Моля за съвет!

17.01.07
22:40

Привет,

Имам следното питане. От началото на месеца започнах да ходя на фитнес през ден за около час и половина. Доста се моря на тренировките, тъй като искам да се стегна възможно по-скоро  :oops:
Първоначално за загрявка съм на степера за 20 мин, от там отивам да правя коремни преси - 10 серии по 10 преси с много малки почивки м/у тях. След това 3 серии по 10 - гръб, рамене и гърди и после отивам на пътечката за бягане и още от тук идва уплахата ми.........като се погледна по отблизо в огледалото устните ми са станали лилави, направо патлажанен цвят :shock:  Днес нарочно гледах девойката до мен, за да видя и тя дали е така и да не би да се дължи на луминисцентната светлина, но неините си бяха розови  :? и на всички останали си бяха нормални. А моите вече и след бягането на 10 скорост 15 минути направо са станали сини ама безобразно много и супер се плаша :( 
Та питанката ми е на какво може да се дължи това - товаря си сърцето ли? Нещо не правя както трябва ли?  какво се случва, доста се плаша :(

Имам и още една молба, ако може да ми кажете някаква програма за стягане с която да имам по-бърз ефект.
Имам бебче на близо 6 месеца, почти съм си върнала старите кела, а през бременността качих 24 :evil:  и сега имам огромното желание да си стегна задника и бедрата (с корема нямам проблеми - него го стегнах с преси)
Абе един вид искам да си изглеждам, както преди да забременея  :lol: 

Благодаря предварително!

FI

17.01.07
22:44

[quote author=“val_stef”]Привет,

Имам следното питане. От началото на месеца започнах да ходя на фитнес през ден за около час и половина. Доста се моря на тренировките, тъй като искам да се стегна възможно по-скоро  :oops:
Първоначално за загрявка съм на степера за 20 мин, от там отивам да правя коремни преси - 10 серии по 10 преси с много малки почивки м/у тях. След това 3 серии по 10 - гръб, рамене и гърди и после отивам на пътечката за бягане и още от тук идва уплахата ми.........като се погледна по отблизо в огледалото устните ми са станали лилави, направо патлажанен цвят :shock:  Днес нарочно гледах девойката до мен, за да видя и тя дали е така и да не би да се дължи на луминисцентната светлина, но неините си бяха розови  :? и на всички останали си бяха нормални. А моите вече и след бягането на 10 скорост 15 минути направо са станали сини ама безобразно много и супер се плаша :( 
Та питанката ми е на какво може да се дължи това - товаря си сърцето ли? Нещо не правя както трябва ли?  какво се случва, доста се плаша :(

Имам и още една молба, ако може да ми кажете някаква програма за стягане с която да имам по-бърз ефект.
Имам бебче на близо 6 месеца, почти съм си върнала старите кела, а през бременността качих 24 :evil:  и сега имам огромното желание да си стегна задника и бедрата (с корема нямам проблеми - него го стегнах с преси)

Благодаря предварително!

С какъв пулс бягаш, да не би да е много бързо и да се претоварваш. Може и да не е нищо сериозно, ама знае ли човек.

Как си с храненето, то все пак е най-важното при отслабвания и стягания. :wink:

17.01.07
23:02

Честно казано по време на бягането не съм обръщала внимание на пулса си, но на степера съм се заглеждала там ми показва към 100- 115 пулс.
А отностно храненето се ограничавам. Цял ден съм на едно кафе и едни солети. Ако имаме плодове ям, ако няма не ям и чак вечерта хапвам нещо на крак покрай бебка. Иначе вечер ходя на фитнес след като мъжа ми се върне от работа към 19 часа (един вид до него момент съм само на солети)
Знам, че не е правилно, но досега съм се убедила че кела се свалят с гладуване  8)  ако папкам както ми душа иска ще съм си все + 24 кела  :twisted:

П.П. Освен и съвет какво да ям и какво не да ми дадете  :D Соленото и сладкото са ми забранена тема още след раждането, но количка си поркам  :lol:

FI

17.01.07
23:10

[quote author=“val_stef”]Честно казано по време на бягането не съм обръщала внимание на пулса си, но на степера съм се заглеждала там ми показва към 100- 115 пулс.
А отностно храненето се ограничавам. Цял ден съм на едно кафе и едни солети. Ако имаме плодове ям, ако няма не ям и чак вечерта хапвам нещо на крак покрай бебка. Иначе вечер ходя на фитнес след като мъжа ми се върне от работа към 19 часа (един вид до него момент съм само на солети)
Знам, че не е правилно, но досега съм се убедила че кела се свалят с гладуване  8)  ако папкам както ми душа иска ще съм си все + 24 кела  :twisted:

П.П. Освен и съвет какво да ям и какво не да ми дадете  :D Соленото и сладкото са ми забранена тема още след раждането, но количка си поркам  :lol:

Погледни другия път с какъв пулс бягаш.

А иначе за яденето прочети това:

http://bb-team.org/nutrition/000176.php

:)

02.02.07
00:00

[quote author=“val_stef”]Привет,

Благодаря предварително!

По време на тренировките си през лятото имам същия проблем с посиняването на устните.
Направи си почивките между сериите по 1 мин., не по-малко,защото това посиняване се причинява от преумора.
Като тренирам през лятото, почивам по 30сек. м/у сериите, а и във фитнеса е страшна жега, уморявам се бързо, не мога да дишам, кръвното ми пада, лицето ми побелява и устните ми са посиняват.
През зимата почивам по 2 мин. м/у сериите и нямам такъв проблем.
Та пробвай и ти с по-дълга почивка.

ВН

02.02.07
00:49

Това е мноого, мноого опасно! Синеенето на капилярната мрежа върху кожния епител на лигавицата ясно подсказва за кислороден глад. Дробовете и кръвоносната система не смогват да изхранят сърцето и скелетните мускули, така НЕ гориш мазнини, а стабилно се движиш към увреждане на сърцето! Няма окисляване на мазнини без кислород! С 3 думи - нищо не правиш! Малко съм рязък, ма за добро! Смени тичането с ходене по наклон. Следи си пулса - винаги! Увеличи времето за аеробна тренировка на 30 мин на тренировка. Виж статия http://www.bb-team.org/training/000302.php.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1