Моля за съвет!

18.02.07
23:30

Здравейте! Малко инфо първо - Значи аз съм на 16 години, 184см висок, 66-7кг тежа, почти 7 месеца в залата. Проблемът е, че немога да кача ММ, от една страна заради това, че немога да по няколко пъти на ден (имам много други ангажименти  :cry:  ) За тези 7 месеца почти не съм качил на тегло, само съм се орелефил, и искам да питам може ли да ми дадете съвет, за някакъв протеин или креатин или гейнър или нещо си там друго. Изобщо си нямам и представа от суплементи, а и чесно да си кажа до сега много познати са ми казвали, че суплементите може да помагат за покачване на маса и др. , но са опасни за здравето. Аз лично не им вярвам, но ме е страх да пробвам без да ми се даде подробна информация директно от някой, който разбира от това. Затова въпросът ми е :

Какви добавки (качествени) мога да взимам за да покача поне малко ММ и силата си? А, да сега се сетих да питам: Ако евентуално взимам нещо един месец и има ефект, ако после го спра дали ще има негативни последствия?

Извинявам се ако не ме разбирате какво точно искам да ви питам, но просто нищо не разбирам от това и незнам как да структурирам въпростие си  :( . Благодаря ви отсега, надявам се, че можете да ми помогнете!

P.S. Ако може да ми кажете и цените на продуктите, защото съм малко притиснат от финансова гледна точка! Благодаря!
По-здрави!

18.02.07
23:38

Хранителните добавки не са вредни. Оптимизират хранителния режим при спортисти. Помагат за по-адекватно възстановяване. Ако не почнеш да се храниш както трябва няма да качиш мускулна маса. Първо трябва здраво хранене, а след това мисли за добавки. Иначе от добавките може да си вземеш Weight Gainer някакъв, т.е. висококалорична смес от протеин с добавени въглехидрати. Питай в магазина как да го пиеш, защото за всеки продукт е индивидуално.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1