21.10.04
12:49
искам да ви питам, от 2 седмици почнах да тренирам и лека атлетика, тежа 70кг, имам маса, но не сам много релефен.. един път в седмицата имам 7-10км на леката атлетика, а другите 2 пъти по 4км някъде.. а фитнеса, сега тренирам 1 ден гърди, бицепс, 2рия гръб и трицепс и последния рамо.. кажете как ще ми се отрази леката атлетика pls
благодаря предварително
21.10.04
21:35
Здравей, много е важно какви цели и в коя област в леката атлетика тренираш(бързина, издаряливост, експлосивност), защото грешно трениране в залата може да ти прецака леката атлетуйка
Стан
21.10.04
23:45
ами тренирам издръжливост.. :) хайде хора пишете, темата е видяна 40 пъти, а само 2ма са писали.. плс дайте съвети.. а колкото за тренирането, имам трениор който определя какво и как да тренирам и едва ли той би могъл нещо да ме прецака :wink: пишете
10x
22.10.04
01:58
Мен ако питаш недей да питаш тук за съвети ако се занимаваш с лека атлетика, ами си прабви квото ти казва треньора, тук хората за съжаление са доста ограничени на някои теми,и аз бях писал важни неща , ама никoй не се интересува и не ги дискутира , общо взето хората се ограничават и не експериментират, затова мисля да спра да пиша вече,
Стан
22.10.04
11:57
ами пишете бе :D ами затова питам, щото от година и 3 месеца тренирам вече, от 2 седмици почнах леката атлетика и ме е страх да не зема да сваля и мускулна маса? :roll:
никой не може да ти даде съвет ако не формулираш целите си и не дадеш повече описание за себе си,
22.10.04
12:30
В никакъв случай не може да ти попречи поне , ако тренираш както си написал,Не знам само , как´ви натоварва треньора ви, интервали ли правите, или продължителни бягания
10-те КМ, предполагам че като начинаещ ги бягаш за около 55 60 минути, което е всъщност много добре щото можеш някоя друга мазнинка да преработиш, другата ти тренировка
тя 4 км , обаче ще са само във въглехидратния обмен ме съмнява, така че , най много да ти се отрази на силата когато тренираш за мускули, ама ако си решил лека атлтика да спортуваш и нещо да постигнеш, въглехидратите трябва да са неотлъчно до теб
Стан
25.10.04
10:44
[quote author=“Pars”]никой не може да ти даде съвет ако не формулираш целите си и не дадеш повече описание за себе си,
Целта ми е да се орелефя, без да смъкна мускулна маса..емиии какво мога да кажа за себе сиии.. едва ли в моя град(Силистра) има такъв човек като мене.. абе изруд.. :lol: 13 години, 70кг, ами за силата.. 80кг от лежанка.. тва може би ви дава представа :D Не съм вземал абсолютно нищо..
10-те КМ ами на километър ми излиза към 5мин.. към 50мин излиза.. другите тренировки по 4км, са 2км загряващи, след това 1км на бързо темпо и 1 или 2км разпускащи(със бавно темпо) Главния ми въпрос беше как ще повлияе леката атлетика на тялото ми и ще смъкна ли мускулна маса от нея(което не искам :( ) ?
мерси предварително :)
Не може да орелефиш без да смъкнеш абсолютно никаква мускулна маса, единствената реалистична цел, която можеш да си поставиш е загубата на мускул да е минимум :D .
За леката атлетика. Тренировката ти нещо много лека ми се вижда. Общо на седмица бягаш към 20 км, аз бягам 3x6=18, ма не се водя че тренирам. :D Шегувам се, аз ги бягам в бавно темпо.
Голямата тренировка със сигурност ще ти хапне малко мускул, двете по-малки тренировки мисля че загубата ще е пренебрежимо малка.
Преди и след тренировка вземай аминокиселини за да минимизираш загубите от катаболата. Ако не пиеш никаква химия, може няколко белтъка от яйце. Ако имаш други въпроси, пиши. Успех!