04.02.07
22:13
Преди около 6 мес. отидох както винаги на фитнес.Имах ден за гръб и трицепс.Гърба си го направих нормално и започнах с трицепса.Въпреки,че имам 11-годишен стаж във фитнеса,по моя лична преценка не загрях добре.Сложих голяма тежест на френско и то с прав лост.При третото повдигане нещо в лакътя ми изпука,а същевременно и от горната страна на предмишницата ме преряза остра болка.за малко да изпусна щангата на главата си.помогнаха ми да я оставя на стойките.Оттогава и до днес имам ужастни болки в десния лакът,горе-долу при кокала.Боли ме дори като се опитвам да вдигна нещо леко.Интересното е,че ме боли,когато си завъртя или изпъна ръката.Когато е изправена,но не изцяло изпъната не ме боли толкова.Това означава,че може да е сухожилие.Но не е сигурно.Ходих на спортен лекар,но той не ми помогна определено.Прати ме на ултразвук и нагревки,но нищо.Мислух си,че ще ми мине когато понатоваря малко във фитнеса,защото преди са ме боляли други неща и с натоварванията се оправят.но сега е много зле положението.не мога да вдигна и 20% от предишните си раб.тежести.Веднага ме прерязва остра болка в лакътя.по мое мнение контузията ми е доста сериозна.
много моля за помощ.ако някой някога се е сблъсквал с подобна травма,много моля да ми пише и да ми сподели дали въобще може да се оправи подобна травма.Тук е последния ми шанс и се надявам някой да помогне.а на всички вас билдери успех :wink:
04.02.07
22:44
Болката само в лакътя ли е или по продължението на ръката до китката?
Ако те боли при завъртане имаш същата контузия като мен (от френско си я докарах)
правил си с много кг-ми и си разтегнал сухожилията+изкълчване на ръката
Да те успокоя болката ще отшуми до 2-3 седмици ,но не прави лег с тесен хват и френско
Прави М.Тяга и ще видиш ,че може и да помогне ако има разместване в ставата (минимално но ще помогне) самото изпълнение на тягата е анатомично благоприятно при този вид контузия
П.С. Дано да съм помогнал ,знам че не дадох кои знае какви съвети ,но те разбирам и ти гарантирам ,че ръката ще спре да те боли до 2-3 седмици в случай че не я претоварваш.
Според мен по добре отиди пак на лекар.Може да ти шинират лакъта за 1-2 седмици и да ти изпишат някакви хапчета.После поне със сигурност няма да те боли.
Аз октомври месец в ден когато тренирах трицепс вечерта си лягам и на сутринта ставам с ужасни болки в лакътя дори не можех да я свия или пък да я оставя да виси.Така едвам едвам се облякох и отидох при доктора.. снимки и горе долу ме оправи сега пак си тренирам :)
[quote author=“koko2”]Според мен по добре отиди пак на лекар.
Ходил е човека, не прочете ли :wink:
По темата... Френското е скапало доста лакти, предразполага към доста кг, и лесни травми. Не го натоварвай, остави го да почива и не прави френско. Аз имах подобен проблем. Отначало стисках зъби и продължих да тренирам, но болката се засилваше. Спрях за около 2-3 седмици, забравих за френското и си взех гел “Фелоран”. Предполагам докторът те е насочил към същия гел :roll:
[quote author=“M16”][quote author=“koko2”]Според мен по добре отиди пак на лекар.
Ходил е човека, не прочете ли :wink:
Прочетох :wink:
и му казвам да отиде на лекар който ще му помогне наистина
Тва прословуто “френско”... там където тренирам,толкова много хора пропищяха от него... Включително и аз :cry: След една тренировка на трицепс,минаха 2 дни без да ме заболи и изведнъж започна една тъпа и постоянна болка... Не можех да си карам колата,лоста за скорости беше немислимо да го превключвам :? лекаря ми предписа Фастум гел и нагрявки...Минаха 2 седмици и се оправих,но оттогава не правя “френско”