който не го е опитвал горещо му го препоръчвам. Идеално си пасва в комбинация с вегетерианско саче.
05.01.07
01:04
#1
Преди няколко години, пак в Дивака, правеха уникално пиле, уникално. Ресторантчето (тогава) се намираше на ул. Карнеги. Бяхме им редовни посетители, постарахме се да изградим приятелски взаимоотношения с персонала, но така и не успяхме да получим рецептата. Та в този ред на мисли - не се надявай особено. Ако можеш да си ги правиш вкъщи шишчетата, те как ще ти взимат парите? :)