гърди+флайс=увисване?

24.02.07
12:11

Вярно ли е, че от флайса женските гърди увисват?
Преди месец, докато тренирах гърди, едно момче в залата ми каза, че от флайс с дъмбели гърдите увисват.

24.02.07
12:34

Едиствиното лошо нещо на фитнеса при жените, но това не се получава от конкретно упражнение. Спорта като цяло се отразява така.

FI

24.02.07
18:35

[quote author=“buhtata”]Едиствиното лошо нещо на фитнеса при жените, но това не се получава от конкретно упражнение. Спорта като цяло се отразява така.

Не мога да се съглася, при мен няма никаква разлика от преди и сега.  :wink:

25.02.07
13:35

Има един хубав израз: “Всяко правило си има изключение” :wink:
Но като цяло това се получава, а и все пак не става въпрос, че бюста ти отива в колената, а че има тенденция към отпускане, особено ако се занимаваш с аеробен спорт.

ВН

25.02.07
16:24

Гърдите ще ти увиснат, само и единствено, ако загубиш мастна тъкан. Ако искаш да повдигнеш гърдите си можеш да направиш 2 неща:
- да корегираш позицията на раменете си активно (чрез изработване на навик да държиш раменете си изправени)
- да корегираш позицията на раменете си пасивно (чрез повишаване на пасивния тонус на мускулните групи - Teres minor, Teres major, Trapezius, Infraspinous/Infraspinatus, Deltoideus)
Мускулатура в гръб

Пасивния тонус се повдига по 2 начина - чрез тренировки за силова издръжливост в резултат на повдигане на активният тонус и чрез статични флексии.

Ето как следва да държиш раменете си в статична флексия когато се упражняваш - тук
Така изглежда торсът ти - ясно виждаш кое намалява, а цветът ти подсказва за състава на тъканта!

ПП: Ако подцениш тренировките за мускулните групи, които изброих, а тренираш активно гръдната мускулатура (флайс сам по себе си не е достатъчен), ще се получи дисбаланс в тонуса на гръбната към ту гръдната мускулатура и ще ти увиснат не само гърдите, а преди всичко раменете и оттам гърдите!

Надявам се да съм бил полезен!

25.02.07
17:32

Гърдите ще ти увиснат, само и единствено, ако загубиш мастна тъкан

Не мога да се съглася с теб.

ВН

25.02.07
18:48

[quote author=“buhtata”]

Гърдите ще ти увиснат, само и единствено, ако загубиш мастна тъкан

Не мога да се съглася с теб.

Виж послеписа, ако не си съгласна - обоснови се защо, любопитен съм!

26.02.07
15:40

Несъгласието ми е относно категоричността на твърдението ти. Абсолютно съм съгласна, че намаляването на мастната тъкан е основния критерий за увисването на гърдите, но не е единствения. Факт, е че повечето момичета не тренират като цяло горната част на тялото, което и ти имаш предвид в ПП.
В общ план други фактори, които влиаят на състоянието на бюста са хормоналния баланс на организма,състоянието на кожата в тази област и разбира се гравитацията :wink: . За тези, които не са наясно, гъдите при жените представляват мастна тъкан “облечена ” в  кожна обвивка.  От тук следва, че няма как да ги стегнеш или направиш по-големи, както много момичета смятат.
Така сега да погледнем конкретно що се отнася до спортните натоварваня защо те като цяло не се отразяват съвсем положително на гърдите?! Намалявайки процента мазнини в тялото до ниски нива (защото всички иска ме да сме слаби), няма как да имаме гръдна обиколка от 90 см.  По ирония на природата в момента, в който започнем да извървява ме пътя към хубавата здрава и стегната фигура и установява ме, че започва да ни става “хлабаво” там горе. И втори важен момент, всички спортни натоварваня от аеробен характер, при които има ме активно подскачане са “убиец” на хубавия бюст. А колко жени занимаващи се със спорт се занимават именно с такъв вид натоварваня?! Кожата в тази област на тялото е много по-финна и много по- лесно се подава на разатягане, което води до опасност от увисване, особено ако  дамата е по надарена.
В заключене ще кажа, дами никога не пренебрегвайте тренировката на горната част на тялото, редуцирайте килограмите си бавно за да избегнете преразтягането на кожата и винаги носете специализирани спортни сутиени, особено ако се занимавате с някакъв вид аеробика.

FI

26.02.07
19:23

[quote author=“buhtata”]В заключене ще кажа, дами никога не пренебрегвайте тренировката на горната част на тялото, редуцирайте килограмите си бавно за да избегнете преразтягането на кожата и винаги носете специализирани спортни сутиени, особено ако се занимавате с някакъв вид аеробика.

Мисля, че току що разкри тайната на моя успех! :wink:  :wink:  :wink:

26.02.07
20:33

Мисля, че току що разкри тайната на моя успех!

Дано са повече тези като теб, че ние жените сме доста твърдоглави. Повечето не запознати дами не биха стъпили втори път в зала ако знаят, че ще се разделят с някой друг сантиметър от бюста.
Моите загубени сантиметри в тази област отидоха в бицепсите, от което съм супер доволна :wink:

FI

26.02.07
20:35

[quote author=“buhtata”]

Мисля, че току що разкри тайната на моя успех!

Дано са повече тези като теб, че ние жените сме доста твърдоглави. Повечето не запознати дами не биха стъпили втори път в зала ако знаят, че ще се разделят с някой друг сантиметър от бюста.
Моите загубени сантиметри в тази област отидоха в бицепсите, от което съм супер доволна :wink:

Само се радвай, на мен бицепсите са ми слаба група и голяма мъка... :oops:

27.02.07
13:05

Само се радвай, на мен бицепсите са ми слаба група и голяма мъка...

Леко отклонение :) .... Тренирай ги тежко и ще по порастнат.

Оспамихте цялата тема..  :x

27.02.07
18:13

MI5, никъде при профила ти не чета модератор!
А сега конкретно по темата към tan4eto_pz, прави си спокойно флайс, а също така включи и лицеви опори към тренировката за гърди. Ако не можеш да ги правиш цели започни на колена. Опитай и кросовър,също много добро упражнение за външната част на гърдите.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1