Направата на фитнес зала?

Прескочи до:

08.01.07
15:58

Интересувам се горе долу колко хил. лв ти трябват за да направиш една нова, модерна зала за трениране. Какви машини, легове, дъмбели трябва да има за да няма проблеми?

08.01.07
17:34

10 000 лева го смятахме с един приятел  :D :D :D

Ама до колко е правилно , всичко което мислим че ще влезе в цената включихме , включително и ремонт на съблекални пребоядисване , озвучаване , плазми ;) .
Всичко беше на шега и не знам дали има нещо общо с реалността.

08.01.07
17:44

[quote author=“Tarantula”]10 000 лева го смятахме с един приятел  :D :D :D

Ама до колко е правилно , всичко което мислим че ще влезе в цената включихме , включително и ремонт на съблекални пребоядисване , озвучаване , плазми ;) .

Нищо общо с реалността. То само за плазмите и озвучаването ви отиде бюджета  :D. А уреди планирахте ли да слагате?

_Z

08.01.07
17:48

В модерните зали където тренировките са около 5 лв, един уредн струва 5 - 10 000 лв !!! Гледам съм каталози.

08.01.07
18:03

[quote author=“shemeta”][quote author=“Tarantula”]10 000 лева го смятахме с един приятел  :D :D :D

Нищо общо с реалността. То само за плазмите и озвучаването ви отиде бюджета  :D. А уреди планирахте ли да слагате?

Хахаха :)

Еми уш слагахме всичко , може и да бъркам сумата , т.е. почти съм сигурен че я бъркам , трябва да го питам колко го смятахме , защото като се замисля планирахме по 2 плазми да слагаме и яко озвучение и това всичкото само ще излезе 10 000 лева , казах че всичко беше на майтапа.

08.01.07
18:30

За хубава зала, която да бъде с много добри уреди и като цяло помещения ти трябват най-малко 100 000 лева. Пробвайте с чичко Гугал да видите колко струват по-скъпите уреди. Трябва ти страшно голям капитал ако искаш да я направиш отлична, за да идват хората при теб да тренират. :wink:

SL

08.01.07
18:38

Хахаха само една бягаща пътека дето е автоматична е 3000 - 4000 лв питал съм собственика на наща зала!Така че някои хора не ги бива в смятането,освен ако представата ви за зала не е една лежанка и малко тежести!

08.01.07
18:38

Човека пита за машини, легове и дъмбели, вие му говорите за некакви плазми...

А за northshore: Това е уравнение с много неизвестни, а ти не ни каза нито една :!: “Модерна зала за трениране” е субективно понятие. Ето виждаш, за някои, ако нямо поне две-три плазми, значи залата за нищо не стаа :lol:

08.01.07
18:56

[quote author=“Louie”]Човека пита за машини, легове и дъмбели, вие му говорите за некакви плазми...

А за northshore: Това е уравнение с много неизвестни, а ти не ни каза нито една :!: “Модерна зала за трениране” е субективно понятие. Ето виждаш, за някои, ако нямо поне две-три плазми, значи залата за нищо не стаа :lol:

Аз много добре знам какво трябва да има в една зала и моля не преиначавай думите ми които казах вече 2 пъти че са на шега.

08.01.07
19:16

амиии докато уредиш документите колко ще ти излезее... :S :S :S

08.01.07
19:40

Във тази зала която тренирам аз , всички уреди струват около 50 000 лева.

П.П Невключвам права, застраховки,баня,тоалетна и т.н.т

08.01.07
20:14

А да не говорим за наем на помещение(които в центъра на големите градове не са никак ниски)

08.01.07
22:12

Документите са доста цифра, не само уредите

08.01.07
22:27

Ами говоря като цяло. Оставете помещението, това е обмислено и вече се знае къде ще да е. Чудех се легове, машини, дъмбели, пейки, тежести и т.н. колко ще струват - едни съвременни.

Явно наистина си е големичка сумата и затова се допитах до вас :)

QK

08.01.07
22:58

ми пич зависи,има 100 фактора,от които да се влияеш,ако искаш да отвориш зала с комерсиална цел,да изкарваш пари,ти трябват фактори като това,в района в който се намираш,как е населението с парите,какво е търсенето,каква е основната възрастова група в района,дали са млади или по-стари,от каква възраст очакваш най-много клиенти,с какво ще ги привлечеш,как ще ги задържиш,как ще ги убедиш,че там им е местото,какви ще са цените,с какво ще си конкурентоспособен,как ще се защитиш да не те отхвърли пазара,имаш ли капитала,имаш ли капитал да издържиш поне половин година след започването,заради началния старт,кога очакваш възвращаемост на инвестицията,тя има ли постижими цели,в какви срокове,с какви рискове.Най-вече трябва да те интересува населението в района,да го проучиш добре.Да спазиш европейските изисквания за сградата,оборудването,обзавеждането и всичко като изисквания.Една камара документи само заради ЕС,още една заради фирма.Да ти кажа за уредите,зависи пак от възрастта,която ще ги ползва,техните вкусове и интереси,примерно аз като бях в Италия ми трябваха дъмбели по 65 кг. единия и намерих зала с лостове на които се качват тежести едва на 10 км,от квартирата  :shock: а минах най-малко през 20 до там.Това е защото залите са за по-маломерни хора,хора спортуващи за здраве,за красота,релеф,маса,ма не чак толкова,а това,което искаш да правиш трябва първо да се допиташ до хората живеещи наблизо,излез с приятели и направете една анкета,виж какво мисли населението там за фитнеса като цяло,после съдиш кое какво защо,каде,кога,за кога.На мен лично ми трябват около 14-15 уреда или малко повече,като не включвам тия за кардио-колела,пътеки и такива,но на друг му трябват еди какво си,значи в залата която тренирах имаше 40 уреда,ако ги вземеш от някоя бг фирма и отстъпка и всичко някъде към 35-40000 лева и отделно свободни тежести пиши ги 3-4000 лева.После персонал,политика на фитнеса и т.н. докато припаднеш.Първо те съветвам да си направиш един бизнес план,ако не можеш плати си да ти направят има такива фирми,те ще ти го направят всичко ти само ще четеш и сам ще си прецениш дали имаш възможност да го направиш,те ще ти изготвят печалби,загуби,абсолютно всичко все едно това е фирма,която й четеш годишния доклад.Има фирми иди питай за цена,те ще те ориентират,но трябва да подходиш сериозно.Има и разсрочено плащане за всичко,уреди,ремонти,техника,всичко.Помисли

Колкото и да си говорим тука няма да стигнем до реален отговор си мисля. То колко детайли може да има тоя проект... Квадратура, наем(евентуално), служители, пари за работа(тия ремонти не са за без пари ако искаш всичко да е наред), довършителни неща и чак тогава се мисли за най - скъпото - качествените уреди.

ST

09.01.07
01:21

[quote author=“Jorku”]Колкото и да си говорим тука няма да стигнем до реален отговор си мисля. То колко детайли може да има тоя проект... Квадратура, наем(евентуално), служители, пари за работа(тия ремонти не са за без пари ако искаш всичко да е наред), довършителни неща и чак тогава се мисли за най - скъпото - качествените уреди.

Абе с две думи пари трудно се изкарват от зала :) В смисъл супер скъпа за направа, а приходите не са чак толкова големи... (Говорим за модерна зала, както си му е реда) ... И аз си правих сметки, но тц мнооого става

09.01.07
03:41

Ами ако не е 4ак толкова модерна например като залата на Рони Колман  в  Тексас  колко Ще излезе например един такъв бардак  :lol: НиЩо против нямам среЩу залата на Рони напротив даже ми харесва.Бих искал да тренирам в една такава зала  :twisted:

09.01.07
09:44

По-добре си направи компютърна зала, много по-евтино е и по-печелившо! До училище има една зала, която е с 25 компа най-много по 8-900 лева мн добри и общо излиза към 20 000! + някои неща като зала, ток, документи към 23 000! Но залите много често са пълни—>тази зала мн рядко намираме места  :wink: . Иначе да откриеш фитнес си е огляма инвестиция, зашото много време след откриването му ще започне да се печели от инвестицията! Освен ако не отвориш верига фитнес салони, за което трябва да си милионер  :lol:

09.01.07
13:26

qk_bik каза много верни и полезни работи които не е лошо да се знаят , макар и някой да не са по темата.
Евала.

FZ

15.01.07
12:31

[quote author=“Tarantula”]10 000 лева го смятахме с един приятел  :D :D :D

10 000 лв. хахахахаха , аз мисля 100 000 лв. са една добра зала .

ВН

15.01.07
18:30

[quote author=“BIG PICHAGA”]

10 000 лв. хахахахаха , аз мисля 100 000 лв. са една добра зала .

Точно!  :roll:

15.01.07
21:26

В сп.Олимп имаше такъв въпрос относно документите които трябва да се изкарат.
Държа да ти кажа ,че дъмбелите и дисковете ще тежат по-малко от документацията в папката
п.с.
от ходене по офисите ще падне ръката с 1-2см минимум :roll:  :wink:

15.01.07
22:08

Гледах едно предаване по СКАТ тази събота и гостуваше някакъв човек не можах да разбера точно какъв е , но по телефона се обади зрител и пита какви са таксите за тази фитнес зала които ще трябва да плаща и госта в предаването му отговори че ако си регистрира залата като фитнес зала , то ще плаща по 700 лева годишно на уред ! Най-добре без да се излиза извън закона било да се стане член на съюза на културистите в България и да си регистрираш фитнес залата като спортен клуб и по този начин се плащали някакви минимални такси и също така госта каза че не знаел за такъв човек който да си е регистрирал залата като фитнес зала и да плаща по 700 лева годшино на уред.

РО

16.01.07
16:41

[quote author=“Tarantula”]Гледах едно предаване по СКАТ тази събота и гостуваше някакъв човек не можах да разбера точно какъв е , но по телефона се обади зрител и пита какви са таксите за тази фитнес зала които ще трябва да плаща и госта в предаването му отговори че ако си регистрира залата като фитнес зала , то ще плаща по 700 лева годишно на уред ! Най-добре без да се излиза извън закона било да се стане член на съюза на културистите в България и да си регистрираш фитнес залата като спортен клуб и по този начин се плащали някакви минимални такси и също така госта каза че не знаел за такъв човек който да си е регистрирал залата като фитнес зала и да плаща по 700 лева годшино на уред.

Няма да е лошо да му научиш името на този човек , той е направил много за  българският културизъм и продължава да прави.

16.01.07
17:43

Че аз да не съм културист за да му уча името ? Караш ли ми се или ?
Да не ме изкараш че съм напрвил нещо лошо с това че не му знам името ?
Пууу то човек да не напиша един пост в тоя форум ...

16.01.07
18:18

Или мн ниски или мн високи цени ... една нормална заличка е поне кам 40-50 хиляди аз казвам готова направена боядисана,зависи ако е голяма може и двоино да е :wink: Апак до това за даници и т.н. значи ако се прави спортен център има 2000-3000лв първият път после годишни по 200-300лв някаде.А ако не искаш да е спортен център (в България не сам виждал такова нещо) трябва да даваш на държавата по 850 на секи утед +4лв на квадратен метар от залата...това е общо взето ... има голяма разлика от зала до зала .. има гумирани тежести има и такива които не са и всякакви работи...

16.01.07
19:46

Добре, благодаря на всички за съветите :)

А, още едно въпросче - колко струва една пътечка) ?

25.01.07
14:20

казвали са ми, че една професионална пътечка струва към 20-22 000 лв.

25.01.07
14:53

А според вас за колко време би си избил човек парите ?  :P

AN

25.01.07
15:06

За кво избиване на парите гавориш , направо няма такова.Ака сложиш вход 5-6 лева кой ша влиза в тая зала да тренира - само някви пудри.Гледах един филм за Рони Колдман и там ако видиш в кви зали тренират ша паднеш.Тука ходих да видя една нова зала и направо умрях от смях - тва за един месец ша са съсипятт уредите щото са слаби като за дом. употреба.

РО

25.01.07
15:20

Зали има много , но за съжаление  са малко тези които са  за нас повечето са манекенски.

25.01.07
16:15

То не е само кви уреди...трябва да им харесва обстановката на хората, да им е уютно, да им е близко, да им е удобно. Но да, 100 000лв. са добра цена. За колко време ще избиеш пари никой не може да ти каже...и аз съм си мислил по тоя въпрос, ама е сложно, както всичко де. Пък и сега фитнеси има под път и над път, с какво ще се отличава твоята зала. Може би ще е с добри и много уреди на ниска цена ? Тогава не си струва, заради амортизацията..

26.01.07
10:24

А малка заличка за домашна употреба , 1-2 човека. Какви уреди и др ще трябват според вас и колко ще излезе?

26.01.07
10:38

[quote author=“GH0$T”]А малка заличка за домашна употреба , 1-2 човека. Какви уреди и др ще трябват според вас и колко ще излезе?

Е бате като е домашна ти най-добре си знаеш кво ти трябва ; )

26.01.07
10:41

[quote author=“GH0$T”]А малка заличка за домашна употреба , 1-2 човека. Какви уреди и др ще трябват според вас и колко ще излезе?

Ахм..да видим..

Лежанка - регулируема..с дрън-дрън за крака, скот и т.н. - към ту 200 кинта..+ уред за кофи и набирания -> още 200.
Дотук 400.

*Една ‘мечка’ и един долен лег/ тия не смятам, че са много задължителни, ама ..всеки с вкуса си/ - към 300 кинта. Ако някой иска скрипци, кросоувъри, бек и пек бек машини и т.н...ще му трябват и още помещения  :P
*тия не са включени в тотала.

Крива и права щанга - 100кинта
Дъмбели - колко да са..30~50лв
Teжести - 100~200кила..нека да са 150 по средна цена от 2лв на кило - 300лв.
Ако е само за най-необходимото.. тотал  :arrow: 850лв  :)
С идеята да излезне възможно най-евтино.
А, ако си сръчен, имаш подходящите инструменти и т.н. със сигурност и по-тънко можеш да си ги направиш. :P

И това всичкото..не заема особено много място.

26.01.07
11:05

Звучи добре! Разглеждах разни саитове за уреди(бг) flexcom-bg.com
, mgbuildingbg.com и  sportdepot.bg . Имат интересни офертички :) .
Обаче като видях че един олимпийски лост е 100+ лв замалко да припадна!
Примерно:
лежанка - регулируема (горна долна) , за крака , скот -200лв
2 дръжки за дъмбели - 34лв
100кг тежести - 200лв
столче за к преси - 70лв
лост прав - 66 лв
пейка- ще си направиме  :lol:
стоики за клек и рамо - ще си направиме :)
скрипец - хоризонтален + вертикален със свободни тежести - 250лв
Е -лост - 50лв

870 лв общо , добре звучи нали? :)

26.01.07
18:09

да си помпаш у вас и да имаш резултати ти трябват точно 2 дъмбела ( разглобяеми) дълъг лост, крив лост и 100-150 кг тежести. Успоредка можеш да си направиш, лост също ( тамън ше станеш домашен майстор  :lol: ) Другото са чисти глезотии. Демек 300-400 лв те уреждат.
едит: верно, пропуснах лежанката  :roll:

26.01.07
19:21

Абе глезотийки ! Хубаво си е да имаш скрипец ,скот и р столче ;) . Но без лежанка , лостове и тежести няма да стане , се пак както каза NRG52 въпрос на личен вкус :) .

26.01.07
22:37

Абе глезотийки ! Хубаво си е да имаш скрипец ,скот и р столче

за какво ти е скрипец ? набиране ше праиш на лоста, тяга и гребане кво друго ти трябва?
скот също не ти трябва - базово сгъване със щанга после концентрично с дъмбел
перфект
това се има предвид, ако имаш 400-500 лв и се вайкаш : “ех да имах 800-1000 да си спретна едно фитнес4е” иначе е хубаво да ги имаш онези неща, да определено но може и без тях. :)

26.01.07
23:35

Ако се събереме 2-ма души по 430 лв ще излезне супер , иначе за сам човек са множко деиствително , и аз смятам да направя това което ти предложи ако остана сам в своята идея за фитнес вкъщи ;) .

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1