25.10.04
10:40
Здравейте.
Искам да си направя дъска за коремни преси, от този вид при който се регулира височината на наклона.
Въпросът ми е следният : Може ли някой да ми каже размерите на дъската - дължина и ширина, и размера на ” кракът ” с който се коригира наклона.
Мерси предварително.
Искам само да ти кажа че един приятел си направи домашен фитнесв-всичко правено и като дойде време за дъската за преси пак се опита да си я направи ама беше толкова неудобна че накрая се оръси 150 кинта за кетлер :wink: та да знаеш че правените лежанки за коремни преси не са много сполучливи, но все пак ще го питам за размерите и ще ти ги пратя само незнам кога може да стане първо трябва да го питам :)
Мерси за отговора, аз съм си купил гладиатор и лежанка на Кетлер и Йорк ама не ми се дават още 150 лв. за дъска, а пък ми се вижда елементарно за правене.
Ще чакам отговор.
25.10.04
12:12
Спести си парите за дъска, няма смисъл въобще да си вземаш
прави си упражненията на земята
това с дъската не е вече актуално
, упражнения на дъска натоварват повече М: илиопсоас отколкото коремната мускулатура, позаинтересуваж се първо и тоигава си прави или купуваж,никъде по света не се тренира вече на такава дъска
даже и не е много здравословно на нея
Стан
Е да ама като ги правя на земята много ме боли кръста след това, даже и когато си подложа такъв донапрен като за шезлонг. Не мога да правя повече от 20-30 бр. което ми се вижда малко. При това положение си натоварвам кръста а не коремните мускули, и затова мисля да пробвам с дъска пък ако и тогава не става незнам.
25.10.04
13:04
Недей да правиш коремни преси
прави CRUNCHES, гледай като легнеш целист ти гръб до седалището да допира земята, и се згуваж само в торса, не в таза, така е правилното изпълнение,по принцип задачата на коремните мускули е да сгъва торса
Стан
25.10.04
15:02
Повдигане на таза към тавана , като през цялото време краката ти са вертикално нагоре,
не вдигане на краката, а вдигане на ТАЗА, това е важното,опитай се да изпълняваш упражненията правилно, и ще разбереш че са доста натоварващи
точно в стомаха
Стан
Значи размерите на лежанката са 30 см. в единия край и 22-23 см. в другия, дълга е около 1,10 м. започва с ширина 30см. около 70 см е успоредна и след това се стеснява към краяза да достигне 23 см.
Тва е общо взето дано ти свърши работа :)
Значи дъската е 1,10см дълга и широка 0.30-0.22см.Опорният крак е дълъг 0.70см. Добре ли съм разбрал.
А растоянието от края на дъската до там където се застопоряват краката на глезените колко е.
Не пич тва е само за дъската формата и е такава просто върви 70 см. успоредна и после се стеснява към края :) А иначе за краката не съм сигурен. В долния край е на 15-20 см. от земята а другия край ще си го направиш да се регулира наклона за различни натоварвания. Надявам се че си виждал такава лежанка на живо кво представлява :wink:
По принцип съм виждал ама не съм се заглеждал да преценя размерите. Все пак благодаря.
Пич,мани я тая дьска.Човекьт правилно ти казва.КОремните преси имат много варианти и само с едно обикновенно одеяло на пода може да си я товариш страхотно.Дьската е малко отживелица вече,ако може си направи римски стол,това е вече нещо по-друго.Просто няма смисьл да си правиш дьска :wink:
аз коремът го тренирам вкъщи, след като се върна от залата, където си има и римско столче и лежанка с обратеннаклон... просто не виждам смисъл от тях - прявя следното вкъщи:
слагам 1 табуретка и ждигам краката си на нея като са свити на 90 градиса в колената
1. правя еднвремно крънч и свиване на краката към главата (натоварва много - максимум 35-40 издържам)
2. вдигания на крака и таз (пак с табуретката)
3. изцеждам с няколко серии чист крънч (краката са си на 90 градиса на неизменната табуретка, но не ги свивам този път, понеже мускулът е започнал да ‘гори’ повечко)
чисти situps (коремни преси) не права отдавна, а при крънча внимавам да не вдигам таза от земята а да има свиване само в гръбнака...
може и да бъркам, незнам...
02.11.04
00:02
ако към лежанката имаш скотова дъска слагай краката на скотовата дъска и лягай на лежанката - аз така правя. може и просто да лягаш на лежанката - нали каза че имаш, след това както по-горе казват прави свивания едновременно на таза и торса с много малка амплитуда, без да докосваш с горната част на гърба лежанката - напрежението си е доста добро... и задържай за малко в горно положение...задържането важи за всички упражнения, но май често се забравя за него..