07.02.07
18:00
така... здрвйте аз съм на 15 години и имам проблем с тглото! трябва ми съвет и помощ от някой, който рзбира от тези неща.
Информация за мен(знам че е фрапираща!!!) :височина 158см(от 2 години не съм пораснала и с милиметър!!!), тежа 67кг в момента. истинта е че напълнях мн барзо за няколко месеца и мисля че една от причините е стерс, а другата е лекарста(имам мн чувствителна кожа и алергии, за които приемах някои медикаменти, от които като страничен ефект напълнях), после последните 2 години бяхя мн тежки за семейството ми: починал близък, майка ми е с 2 оперции, проблеми с работата на баща ми и като за капак кандидат гимназилни изпити през лятото... в комбинация от тези фактори е... това/:
мерките ми са 95-80-100(знам че са ужасни :oops: ), но истината е че преди не бше така сичко стана много бързо!!! иначе имам широки прасци(40см и не мога да си намеря ботушки), но пък са много стгнати и мусколести. Както си личи и от мерките ми имам голям бюст(първият ми сутиен го получих в 3-ти клас :roll: )
искам да ми предложите упржнения, които мога да изпълнявям в къщи, защото нямам възможност да ходя на фитнес и някоя лесна за изпълнение диетка, защото нямам възможност за голям избор и разнообрзие, а и не мога да се храня повече по 3 пъти на ден защото ходя и на училище... знам че е много сложно, но съм начинаеща апък и искам да се промня и да изглеждам добре!!! Готова съм и съм твърдо решена за промяна. Истината е че съм опитвала и преди, но майка ми няма възможност да ми готви разделно и рзнообразно(има да храни още 3 гърла!!!) , а и колкото пъти с хващам да тренирам(5години съм танцувала народни тнци, но спрях поради здраословни причини) все се отказам поради непредвиени обстоятелства...
Блгодаря предварително на всеки, който ще отнеме от времето си за мен и ще се заеме да помага на такъв тежък случай като мен... :oops:
10х ще се вслушам в съвета ти митак!!!
само още няколко въпросчета:oops:
1. опитах се да бягям 3 дни под ред но на 2-та минута се задъхвам не се изморявям а се задъхвам!!! не мога да дишам иначе нищо не ме боли та въпроса ми е защо става така и мога ли да го преодолея?
2. мога ли за закуска да ям филия препечена и зелен чай???
3. мога ли да си хапвам макарони?
4. меда ще ми помогне ли ако всяка вечер си хапвам по 2-3 супени лъжички защото четох някъде че помагало
и 5. по колко коремни преси да правя на ден или на седмица за да стопя мазнинката и да го направя плосък и изобщо пресите ще помогнат ли? ако не какво??? :roll: :?: :?: :?:
а и солетки на училище ако си хапвам проблем ли е защото аз само това ям на даскало нямам др избор освен гадните закуски от лавката и затова нагъвам сааамо солетки :D :?: :!: :?: благодаря предварително!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
а чайчето с медец ли да си го пийвам или по-добре чисто?
и препечената филийка ако има малко маргарин зле ли е?
и ако спазвам такъв режим с упражнения и при храненето след колко време ще има ефект
[quote author=“anigi”]а чайчето с медец ли да си го пийвам или по-добре чисто?
и препечената филийка ако има малко маргарин зле ли е?
и ако спазвам такъв режим с упражнения и при храненето след колко време ще има ефект
маргарина е гнусна неестествена хидратирана, рафинирана и какво ли още не мазнина. Най-добре крема сирене!
Чайчето му слагай лимон, ако ти харесва де. Ако пък обичаш чая да е сладък, меда е по-добър от захарта.
08.02.07
20:25
Повечето маргарини са пълни с транс мазнини, които са си канцерогенни. По-добре се насочете към краве масло и студено пресовани, растителни масла + хайвер.
НЕ ОЧАКВАХ ТОЛКОВА БЪРЗИ РЕАКЦИИ!!! все пак мн благодаря!
а нещо да ми кажете за маргарините с фибри и изобщо за фибрите защото си хапвам и активиа с фибри? :) ь
а и вапросче за една хранителна добавка която пия от 2 седмици казва се зарсена на билкова основа е и пише че е за отслабване та въпроса ми е някой знае ли дали действа??? :?: и дали ще ми навреди???
така... мина 1 месец и благодарение на вас и моята упоритост съм свалила цели 6 кг. 1 :roll:
много съм щастлива!!!!!! та ако прадължавам така др. месец ще са още 6 и ще съм постигнала резултата, който исках!
а аз дори да си призная не бях чаааак толкова стриктна :oops: !
ако се постегна наистина ще постигна желаното, а защо не и малко повече :P
та само исках да се похваля де.. и да ви благодаря!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Супер! Поздравления и успех по нататък :D
Само да ти кажа, че втория месец може да не успееш да постигнеш същия минус, да не се отчаяш нормално е. Последните килограми са най-трудни.
добре вече ще знам!!!!!!!
имам въпросче: видимо разликата от преди и сега не е мн голяма от ханша съм свалила 2 см, от бюста също 2, а от корема никак!!! защо така?! а аз най- много упражнения за корем правих! някой може ли да ми каже защо става така и как мога да сваля нещо и от там? ще съм мн благодарна!!!!! :D апък килограмите са с 6 по малко, а разликата не се забелязва много!!!!!!!!! :evil: защо така????????????!!!!!!!!!!??????????????
Ами просто е, с упражнения за корем не се сваля корем.
И ако сложиш още един ред препинателни знаци ще стане още по - красиво!
03.03.07
23:08
[quote author=“anigi”]10х ще се вслушам в съвета ти митак!!!
само още няколко въпросчета:oops:
1. опитах се да бягям 3 дни под ред но на 2-та минута се задъхвам не се изморявям а се задъхвам!!! не мога да дишам иначе нищо не ме боли та въпроса ми е защо става така и мога ли да го преодолея?
2. мога ли за закуска да ям филия препечена и зелен чай???
3. мога ли да си хапвам макарони?
4. меда ще ми помогне ли ако всяка вечер си хапвам по 2-3 супени лъжички защото четох някъде че помагало
и 5. по колко коремни преси да правя на ден или на седмица за да стопя мазнинката и да го направя плосък и изобщо пресите ще помогнат ли? ако не какво??? :roll: :?: :?: :?:
а и солетки на училище ако си хапвам проблем ли е защото аз само това ям на даскало нямам др избор освен гадните закуски от лавката и затова нагъвам сааамо солетки :D :?: :!: :?: благодаря предварително!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
не правилно дишане,ако питаш мен значи вдишваш два пъти през носа и издишаш два пъти през устата,сигурен съм че ще тичаш повече - опитай!
а щом не става с упражнения за корем, с какво тогава? а съвета за тичането ще се опитам следващият път като отида да тичам... да видим може и да стане :roll:
04.03.07
17:09
С кардио дейност.
Ей това го прочети и ще ти стане ясно http://www.bb-team.org/training/000302.php
[quote author=“anigi”]А това ще рече??? :roll: :?: :oops:
Нормално е да не знаеш много неща, които обаче са изключително важни и ако ги научиш ще си спестиш много време и питанки.
Съветвам те да изчетеш, няколко пъти даже, секцията за хранене и трен. на този и които друг сайт по тематиката видиш.
Защо не сваляш от корема, явно такъв ти е гена. От там по трудно ще свалиш и това зависи от храненето ти на 90 процента.
По горе виждам някакви въпроси относно храненето..., отговора на които може да се резюмира в 1 изр.: Не приемай никакви бързи въглехидрати. /Никакво сладко по-просто казано. Ама никакво, 0, нихт, риен, нада... Това ще ти помогне за самодисциплината. Не е казано, че ако ядеш тук таме по нещо, няма да може да сваляш успешно, но трябва да може да се контролираш, за това просто нищо сладко не яж на този етап. Като изключваме някои и друг плод разбира се, но с мярка./
а с каране на колело ще постигна ли “изгаряне на мазнини” и ако да колко често и по колко време трябва да карам, за да има резултат :?: аз много си обичкам колоезденето, но като ходя на училище нямам много време за него :roll: а лятото сееки ден по най-малко час карах... задавам този въпрос, защото ми препоръчахте кардио дейност, а прочетох, че колоезденето може да се причисли към кардиото :D
благодаря предварително за отговорите!
[quote author=“anigi”]а с каране на колело ще постигна ли “изгаряне на мазнини” и ако да колко често и по колко време трябва да карам, за да има резултат :?: аз много си обичкам колоезденето, но като ходя на училище нямам много време за него :roll: а лятото сееки ден по най-малко час карах... задавам този въпрос, защото ми препоръчахте кардио дейност, а прочетох, че колоезденето може да се причисли към кардиото :D
благодаря предварително за отговорите!
Ами за мен даже е по-добро в някои ситуации. Значи когато неможеш да избягаш примерно, 2-3 км в нормално темпо, по добре е на велоаргометър или нещо подобно, защото вместо кардиодейност става анаеробно (т.е. силово, най-общо казано) и няма да има същия ефект. Така че ако имаш възможност за велоаргометър или колело, супер!
Имаш ли гирички или нещо подобно, ще ти свършат чудесна работа вкъщи (е не като кардио, за другата трен)!
благодаря за бързия отговор, но мен ме интересува и колко често трябва да си го карам и по колко време? :lol:
Ами 30, 40 мин интензивно! Трябва да се изпотиш! (сложи го на по малко скорост за да въртиш повече, ако си с истинско колело.) Ако усетиш че се изморяваш много, намали темпото, но пак трябва да е интензивно! По здрави
а какво трябва да рече истинско колело? :oops: а колко често трябва да го карам?
П.С. нямам гирички за съжаление, но пък на даскало има и 2 пъти в седмицата си ги вдигам, тичкам си, прая си преси и играя волейбол... това са ми2-та пъти в седмицата, когато мога да тренирам по-интензивно, а събота и неделя имам време за колело по 1 час най-много 2, но не и повече щото се имам много да уча :evil:
[quote author=“anigi”]а какво трябва да рече истинско колело? :oops: а колко често трябва да го карам?
П.С. нямам гирички за съжаление, но пък на даскало има и 2 пъти в седмицата си ги вдигам, тичкам си, прая си преси и играя волейбол... това са ми2-та пъти в седмицата, когато мога да тренирам по-интензивно, а събота и неделя имам време за колело по 1 час най-много 2, но не и повече щото се имам много да уча :evil:
Ами това е истинско колело:
http://www.nikkeshoji.co.jp/elife/image/good5b_byke1.jpg
А това е велоаргометър:
http://www.kettler.pl/index.php?tab=sport&c=26_ergometry&u=hks&id=160
а как мога и изобщо мога ли да намаля по някакъв начин прасците си? проблема е че са много мусколести и широки и ми се иска да са малко по-слаби. Има ли начин това да стане, защото аз мисля, че мускол не се мана така лесно... благодаря предварително!
15.04.07
15:32
Едва ли ще можеш да ги намалиш. Ако си сигурна, че това по тях е само мускул (повярвай ми много хора се заблуждават, че стават много мускулести) няма махане, ако е мазнини след като свалиш малко, ще намалее и обиколката на прасеца. Все пак за колко см говорим? :)