11.01.07
21:09
Здравейте,
ще може ли да ми помогнете с направата на схема за ядене за качване на килограми... Прочетох доста теми по този въпрос от форума и мисля, че знам горе-долу как стоят нещата, но все пак бих искал ако е възможно да направите 1 примерна схема на това какво, кога да ям, за да кача малко килограми. Ето и малко информация за мен:
Тегло - 67 кг
Ръст - 176 см.
Възраст - 17 год.
Гръдна обиколка - 91-92 см.
Талия - 78 см.
Обиколка на китка - 16,5 см.
Обиколка на глезен - 26 см.
Спорт - Плувам веднъж седмично, около 1 час.
Препарати - Досега веднъж съм ползвал КРЕАТИН и мога да кажа, че бях доволен от ефекта му, но спрях да тренирам...
Това мисля е достатъчна информация за мен. Сега относно целите ми...
Искам да кача няколко килограма (10-15 кг.) мускулна маса. Започнах отново да ходя на фитнес, което мисля, че ще помогне, но ми трябва хубава СХЕМА НА ЯДЕНЕ, за да мога да чака маса. Искам просто да кача няколко килограма (по-горе съм писал колко) с помоща на предложената от Вас схема на ядене, за да мога пълноценно да се възползвам и да има добър ефект от ходенето ми на фитнес.
Понеже имам малък “опит” с взимането на препарати, искам да кажа, че мисля да взимам КРЕАТИН и/или АМИНОКИСЕЛИНИ вие ще кажете какво друго (ако е нужно). Естествено ако имате забележки относно препаратите, които съм посочил кажете докато е време, за да знам какво да взимам.
Мисля, че е това, ако съм изпуснал нещо кажете, за да допълня, но като цяло мисля, че добихте представа какво искам.
Благодаря предварително на всички!
С малко закъснение, но... ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Така значи за да качиш тези килограми няма да е мн лесно.според мен няма смисъл от точни схеми защото трудно може човек да се придържа към тях..просто наблегни на познати те храни -варени картофи, ориз, овесени ядки -на закуска, месо-пилешко най-добре,риба, ядки, мляко ,яйца и млечни продукти.... гледаи да разделиш 6-7 хранения през 2 часа(като протеиновия шейк се смята за 1 ядене) като гледаш да не преяждаш и всичко това да приключи към 20:00..Тъй като твоята цел е да качваш килограми аминокиселините според мен трявба да ги замениш с протеинн или геинер-а в най добрия случай и 2-те(разбирасе това зависи от финансите)..аминокиселините ги взимат главно за въстановяване..съветвам те да съчетаеш креатина с протеин(2,5-3 грама кг маса)преди тренировка, а геинера да се взима след тренировка.. все пак имах някакви хранителни схеми за начинаещи и понапреднали..ще ги потърся в списанията и ще ги сканирам...
Ако греша за нещо ще съм радостен ако ме поправите...