Пликовете за печене

22.02.07
15:23

Не съм сигурен, дали това е точното място, но ...
Какво ви е мнението за пликовете за печене? Аз от доста време съм им фен. Много са удобни и спестяват доста време. Редовно си пека пиле в плик. Просто взимам пилето (бутчета, гърди...) натривам го с подправки и го слагам в плика за макс 40 минути е готово. Става мнго бърз, месото е много крехко, кожичката става една хрупкава, абе перфектно е. даже после и тава не мия. Пиле с картофи също става много добро (особене с малко масълце). Телешко също става.
Моята рецепта за пиле в плик:
Прудукти: Пиле (бутчета, крилца, гърди), подправки, масло (по избор), картофи (по избор)
Начин на приготвяне:
Половин пиле (размразено) се натрива с подправки по избор (червен пипер, черен пипер, чубрица), поставя се в плика. По желание може да се сложат парченца масло отгоре. Ако не сте на НВД обелете и нарежете картофи, може и тях да овкусите по избор. Не доливайте вода пилето и картофите си пускат!! Плика се затваря. Пече се между 30 и 45 минути (зависи от пилето) на предварително загрята фурна на 190-200 градуса.

Бързо и лесно. Аз лично си приготвям две половинки. Едната я мятам веднага да се пече, другата половинка отива готова в халдилника и чака да я извадя за следващо печене.

25.02.07
10:59

:shock: 40 минути  :shock:  - че аз на грила за 15 правя около 2-3 кила пилешко... и е доста по-вкусно от печено във фурна...

25.02.07
12:56

[quote author=“Celeborn”]:shock: 40 минути  :shock:  - че аз на грила за 15 правя около 2-3 кила пилешко... и е доста по-вкусно от печено във фурна...

Вярно на грил е по-бързо, но трябва да го наблюдаваш, обръщаш,  etc. Докато аз 40 минути мога да си калтя краката, чета, гледам филм ...  ОСвен това при грила губиш мазнина, и месото се “свива”. Пък и я пробвай да печеш на грил в затворено помещение да видиш как ще се ароматизира  :twisted: . Иначе и аз предпочитам на грила на дървени въглища нещо, ама зимата не е приятно да го чакам 2 часа на студа.

27.02.07
19:18

Пликовете са супер, храната се задушава и става по-вкусна и ароматна. Аз си пека пилешките гърди така, слагам малко вода за да станат по- крехки и прибавям индийско къри, черен пипер, кимион и тако.

01.04.07
10:23

Аз също съм много доволен от тези пликове, не само заради вкусовите качества, които придобива храната, а и защото не е нужно да се ползва мазнина.
Ето как приготвям риба (в случая скумрия)

Необходими продукти:
Една скумрия
Черен пипер
Сол
Лимон
Един плик

Изчиствам добре рибата (обърнете специално внимание на хрилете, ако ще оставяте главата!). Натривам я обилно със сол и черен пипер отвътре. Нарязвам 3-4 дебели резена от лимона, цепвам напречно кожата на рибата на 3-4 места и поставям резените лимон вътре. Слагам цялата композиция в плика, пликът в тавичка, а тавичката - в предварително загрята до 180-200градуса фурна. Пека докато придобие апетитен вид.

Да ви е сладко!

27.09.07
13:15

Тези пликове прозрачни ли са? А храната променя ли си цвета или е като задушена /в смисъл пилето и рибата като печени ли си стават, с кафява  коричка /?

Задължително имам такива пликове и малък и голям вариант. Основно ги ползвам за цяло пиле, бутчета или крилца. Печенето се задушава и остава сочно и ароматно, запича се чудесно и не цапа тавата .
Най- често правя марината от сок от половин лимон, чаена пълна лъжица горчица, чаена лъжичка мед, чесън на прах, къри, сол, черен пипер, червен пипер, соев сос. Държа месото в нея час- два, пъхам го в плика, връзвам,  дупча с игла 10-15 пъти и пека на 200°  за час и 15 Мин( за всичко, ако плика е пълен). Ако са крилца към единият час изрязвам капак  поръсвам със сусам и запичам още 10 Мин. Крилцата ги пека в малките пликове и на всеки сервирам отделен плик- придърпвам го в голяма чиния и готово. Може в плика да се сложи розмарин, скилидки чесън, масълце и резен лимон, освен изброените продукти за мариниване. Вода не се слага, но маринатата се сипва в плика, тя се карамелизира при печенето и става адски вкусно сосче.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1