21.10.04
11:55
Тренирам 3 пъти в седмицата и след тренировка карам велоаргометър 30 минути.Смятате ли че това пречи за качване на маса или пък намалява ефекта от тренировката.
Ако чистиш,това е много добре,но ако качваш по-добре не го прави.Вьобще този начин е за малко по-мазнички или ако искаш да поддьржаш кг.Аз сьщо си правя след тренировка 30 мин.кардио само че по-честичко 4-5 пьти
Абе накой варти ли велоергометър сутрин на гладно ? Аз няколко пъти сам пробвал , ама ми прилушава .
21.10.04
19:59
Mile, аз въртя да поддържам тегло,но щом казваш че е добре съм спокоен щото са ми казвали че се губи мускулна маса ако се кара велоаргометур след тренировка.
След тренировка е много добьр вариант да се прави кардио,за да не се сваля много мускул,което си е неизбежно не трябва да се прекалява,т.е 20-30мин.Сутрин нагладно сьм правил и 45-60мин без да тренирам друго.Това е супер вариант за сваляне.Може да ти се завие свят от липсата на вьглехидрати,т.е така наречената хипогликимия.Това може да се избегне,като се взимат амино преди това или Л-карнитин за да се получи някакьв енерджи ефект
22.10.04
20:03
Да , кардио на гладно сутрин е добре ...но , както каза пича - стига се до хипогликемия , тоест ниско ниво на кръвната захар , което води до прилошаване . Казано по друг начин клетките са гладни но кръвта която преминава през тях няма хранителни вещества , тъй като всичко в усвоено предишната вечер . Тогава имено клетките започват да си набавят енергия от другаде - започва се от мастните депа . Заради това и се сваля лесно когато се тича сутрин на гладно , но е добре все пак на клетката да се осигури някаква лесно усвойма енергия , като Л-креатина и амино-ацида са идеални за това . Все пак не прекалявайте с това , често се стига да прилошаване , а и недостига на захар може да ви отвори такав апетит след тренировката , че да погълнете наведнъж голямо количество въглехидрати , което също е нежелателно.
22.10.04
22:34
Един познат с които тренирам така са издраифа като кара велоаргометър за първи път.Той вместо 5 минути кара към 20 и после блааааа.
23.10.04
10:31
Оф , написал съм голяма глупост - става въпрос за Глутамин , а не за Креатин , аз лично съм от противниците на креатина !
23.11.04
22:36
най-доброто време за айробиката(в случая въртене на веларгометара е или сътрин на гладно илислед тренировка), но ако не целиш бързо сваляне 30 мин. са много. след 15-20 мин въртене почваш да сваляш и мусколна маса(предимно). тъй че по-често и по помалко