Следпразнично... :)

07.01.07
10:59

Здравейте ,
Празниците минаха , хапване пийване... и килограмите.. нагоре.Като гледам слънчицето навън , май е време за сваляне на килограми  :wink:
Та добре съм се постарал да има какво да свалям - 176см , 95кг.На 19г. съм.Преди постигнах много добри резултати с НВД Л-карнитин и яки тренировки.Та ми се иска пак.А сега въпроса - колко калорий ми трябват? как се определят? И как се разпределят въглехидрати/мазнини/протеини?

FI

07.01.07
12:58

[quote author=“mmaxx”]Здравейте ,
Празниците минаха , хапване пийване... и килограмите.. нагоре.Като гледам слънчицето навън , май е време за сваляне на килограми  :wink:
Та добре съм се постарал да има какво да свалям - 176см , 95кг.На 19г. съм.Преди постигнах много добри резултати с НВД Л-карнитин и яки тренировки.Та ми се иска пак.А сега въпроса - колко калорий ми трябват? как се определят? И как се разпределят въглехидрати/мазнини/протеини?

http://spidersport.com/weight-control.php

http://bb-team.org/nutrition/000176.php

08.01.07
22:52

Менюто ви трябва да се състои от около 50-60% мазнини, 20-30% белтъчини и 10-20% въглехидрати. Този баланс се постига лесно, ако се придържате към калориите си за деня и консумирате пълномаслени млечни продукти и месо.

Нещо не ми се връзва  :roll:  доста мазнини , доста въглехидрати и малко белтъчини  :roll:
А и като разхода ми за деня го сметнах 3330 , разход в покой РП=2149 какво количество храна ми трябва?  :roll:  Към 3000 ли?

09.01.07
07:13

10-15% въгл не е много. ако пъкт олкова мн ти  се вижда , смятай въгл като грам въгл на кг телесно тегло

09.01.07
14:34

[quote author=“cran-berry”]10-15% въгл не е много. ако пъкт олкова мн ти  се вижда , смятай въгл като грам въгл на кг телесно тегло

10-тина звучи добре ама като гледам че има опция 20 на 20 въглехидрати/протеини  :wink:  А мазнините повече от 40% ми се виждат прекалено много  :wink: 
И още една питанка - ок, проценти калорий... да кажем изчислявам всичко.А после как като съм намерил количеството калорий , разпределени по мазнини , протеини , въглехидрати да си го представя и като грамаж :?:

09.01.07
15:22

mmaxx, с добър окомер или кухненска везна

09.01.07
17:02

[quote author=“cran-berry”]mmaxx, с добър окомер или кухненска везна

мисля че не ме разбра.Имах предвид като 40% от тези 3000 ккал трябва да са мазнини това прави 1200 ккал
Тези 1200ккал на колко грама мазнини отговаря? Или за различните видове е различно?

09.01.07
17:35

Мазнините са 9 ккал за грам. Въглехидратите и белтъчините са по 4. От там нататък лесно се смята.

09.01.07
18:32

[quote author=”Петко К”]Мазнините са 9 ккал за грам. Въглехидратите и белтъчините са по 4. От там нататък лесно се смята.

Много ти благодаря  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1