24.10.04
11:54
Извинявайте , сравнително отскоро съм във форумите и сге препрочитам стари дискусии , та имам един въпрос , който може и да е бил засяган, но нямам нерви да го търся във всички дискусии . Значи случайно прочетох че правенето на гърди и гръб в един ден помагало за увеличаване на гръдния кош . В началото ми се стори абсурдно , но после се замислих и реших да попитак къде все пак е истината . Имам предвид че когато правя за гръб имам 4 упражнения + пулловера , за гърдите също правя 4 упражнения + пулловера . Значи ли това че в една такава тренировка трябва да правя целия асортимент от тези упражнения + пулловера или има някакъв облекчен режим . Моля също за идея как да ротирам упражненията си за гръб и рамена , така че постоянно да шокирам мускулите . Какво ви е мнението и за това че в тренировка за маса е хубаво първо да се правят крака , тъй като тялото по този начин само си изработвало естествен протейн .
Ауу това последното ме уби :) Ако може малко да изясниш няма да е зле!
Тренировката за гърди и гръб е хубаво да е в супер серии, но и да ги редуваш става. Пробвал съм всякакви варианти. Пусни по 2-3 упражнения + пуловера. Имаше една тема за супер сериите гърди/гръб виж там сме дали примерни схеми. За гърба незнам аз лично си го тренирам по 1 начин най-много да променя местата малко на упражненията, но общо взето го тренирам така: тяга, набирания, чукове. Рамената ползвам всякакви методи, примерно почваш изолиращо упражнение или ги тренираш в суперсерии, намаляващи серии, там експериментирам много.
Кажи за тия протеини, че ме шашна!
Да игреш гърдите и гърба в суперсерия наистина е добра идея и спомага за разширяването на гръдния кош, стига да имаш физическата възможност да направиш пълноценна тренировка :wink:
24.10.04
19:25
gotcha, Може би не съм се изразил правилно или не съм разбрал това за краката. Но така или иначе съм чувал хора да казват , че ако започват с крака и после правят гръб , имало много добар ефект за гърба и се качвало лесно , не знам , било нещо свързано с тялото , заслилвали се някой функции , но съм го чувал преди години и тогава не обърнах внимание , та въпроса ми е , дали има нещо вярно ?
Клякането стимулира тялото да произвежда повече тестостерон и стимулира обмяната на веществата. Затова повечето базови програми за маса включват клякането като основно упражнение. Някои хора са натрупали маса основно с тежко клякане, следвано от тежки упражнение за гръб, гърди и рамене.