12.02.07
13:04
Да си разнообразя готвеното телешко:)
Аз го правя по този начин.
Кисна го във вода на слабо докато се овари добре.
След около 2 часа в тенджерата слагам лук и моркови да се варят и те замалко. После в една тава режа картофи и домати и изливам свареното телешко с лука и морковите. Така го пека.
Даже след близо 4 часа обработка пак е мааалко жилавичко:) Някой път слагам и бамя:) Абе вкусно е ама писна вече:)
Пробвай да начукаш месето преди да го вариш.
Също така знам че специално при печене на месо в йенска тенджера може да се сложи малко ракия за да стане по-крехко.
Бтв.. телешкото месо става много добре на кавърма, но пък май се вдигат калорийте.
Ето ти една рецепта:
Месето се реже на кубчета и се запържва в тиган ( предполгам може да се запържи със съвсем малко зехтин в незалепващ тиган ).
Заедно с него слагаш лук на големи кръгчета и гъби ( можеш да сложиш и други зеленчуци които обичаш ). Щом месото стане готово, остава да задушиш вече позапечените заленчуци ( имай в предвид че е гадно да бъдат препечени така че ако месето ти е много или огъня слаб можеш да сложиш заленчуците по-късно от месото ). Щом се позадушат добавяш доматено пюре ( аз слагам домашно доматено пюре от смлени домати ), добавяш месото и оставяш да къкри 10на минути на покрит тиган.
Сваляш от огъня и ядеш :).
17.03.07
12:08
Нарязваш месото на тънки ивици и ги слага в дълбок съд,добавяш една лъжица брашно,белтъка на едно яице,соев сос,100 гр бяло вино,сол.Всичко това добре се разбърква и се оставя да преседи 1-2часа/аз го правя вечерта,за следващият ден/.В тефлоново тиганче запържвам,и е готово за косумация. /Тази рецепта я видях в предаването на Звездев/