25.02.07
09:48
Какво мислите за тях?Чудя се как да добавя още протеин към дневната си доза,а гледам,че в суровите фъстъци има 25 грама(от 100),но има и много мазнини,които ме притесняват и вдигат много калориите-около 50 грама...Знам че са полезни мазнини,но май са доста,ако ям примерно 100 грама фъстък на ден...Мнения?
Ами аз лично познавам малко хора, които им понасят големи количества съров фъстък. Просто са много тежки са храносмилателната система. По-добре сурово кашу, бадеми, лешници, кедрова ядка и т.н.
Като цяло протеинът в ядките не е в най-пълната възможна форма и затова според мен не са удачен избор за повишаване на белтъчния прием за деня. Но пък за мазнини са незаменими - всеки ден поне на 1 ядене имам 10 грама натурално фастъчено масло.
[quote author=“Celeborn”]Ами аз лично познавам малко хора, които им понасят големи количества съров фъстък. Просто са много тежки са храносмилателната система. По-добре сурово кашу, бадеми, лешници, кедрова ядка и т.н.
Като цяло протеинът в ядките не е в най-пълната възможна форма и затова според мен не са удачен избор за повишаване на белтъчния прием за деня. Но пък за мазнини са незаменими - всеки ден поне на 1 ядене имам 10 грама натурално фастъчено масло.
От къде го взимаш натуралното фъстъчено масло и каква марка е :?: Аз не съм виждал досега 100% фъстъчено масло...
[quote author=“4oKuTo”][quote author=“Celeborn”]Ами аз лично познавам малко хора, които им понасят големи количества съров фъстък. Просто са много тежки са храносмилателната система. По-добре сурово кашу, бадеми, лешници, кедрова ядка и т.н.
От къде го взимаш натуралното фъстъчено масло и каква марка е :?: Аз не съм виждал досега 100% фъстъчено масло...
Те поначало фъстъците не са ядки, а са от семейство бобови. Иначе има разновидности на фъстъчено масло в “пикадили” при това не само българско.
02.03.07
17:22
[quote author=“4oKuTo”][quote author=“Celeborn”]Ами аз лично познавам малко хора, които им понасят големи количества съров фъстък. Просто са много тежки са храносмилателната система. По-добре сурово кашу, бадеми, лешници, кедрова ядка и т.н.
Провери в Метро , там може да има .