Използвайте кирилица при писането във форумите

Темата е заключена.

31.10.04
14:11

Пускам тази тема за улеснение на потребители във връзка с правило 1.9 във връзка с общите правила на форума на BB-Team.
Ето го и него:

1.9 Забранено е писането с латински букви (както теми така и заглавия), както и заместването на букви като “Ч”, “Ш” и  др.  с други означения като “4”,”6” и др. Тези, които нямат кирилица могат да използват вградената във форума опция (KREDOR). Постовете, които нарушават правилото ше бъдат модерирани, а потребителите известявани чрез Лично Съобщение.
УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК!
Това е български форум

KREDOR е функция, която прилича на известния Ви Flex Type с тази разлика, че вграденa във форума.Тя е полезна за голяма част от потребителите намиращи се в чужбина, но често и на тези намиращи се в България.  Много от компютрите използвани от българи в чужбина в университети, библиотеки и във фирми не са кирилизирани, а и често възможноста за настройване на компютъра е блокирана.  Понякога дори компютри в България не са кирилизирани или имат някакъв проблем с кирилизацията. Не е необходимо компютърът Ви да е специално кирилизиран.
Чрез KREDOR Вие може да сменяте шрифта с бутона “Shift” или директно от менюто на кредор като щракнете с мишката не него (фигура 1).
http://vanisher.data.bg/tmp/Kredor.JPG
Както и във Flex Type така и тук може да ползвате 3 шрифта – Латиница (EN),Кирилица (BG) и Фонетична (BG). Четвъртата част от менюто е “Схема на клавиатурата” сложена специално за по-лесна ориентация за разположението на символите върху Вашата клавиатурата в трите режима (фигура 2.1,2.2,2.3). Когато настиснете “Схема на клавиатурата” на екрана ще Ви се отвори нов прозорец с схема в зависимост от това, какъв шрифт сте избрали.
http://vanisher.data.bg/tmp/KredorEN.JPG
http://vanisher.data.bg/tmp/KredorBP.JPG
http://vanisher.data.bg/tmp/KredorBG.JPG

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.11.09 09:19.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1