24.02.07
12:11
Вярно ли е, че от флайса женските гърди увисват?
Преди месец, докато тренирах гърди, едно момче в залата ми каза, че от флайс с дъмбели гърдите увисват.
Едиствиното лошо нещо на фитнеса при жените, но това не се получава от конкретно упражнение. Спорта като цяло се отразява така.
24.02.07
18:35
Не мога да се съглася, при мен няма никаква разлика от преди и сега. :wink:
Има един хубав израз: “Всяко правило си има изключение” :wink:
Но като цяло това се получава, а и все пак не става въпрос, че бюста ти отива в колената, а че има тенденция към отпускане, особено ако се занимаваш с аеробен спорт.
25.02.07
16:24
Гърдите ще ти увиснат, само и единствено, ако загубиш мастна тъкан. Ако искаш да повдигнеш гърдите си можеш да направиш 2 неща:
- да корегираш позицията на раменете си активно (чрез изработване на навик да държиш раменете си изправени)
- да корегираш позицията на раменете си пасивно (чрез повишаване на пасивния тонус на мускулните групи - Teres minor, Teres major, Trapezius, Infraspinous/Infraspinatus, Deltoideus)
Мускулатура в гръб
Пасивния тонус се повдига по 2 начина - чрез тренировки за силова издръжливост в резултат на повдигане на активният тонус и чрез статични флексии.
Ето как следва да държиш раменете си в статична флексия когато се упражняваш - тук
Така изглежда торсът ти - ясно виждаш кое намалява, а цветът ти подсказва за състава на тъканта!
ПП: Ако подцениш тренировките за мускулните групи, които изброих, а тренираш активно гръдната мускулатура (флайс сам по себе си не е достатъчен), ще се получи дисбаланс в тонуса на гръбната към ту гръдната мускулатура и ще ти увиснат не само гърдите, а преди всичко раменете и оттам гърдите!
Надявам се да съм бил полезен!
Гърдите ще ти увиснат, само и единствено, ако загубиш мастна тъкан
Не мога да се съглася с теб.
25.02.07
18:48
[quote author=“buhtata”]
Гърдите ще ти увиснат, само и единствено, ако загубиш мастна тъкан
Не мога да се съглася с теб.
Виж послеписа, ако не си съгласна - обоснови се защо, любопитен съм!
Несъгласието ми е относно категоричността на твърдението ти. Абсолютно съм съгласна, че намаляването на мастната тъкан е основния критерий за увисването на гърдите, но не е единствения. Факт, е че повечето момичета не тренират като цяло горната част на тялото, което и ти имаш предвид в ПП.
В общ план други фактори, които влиаят на състоянието на бюста са хормоналния баланс на организма,състоянието на кожата в тази област и разбира се гравитацията :wink: . За тези, които не са наясно, гъдите при жените представляват мастна тъкан “облечена ” в кожна обвивка. От тук следва, че няма как да ги стегнеш или направиш по-големи, както много момичета смятат.
Така сега да погледнем конкретно що се отнася до спортните натоварваня защо те като цяло не се отразяват съвсем положително на гърдите?! Намалявайки процента мазнини в тялото до ниски нива (защото всички иска ме да сме слаби), няма как да имаме гръдна обиколка от 90 см. По ирония на природата в момента, в който започнем да извървява ме пътя към хубавата здрава и стегната фигура и установява ме, че започва да ни става “хлабаво” там горе. И втори важен момент, всички спортни натоварваня от аеробен характер, при които има ме активно подскачане са “убиец” на хубавия бюст. А колко жени занимаващи се със спорт се занимават именно с такъв вид натоварваня?! Кожата в тази област на тялото е много по-финна и много по- лесно се подава на разатягане, което води до опасност от увисване, особено ако дамата е по надарена.
В заключене ще кажа, дами никога не пренебрегвайте тренировката на горната част на тялото, редуцирайте килограмите си бавно за да избегнете преразтягането на кожата и винаги носете специализирани спортни сутиени, особено ако се занимавате с някакъв вид аеробика.
26.02.07
19:23
[quote author=“buhtata”]В заключене ще кажа, дами никога не пренебрегвайте тренировката на горната част на тялото, редуцирайте килограмите си бавно за да избегнете преразтягането на кожата и винаги носете специализирани спортни сутиени, особено ако се занимавате с някакъв вид аеробика.
Мисля, че току що разкри тайната на моя успех! :wink: :wink: :wink:
Мисля, че току що разкри тайната на моя успех!
Дано са повече тези като теб, че ние жените сме доста твърдоглави. Повечето не запознати дами не биха стъпили втори път в зала ако знаят, че ще се разделят с някой друг сантиметър от бюста.
Моите загубени сантиметри в тази област отидоха в бицепсите, от което съм супер доволна :wink:
26.02.07
20:35
[quote author=“buhtata”]
Мисля, че току що разкри тайната на моя успех!
Дано са повече тези като теб, че ние жените сме доста твърдоглави. Повечето не запознати дами не биха стъпили втори път в зала ако знаят, че ще се разделят с някой друг сантиметър от бюста.
Моите загубени сантиметри в тази област отидоха в бицепсите, от което съм супер доволна :wink:
Само се радвай, на мен бицепсите са ми слаба група и голяма мъка... :oops:
Само се радвай, на мен бицепсите са ми слаба група и голяма мъка...
Леко отклонение :) .... Тренирай ги тежко и ще по порастнат.
27.02.07
14:18
Оспамихте цялата тема.. :x
MI5, никъде при профила ти не чета модератор!
А сега конкретно по темата към tan4eto_pz, прави си спокойно флайс, а също така включи и лицеви опори към тренировката за гърди. Ако не можеш да ги правиш цели започни на колена. Опитай и кросовър,също много добро упражнение за външната част на гърдите.