Много отчаян....

P.

06.02.07
11:21

Здравейте!
На 17 години съм и въобще не съм “спортна натура”, дори бих казал, че мразя спорта. Просто винаги съм смятал училището за приоритет Но.1 и не съм имал почти никакво време да спортувам. Сега обаче разбирам, че тази ми нагласа не е много здравословна и съм решил да започна да ходя на фитнес. Та въпросът ми е следният: Каква програма трябва да подеме един напълно начинаещ? Истината е, че нямам никаква основа - като си мерих бицепса излиза 30-31 см :oops: , а пък рамене ми са мнооого тесни - някъде 26-27 см (измерено от “яреманата ямка” -мисля, че така се казваше - до края на рамото). За радост почти нямям мазнини, които трябва топя.
Иначе според вас ще мога ли да се поразширя в раменете и да се постегна за около година ходене на фитнес? Или пък ще трябва много повече време?
ПП. Благодаря предварително!

Ще ти трябва време. Това не става бързо и лесно. Ако не си постоянен просто продължавай да си учиш както си знаеш.
Започваш с тренировката за абсолютно начинаещи от сайта. Ядеш по 6-7 пъти дневно в малки количества. Малки за да можеш след 1 час пак да ядеш защото толкова излиза някъде. Чети колкото може повече на тема хранене - то е най - важното в твоя случай.

FZ

06.02.07
11:44

[quote author=“p.diddy”]Здравейте!
На 17 години съм и въобще не съм “спортна натура”, дори бих казал, че мразя спорта. Просто винаги съм смятал училището за приоритет Но.1 и не съм имал почти никакво време да спортувам. Сега обаче разбирам, че тази ми нагласа не е много здравословна и съм решил да започна да ходя на фитнес. Та въпросът ми е следният: Каква програма трябва да подеме един напълно начинаещ? Истината е, че нямам никаква основа - като си мерих бицепса излиза 30-31 см :oops: , а пък рамене ми са мнооого тесни - някъде 26-27 см (измерено от “яреманата ямка” -мисля, че така се казваше - до края на рамото). За радост почти нямям мазнини, които трябва топя.
Иначе според вас ще мога ли да се поразширя в раменете и да се постегна за около година ходене на фитнес? Или пък ще трябва много повече време?
ПП. Благодаря предварително!

В сайта има програми за абсолютно начинаещи
Eто една като за теб  http://www.bb-team.org/training/000156.php

JA

06.02.07
13:44

пич не се отчаивай :) за това сме тук да ти помогнем  :lol:

07.02.07
21:26

бате, начи, за да не се откажеш още в началото, отиди няколко пъти на фитнес и пробвай обстановката, уреди, упражнения и най-трудно ще ти е режима. Аз примерно когато помпах си спомням че първите 8-9 дена едвам се стисках да ям само полезното в точното време ама след това вече се приспособяваш и сичко си идва на място. Просто в началото не се изсилвай и стискай зъби и после вече ще набереш инерция. Демек ти си един трабант - на нагорнището ще ти е мъка, голема мъка. Ама после, стигнеш ли края на хълма (10-ти ден тренирофки) идва голямо спускане и даже може да ти откажат спирачките, което е хубаво ако говорим за фитнес и не много ако си в трабант...
Върти ключа и потегляй към върха, трабантче!

П.П. не съм пил...

07.02.07
21:51

Праскай яко железата , ще се оправиш

BA

07.02.07
22:29

[quote author=“Liofle”]бате, начи, за да не се откажеш още в началото, отиди няколко пъти на фитнес и пробвай обстановката, уреди, упражнения и най-трудно ще ти е режима. Аз примерно когато помпах си спомням че първите 8-9 дена едвам се стисках да ям само полезното в точното време ама след това вече се приспособяваш и сичко си идва на място. Просто в началото не се изсилвай и стискай зъби и после вече ще набереш инерция. Демек ти си един трабант - на нагорнището ще ти е мъка, голема мъка. Ама после, стигнеш ли края на хълма (10-ти ден тренирофки) идва голямо спускане и даже може да ти откажат спирачките, което е хубаво ако говорим за фитнес и не много ако си в трабант...
Върти ключа и потегляй към върха, трабантче!

П.П. не съм пил...

:D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1