След прочитане на..

След прочитането на темата http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=12644 и някои други материали + обстойно обмисляне, съм решен да направя промяна във хранителния си режим. Карам 8 месеца на ВВД и имам задоволителен мускулен ратеж, но определено съм се омазнил.

Решил съм да пробвам ВМ-НВД ( http://bb-team.org/nutrition/000184.php ) или нещо подобно на това.
Балансът на макроелементите още е под въпрос, но ще е нещо от сорта на:
Протеин на 1кг телесна маса по 2 грама.
Въглехидратите ще са нещо между ниско и средно количество.
Мазнините ще преобладават, те ще са между средно и високо ниво на прием.

Причините да се пробвам с този метод са няколко:
1.Смятам, че по-здравословен, което според мен е най-голямото предимство на този режим на хранене.
2.Количествения прием на храна мисля, че ще бъде по-малък. Причината за това разбира се е че 1г мазнини=9 калории, а 1г въглихидрат=4 калории.
Предивства на по-малкия прием на храна още са и по-малка вероятност за разширяване на стомаха. Има вероятност да излиза и по-евтино, но не е сигурно това. А и мисля, че по-добре си пасва с моя начин на хранене и предпочитания.
3.Според някои мнения, това се води начин за максимално чисто казване, защото организма преминава в режим на черпена на енергия главно от мазнини, а не от въглехидрати.

Пробвали този режим да има из форума? Някакви мнения, съвети, критики... ?

П.С. Един от линковете в сайта за ВМ-НВД не работи, този които се води “Приложимост на режима в ежедневието”
П.С.2. Някои, ако иска повече информация да казва.

Sportex

01.02.07
23:53

За по-евтино се съмнявам. Добрите мазнини, а именно зехтин и други масла, рибата, ядките, пълномаслените млека са доста по-скъпи на фона на ориза, картофите и пълнозърнестия хляб.

03.02.07
16:28

Ами аз от около месец съм на ВМ-НВД не е много, обаче има ефект - свалл съм 1 кило, обаче главно мазнини. Това с неутрален и някои дни положителен калориен баланс. Не е по-евтино, обаче определено е по-вкусно. Все пак кило ориз и кило кашкавал имат разлика в цената и то занчителна. За да не оставам съвсем без пари карам на заквасена сметана - 200 грама са към 500 калории и идват перфектно. Иначе определено ми харесва - през целия ден се чувствам сит, не ми става тежко на корема като след повечко ориз например. Иначе много инфо за това има във форума на spidersport.

03.02.07
18:54

Значи от 2-3 месеца се каня да почна такъв режим и са ме спирали две неща - това, че е много по- непопулярен от ВВД, и другото е че при ВВД имаш повече гликоген——> повече вода в мускулите което е търсен ефект понеже навлизат повече хранителни съставки в клетката с увеличаването на обема.
Пожелавам ти успех и казвай от време на време как върви.
Edit: Този форум на spidersport нещо не ми се вижда много добър. Пазят се от въглехидратите като от чума, в темата кой какво закусва НИКОЙ не яде въглехидрати на закуска даже, а върхът беше някакъв мъж който беше опищял че му се яде детска милка.  :lol:
Edit2:  Some carb reduction plans claim that by depriving your body of carbs you are ?priming” it for carbs during carb up periods so when you do carb up which is necessary for any sort of success at building muscle your body will store more carbs as glycogen and less will be stored as fat (this would be an increase in insulin sensitivity.)

This is only true for the early periods of carb deprivation. Truth is that as your body becomes more efficient at processing fat over time it become less efficient at processing carbs.

This means over time there is a dramatic decrease in insulin sensitivity; this is known as Insulin resistance. So your carb ups become less and less effective as your body releases more insulin each carb up, leading to more of your carbs being stored as fat and less as muscle glycogen. This is the main reason why athletic coaches slowly reintroduce carbs into an athlete?s diet over a period of weeks to avoid excess fat gain after a period of carb reduction. Low testosterone can cause insulin resistance as well, but we will touch on this later.
Това го взех от http://www.bodybuilding.com/fun/maki5.htm

05.02.07
18:36

[quote author=“Bricksn”]Edit: Този форум на spidersport нещо не ми се вижда много добър. Пазят се от въглехидратите като от чума, в темата кой какво закусва НИКОЙ не яде въглехидрати на закуска даже, а върхът беше някакъв мъж който беше опищял че му се яде детска милка.  :lol:

Е то има и паранойци. Както и онез момиченца дето се оплакват, че са изяли и две зърна грозде към дневната дажба кисело мляко с ябълка и е сега ще и се лепнат под формата на целулит на дупето. Мен като ми се яде енщо си го ям. Вчера ядох торта, днеска пък си овалях пилешките дорбчета в брашно. Това не е Безвъглехидратна диета, а ниско въглехидратна.

А статията, която си цитирал е интересна, но никъде няма линкове към изследванията. Доказателства трябват, не е упоменат и автора, съмнителна ми се струва нещо, обаче всеки решава сам за себе си.
Заключението е трагично. Екстремно било. Е не е ли по-екстремно да минеш на ВВД и да имаш под 5% мазнини в менюто?

05.02.07
19:47

[quote author=“locvs”]Е то има и паранойци. Както и онез момиченца дето се оплакват, че са изяли и две зърна грозде към дневната дажба кисело мляко с ябълка и е сега ще и се лепнат под формата на целулит на дупето. Мен като ми се яде енщо си го ям. Вчера ядох торта, днеска пък си овалях пилешките дорбчета в брашно. Това не е Безвъглехидратна диета, а ниско въглехидратна.

Между две зърна грозде и парче торта има огромна разлика:wink:

[quote author=“locvs”]Екстремно било. Е не е ли по-екстремно да минеш на ВВД и да имаш под 5% мазнини в менюто?

Ха, как се прави ВВД с толкова малко мазнини, много чудно. Нищо екстремно няма в стандартно ВВД, има достатъчно мазнини и не лишаваш тялото си от нищо. Виж при този ВМ-НВД тялото има нужда от известен период на адаптация, за да възприеме мазнините като приоритетен източник на енергия. Мен ми е интересно как става възстановяването на гликогена от мазнини. Склонен съм да вярвам на едит2 на Bricksn.

05.02.07
20:11

Не ползваме гликоген при ВМ-НВД.
В тази книга между 38 и 43 страница има много неща по темата. http://www.sendspace.com/file/fgfmbs
Аз лично като я чета имам чувството че съм живял в някоя пещера последните няколко години. :lol:
И не съм сигурен, но май креатина става безполезен при такова хранене.

05.02.07
21:42

http://www.bodybuilding.com/fun/venuto1.htm

“Since the fuel for muscular contraction is carbs (glycogen) a high fat, low carb diet is not the best approach to fat loss for athletes, bodybuilders or highly active individuals. These diets simply don’t support high intensity training.”

[quote author=“Bricksn”]Не ползваме гликоген при ВМ-НВД.
В тази книга между 38 и 43 страница има много неща по темата. http://www.sendspace.com/file/fgfmbs
Аз лично като я чета имам чувството че съм живял в някоя пещера последните няколко години. :lol:
И не съм сигурен, но май креатина става безполезен при такова хранене.

Respect за файла! Много полезно четиво. Това даде последния тласък към преминаване на ВМ-НВД.
Креатина верно не се знае дали има смисъл от него в такива диети ? :?

07.02.07
19:12

[quote author=“butthead”]http://www.bodybuilding.com/fun/venuto1.htm

“Since the fuel for muscular contraction is carbs (glycogen) a high fat, low carb diet is not the best approach to fat loss for athletes, bodybuilders or highly active individuals. These diets simply don’t support high intensity training.”

Е в тоя твоя link, пича обяснява най-вече за диетата на Аткинс, а тя няма чак толкова общо с ВМ-НВД. Някой от “лъжите” са пределно ясни. А горивото за мускулни контракции е APT, което може да се снтезира както от въглехидрати, така и от мазнини. Всеки решва сам за себе си. От опит галва не боли! А и защо след тренировка все още остава, около 40% гликоген в мускулите?

edit: Абе автора на тая статия (Tom Venuto) е автор и на тая книга Burn the fat feed the muscle. Е в нея имаше едно нещо, дето ме порази. На една от последните страници имаше изборени carbs (“good carbs”, “ok carbs”, bad carbs). Там меда беше квалифициран в bad carbs, а мъфина, което си е жив кекс, беше класиран в ok carbs. Нещо не съм съгласен. Меда си е много качествена храна!

[quote author=“Bricksn”]В тази книга между 38 и 43 страница има много неща по темата. http://www.sendspace.com/file/fgfmbs

Много добра книга. А ако обърнеш внимание и разгледаш “security” опциите ще видиш, че файла е правен от Милко Герогиев, който е “основател” на spiderpsort, иначе текста е от Христо Христов, когото не съм чувал...
Прати ми на ЛС, оригиналния сайт/форум, където е публикувано това, ако го знаеш де, моля.

Аз още се точа и ослушвам, но скоро почвам ВМ-НВД. Просто ще пробвам за няколко месеца.

locvs доколкото разбрах ти си на този вид диета, ще споделиш ли впечатленията си по-обстойно?

07.02.07
20:49

[quote author=“Huskarl”]Аз още се точа и ослушвам, но скоро почвам ВМ-НВД. Просто ще пробвам за няколко месеца.

locvs доколкото разбрах ти си на този вид диета, ще споделиш ли впечатленията си по-обстойно?

Ами аз я карам от около месец. Не мога да кажа, че има някакъв удивителен ефект. Но аз съм доста често с положитлен калориен балнс, даж в повечехто дни. Дънките определено енщо ми стнаха хлабави в талията(пробвано на няколко чифта). Килограмите не са мръднали. Обаче талията определено съм я намалил. Качих и килата на лежанката и тягата. Първите две седмици бяха тежички - хапваше ми се оризче, това-онова, качих и половин килограм. Сега обаче ми е малко странно, че се будя рано (преди 7:30) без будилник и съм свеж, може да не е от диетата не знам, но според мен е. Парите за храна се качиха малко, но то няма как. Иначе порциите наистина са по-малки. Иначе давам примерно дневно меню:

7:30 3-4 варени яйца с малко масло (20-25 грама), 50 грама кашкавал и кисела краставичка (няма пресни :()
10:30 Една заквасена сметана (тук репоръчват и фибри/трици, но аз не ги обичам)
13:30 Обяд - Кюфтенца от 250 грама кайма, пецехни на скара или на фурна. (Кайма купувам смелена на място, замесвам я без хляб или галета. Купувам половин килограм, омесвам, оформям кюфтенца/кебапчета и оставам в хладилника. Стига за два обяда). Салата + сирене (сирене не винаги)
17:00 Кисело мляко с ядки (около половината го изяждам)
20:30 Вечеря - Половинка пиле или две по-големи бутчета, печени в плик с маслуйце отгоре. Зеленчуци
22:00 - 22:30 Остатъка от киселото мляко от 17 (нещо не ми върви да ям късно вечер)

Пия витамини, мисля да си взема и рибено масло. Два дни в седмицата ям риба (скумрия на скара). Понякога замствам някое междинно ядене с консерва риба тон във вода. Колбаси не ям, понеже не мога да намеря хубави, ама хапвам бекон, или някакви филета от време на време за закуска. Не ям хляб - не ми е вкусен. Ако много ми се дояде сладко хапвам малко мед. Сега хапвам повече мед, че ми е излезнала една афта (дето си бях взел няколко ябълки и не ги измих).

Пия и доста вода. Ако ми омръзне си варя чай и му слагам много лимон.
Сега съм в сесия и движението е по-малко, но общо взето съм доволен. Нямам нужда да ям солети примерно, докато чета.

Не съм ходил да ми изследват холстерола, обаче пулса не ми се е променил. Кръвното ми се стой на 120/125-80 (сам си го меря :)). Ама и аз не съм билдър, по-скоро тренирам за визия “като на Брад Пит в Fight Club” :))

[quote author=“locvs”][quote author=“Huskarl”]Аз още се точа и ослушвам, но скоро почвам ВМ-НВД. Просто ще пробвам за няколко месеца.

Ами аз я карам от около месец. Не мога да кажа, че има някакъв удивителен ефект. Но аз съм доста често с положитлен калориен балнс, даж в повечехто дни. Дънките определено енщо ми стнаха хлабави в талията(пробвано на няколко чифта). Килограмите не са мръднали. Обаче талията определено съм я намалил. Качих и килата на лежанката и тягата. Първите две седмици бяха тежички - хапваше ми се оризче, това-онова, качих и половин килограм. Сега обаче ми е малко странно, че се будя рано (преди 7:30) без будилник и съм свеж, може да не е от диетата не знам, но според мен е. Парите за храна се качиха малко, но то няма как. Иначе порциите наистина са по-малки. Иначе давам примерно дневно меню:

7:30 3-4 варени яйца с малко масло (20-25 грама), 50 грама кашкавал и кисела краставичка (няма пресни :()
10:30 Една заквасена сметана (тук репоръчват и фибри/трици, но аз не ги обичам)
13:30 Обяд - Кюфтенца от 250 грама кайма, пецехни на скара или на фурна. (Кайма купувам смелена на място, замесвам я без хляб или галета. Купувам половин килограм, омесвам, оформям кюфтенца/кебапчета и оставам в хладилника. Стига за два обяда). Салата + сирене (сирене не винаги)
17:00 Кисело мляко с ядки (около половината го изяждам)
20:30 Вечеря - Половинка пиле или две по-големи бутчета, печени в плик с маслуйце отгоре. Зеленчуци
22:00 - 22:30 Остатъка от киселото мляко от 17 (нещо не ми върви да ям късно вечер)

Пия витамини, мисля да си взема и рибено масло. Два дни в седмицата ям риба (скумрия на скара). Понякога замствам някое междинно ядене с консерва риба тон във вода. Колбаси не ям, понеже не мога да намеря хубави, ама хапвам бекон, или някакви филета от време на време за закуска. Не ям хляб - не ми е вкусен. Ако много ми се дояде сладко хапвам малко мед. Сега хапвам повече мед, че ми е излезнала една афта (дето си бях взел няколко ябълки и не ги измих).

Пия и доста вода. Ако ми омръзне си варя чай и му слагам много лимон.
Сега съм в сесия и движението е по-малко, но общо взето съм доволен. Нямам нужда да ям солети примерно, докато чета.

Не съм ходил да ми изследват холстерола, обаче пулса не ми се е променил. Кръвното ми се стой на 120/125-80 (сам си го меря :)). Ама и аз не съм билдър, по-скоро тренирам за визия “като на Брад Пит в Fight Club” :))

Мерси за подробния отговор. Имаш само добри отзиви от този вид хранене, това е обнадеждаващо. Скоро и аз почвам.
Успех и по-здрави!

07.02.07
21:04

Общо взето и аз само хубави работи съм слушал.
Успех и на теб!

07.02.07
22:06

[quote author=“locvs”]Прати ми на ЛС, оригиналния сайт/форум, където е публикувано това, ако го знаеш де, моля.

Нямам никакъв спомен откъде съм го взел, но от това че е на български си мисля, че някой в този форум е бил постнал линка.
И да те питам, ясно че все пак въглехидратите се ограничават, но на закуска, когато все пак инсулиновата чувствителност е най-висока не е ли добре все пак да запълниш гликогена за всеки случай, защото иначе ако не друго, то мозъкът ще си набави глюкоза като преработи белтъка в противен случай? И още едно нещо - вземал ли си креатин монохидрат откакто си почнал режима и ако да, имал ли е ефект?

[quote author=“Bricksn”][quote author=“locvs”]Прати ми на ЛС, оригиналния сайт/форум, където е публикувано това, ако го знаеш де, моля.

Нямам никакъв спомен откъде съм го взел, но от това че е на български си мисля, че някой в този форум е бил постнал линка.
И да те питам, ясно че все пак въглехидратите се ограничават, но на закуска, когато все пак инсулиновата чувствителност е най-висока не е ли добре все пак да запълниш гликогена за всеки случай, защото иначе ако не друго, то мозъкът ще си набави глюкоза като преработи белтъка в противен случай? И още едно нещо - вземал ли си креатин монохидрат откакто си почнал режима и ако да, имал ли е ефект?

Добър въпрос/въпроси. И на мен са ми чудни отговорите.

JI

08.02.07
00:00

за вм-нвд хранене най добре питай във форума spidersport.com Другото което искам да кажа  че това с холестерлоа са пълни измишльотини и митове сътворени от американските кардилози и е пропаганда ...
Друго бил съм на този режим на хранене определено след като свикнте организма няма разлика само дето не качвате мазнинки чувствате се по жизнени и е по полезно според мен ,аа и не огладнявате дори и да пропуснете ядене !... Аз вмомента не смятам само калориите и не гледам какво ям само да е хубава храна тоест ям си и въглехидрати и мазнини ...
примерно за вечеря вместо пиле с ориз ям пиле с краве масло , обаче това не ми пречи на закуска да ям примерно макарони .... и мисля че това ми вляе най добре за маса ...

JI

08.02.07
00:03

[quote author=“Huskarl”][quote author=“Bricksn”][quote author=“locvs”]Прати ми на ЛС, оригиналния сайт/форум, където е публикувано това, ако го знаеш де, моля.

Добър въпрос/въпроси. И на мен са ми чудни отговорите.

ами мозъка си набавя енергия от кетоните не от протеина сутринта не няма нужда от въглехидрати тоя режим на хранене даже може да ги резнете до 30-40 грама ... колкото е от лактозата при 2 кофи мляко.

08.02.07
00:26

Задължително ли трябва да има мазнини от животински произход? Защото ако си караме с растителни... това за холестерола е глупаво ;)
Според мен фъстъците трябва да свършат супер работа

Фъстъци - kcal/100g - 567
Мазн, g - 49
Белт, g - 26
Въгл, g - 16

Стават всякакви мазнини. Най-добре е все пак да са растителни, те са по полезни май май. Не съм много навътре с тези неща все още и не мога да кажа нищо с повече подробности или от личен опит.

08.02.07
08:29

Фъстъците излизат супер изгодно и смятам и аз на тях да наблегна, обаче още няколко неща почнаха да ме притесняват.
След като все пак АТФ може да се синтезира и от мазнини, това означава, че креатинът ще действа. Ако статията в bodybuilding.com е вярна обаче, идват два въпроса.
1. Кортизола, който ни напада след тренировка как ще се овладее ако не със секреция на антагониста му инсулин? И по-точно - то инсулин ще се секретира, но поради инсулиновата резистентност на рецепторите има голям шанс тези въглехидрати да не се превърнат в гликоген, още повече пък щом гликогенните депа може да са пълни след като не се използва за гориво.
2. Монохидратът все пак става ли излишен, защото с такава инсулинова резистентност усвояемостта му е доста съмнителна?
ПС. По въпроса за мазнините наскоро четох някаква статия, в която се твърдеше, че точно наситените мазнини били най-полезни. Това за ‘лошия’ холестерол казват че е мит, и също че наситените мастни клетки не можели да се окисляват за разлика от другите два вида и следователно не могат да се превърнат в свободни радикали.

[quote author=“Bricksn”]Фъстъците излизат супер изгодно и смятам и аз на тях да наблегна, обаче още няколко неща почнаха да ме притесняват.
След като все пак АТФ може да се синтезира и от мазнини, това означава, че креатинът ще действа. Ако статията в bodybuilding.com е вярна обаче, идват два въпроса.
1. Кортизола, който ни напада след тренировка как ще се овладее ако не със секреция на антагониста му инсулин? И по-точно - то инсулин ще се секретира, но поради инсулиновата резистентност на рецепторите има голям шанс тези въглехидрати да не се превърнат в гликоген, още повече пък щом гликогенните депа може да са пълни след като не се използва за гориво.
2. Монохидратът все пак става ли излишен, защото с такава инсулинова резистентност усвояемостта му е доста съмнителна?
ПС. По въпроса за мазнините наскоро четох някаква статия, в която се твърдеше, че точно наситените мазнини били най-полезни. Това за ‘лошия’ холестерол казват че е мит, и също че наситените мастни клетки не можели да се окисляват за разлика от другите два вида и следователно не могат да се превърнат в свободни радикали.

Ами аз каквото съм чел мога да ти кажа следното:
Кортизола при достатъчно кратки и ефективни тренировки няма да ти се вдигне доста, пък и това е ниско-въглехидратна диета, а не без-въглихидратна, тъй че сигурно няма да е голям грях да “цапнеш” нещо сладко след тренировка, стига да е в разумни количества.

Монохидрата аз ще го пия след тренировка, заедно с малко въглехидрати, както посочих по-горе.

Подобно, ако не и същата статия за холестерола и аз съм чел. Според мен е доста вероятно да е вярна, поради ред причини, които не искам да излагам тук и сега. Аз лично съм склонен да вярвам, че наистина има измама за холестерола и мазнините. Ще пробвам ще видя.

08.02.07
17:11

Ами не взимам никакви добавки. Пия само витамини на капсули от Центрум, рибено масло смятам да pocvaм. но друго не. За креатина нямам представа как би действал, но сигурно би имал полза, нямам представа.

Иначе след тренировка съм ял по някоя ябълка, лъжица мед също.

Животинские мазнини са за предпочитане. Ако ще ползвате растителни - зехтин, студено пресован. Олиото е много съмнително, рапичното масло (като пише “растително масло” на опаковката най-често е рапично -абсолютно неутрално е като вкус) е пълна помия. До преди години същото това рапично масло се е използвало само и единствено за смазване на машини...
Въздържаите се от рафинирани и хидратирани мазнини. Освен това животинските мазнини а по-устопичиви на топлинна обработка. Растителните още от около 170 градуса започват да образуват оксиданти...

Аз ям доста масло, ако пържа нещо, го пържа в масло. Омлет от три яйца със сирене в масло - супер!
Тук на стаиите по-долу има “хранене” там има таблица с калориите в доста храни, както и други полезни работи, заслужава си да се изчете. Препоръчват масло, сметана и зехтин. А аз обожавам задушено в сметана.

За ядките - и аз така си набавям екстра калории. Фъсъци, или орехи - евтини и калорични :)

edit: http://www.biosicherheit.de/de/lexikon/156.raffination.html Този link е споносриран от немското министерцво на науката и образованието. Обяснено е какво е рафинорането. Пише, че при рафинирането се “пречиства” мазнината. Като при процеса почти всички белтъци и ДНК се разрушават. Поради това “Мазнините от генно-модифицирани храни не се различват от антуралните такива”. Генно модифицирани са соята, царевицата, рапичните масла - аз не ги ям! Обаче да не забравяме, че в комисията назначена от ЕС, да разследва качсетвото на генно-модифицираните храни има 75% участие на лобисти на фирми proizvezdasthi генно модифицирани храни. В Европа се внасят тонове генно-модифицирана соя, тя се смесва с натурална такава и се появава в магазините без никакво обозначени. ХИпп и Нестле вече не използват соя при направата на бебешки храни. ха познайте защо! Генно модифицираните храни не са тествани за качество. Факт! Как? Лобижум. В отговоранта за тестването на тези храни в САЩ комися седят бивши служители на фирмите производителки на генно-модифицирани храни...

Абе, маслото е истината!!! Доказало се е през годините!
Преди няколко дена гледах предаване по този повод. Милиарди се дават за да се прокарат тези генно-модифицирани храни, супер лобижум пада. Даваха и едни генно-модифицирани прасета. Ненормални за 3 месеца достигат тегло за клане !!!!!! Обаче развиват рак, артрит без изключение. Не можеха да си стоят на краката, изглеждаха ужасно. Пържола от това не бих ял. Същото е и за растителните мазнини!

08.02.07
17:29

Наситените мазнини не са за предпочитане.

JI

08.02.07
19:18

сички сте в голяма грешка при този начин на хранене наситените мазнини са НАЙ - за предпочитане !
1 во докажете ми го това с холестерола аз ще ви дам линкове които го оборват докато растителните и полиненаситените мазнини причиняват рак !  това незнам дали ви е известно ако са в по големи количества
при тази диета мазнините едно 60 порцента наситени 30 мононенаситени и 10 поли като проценти са една добра пропорция ...
фъстъците хич не са препоръчвани печени при тоя начин на хранене по добре лешници или бадеми ( винаги хубавото излиза скъпо )
грешите много с тея расттелни мазнини !
примерен начин на хранене за вм - нвд :
1 4 яйца 100 грам сирене
2 цедено кислео мляко
3 сметана със пил пържоли
4 лешници 100грама
5 свинска пържола
6 извара със маслини примерно ...
ако няма сметана може и обикновено краве масло ..

08.02.07
20:09

Живко, голямо благодаря за изчерпателния отговор!!

[quote author=“JiVk0”]сички сте в голяма грешка при този начин на хранене наситените мазнини са НАЙ - за предпочитане !
1 во докажете ми го това с холестерола аз ще ви дам линкове които го оборват докато растителните и полиненаситените мазнини причиняват рак !  това незнам дали ви е известно ако са в по големи количества
при тази диета мазнините едно 60 порцента наситени 30 мононенаситени и 10 поли като проценти са една добра пропорция ...
фъстъците хич не са препоръчвани печени при тоя начин на хранене по добре лешници или бадеми ( винаги хубавото излиза скъпо )
грешите много с тея расттелни мазнини !
примерен начин на хранене за вм - нвд :
1 4 яйца 100 грам сирене
2 цедено кислео мляко
3 сметана със пил пържоли
4 лешници 100грама
5 свинска пържола
6 извара със маслини примерно ...
ако няма сметана може и обикновено краве масло ..

Давай линковете. На мен не ми се вярва това за растителните мазнини. Иначе наситените вярно са преобладаващи при това НВД.

JI

08.02.07
23:22

http://www.mercola.com/2005/may/28/cholesterol_heart.htm - холестерола НЕ е виновен за сърдечно съдовите заболявания
http://www.mercola.com/2002/aug/17/saturated_fat1.htm - истината за наситените мазнини
http://www.mercola.com/2006/nov/23/a-low-carb-diet-doesnt-harm-your-heart.htm
защо високо въглехидратна диета може да навреди на сърцето
http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
митовете относно холестерола покрепени със изследвания
http://www.mercola.com/2005/may/28/cholesterol_heart.htm
истината за наситените мазнини: http://www.mercola.com/2002/aug/17/saturated_fat1.htm (тук са посочеин като източници поне 50-60 изследвания)
Why a High-Carb Diet Can Harm Your Heart http://www.mercola.com/2006/nov/23/a-low-carb-diet-doesnt-harm-your-heart.htm
митове относно холестерола, подкрепени с дооста изследвания: http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
извадка от продължило с десетилетия изследвание, целящо да докаже, колко вреден е холестерола и наситените мазни .. обаче Wink http://www.proteinpower.com/drmike/?p=292
http://www.second-opinions.co.uk/fats_and_cancer.html -  ето и за рака
ако имате въпроси задавайте .

09.02.07
00:45

Ха, това че, ракът на кожата в Австралия се дължал не на слънцето, а на повишена употреба на полиненаситени мазнини ме разби. :)

JI

09.02.07
08:51

незнам кое те разби , но е факт  :wink:
говори и с учителя си по биология ( ако си ученик ) той ще ти каже същото ,че при увеличена концентрация на полинеанситени има възможност за рак ...

09.02.07
08:55

Не съм ги прегледал обстойно, но забелязах едно противоречие :
http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm
В трета точка се казва, че колкото повече холестерол вземаме от храната, толкова повече нашето тяло снижава собственото производство(би трябвало това да означава, че диетичният холестерол все пак влиза в кръвния поток). Докато в книгата, към която бях дал линк се казва, че осмозата пречи на холестерола от храната въобще да навлезе в кръвния поток. Общо взето ако не беше факта, че трябва да ям  толкова много наситени мазнини нямаше да ме бърка особено, но пък определено след първия месец ще отида да си изследвам холестерола.
И също така не ми стана ясно след тренировка освен бърз белтък нещо взема ли се?

09.02.07
16:48

Че кой е казал да ядат растителни мазнини? Аз растително само зехтин употребявам по малко. Той и без това хубавия е безбожно скъп. Мазнините са ми от млечните продукти, маслото (вкусна работа е омлета да е с повече масло) и от сланините в месото. НЕ КОНСУМИРАЙТЕ ОЛИО И РАПИЧНО МАСЛО!!!!!

Sportex

09.02.07
17:43

[quote author=“locvs”]растително само зехтин употребявам по малко. Той и без това хубавия е безбожно скъп.

Включи в менюто си и ленено и тиквено масло. Но и те са скъпи.

09.02.07
18:14

Намерих сайта, от който е дръпната книгата, която Bricksn пусна. Подържа се от Христо Христов. Ето го да го разгледате.
http://www.fitbul.com/

Преместен от http://fit.cult.bg/

09.02.07
19:06

Чак сега се сетих и откъде го набутах този сайт.
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=163567
Тогава никой не взе сайта насериозно най-вече заради методите на трениране, които предлагаше. И сори ако ставам нахален, обаче наистина ми трябва инфо за това какво трябва да бъде храненето след тренировка?

09.02.07
19:30

http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=3740
http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=3373
Има още такива. Но аз правя така. След тренировка извара най-вече, или кисело мляко, заедно с това медец или ябълка (напоследък мед). Изварата ми е на родопска закуска с червен пипер, чесън, зехтин и съм нарязал и маслинки. Ако ям извара пия и прясно мляко (неутрализира миризмата на чесъна).

JI

13.02.07
17:16

след трнеировка какъв е проблема пак да си приемаш протеин с въглехидрат то тва е нвд не кетонна тоест до 100 грама въглехидрат на ден не са ти проблем при мен са даже 150 щото калориите ми са към 3200 .... което е окло 15 20 % ... .
В момента нямам финанси за тая диета да еама както и дае  иначе я препоръчвам на сички няма промяна в холестерла праил съм си изседвания ... сичко е внормите даже хемоглобина ми се качи!

Miguel

17.02.07
23:41

error 313

18.02.07
00:33

Какво да гледаме Miguel?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1